Fratele meu este căsătorit si are un bebe de 3 luni.
Locuieste in apart sotiei desi domiciliul lui de pe buletin este diferit, dar in acelasi oras.
De ceva timp nu se mai inteleg iar ea il invita sa paraseasca apartamentul. El nu doreste sa plece deorece sa teme ca nu si ar mai vedea copilul de care este foarte atasat.
Singura solutie pare ca ramane divortul in instanta...
Totusi ce se poate face in asteptarea intentarii divortului si mai apoi in asteptarea unei hotarari judec, care inteleg ca poate fi de durata, ei neavand un domiciliu comun?
Cum isi poate vedea copilul?
Mama are tendinta sa considere copilul proprietatea ei privata strict, tatalui ii sunt ingradite multe drepturi, nu are drept nici la pareri despre cresterea copilui, la schimbatul scutecelor, nu il poate prezenta familiei lui...samd, totul e decis de ea; de asemenea ea are un comportament ipohondriac cu copilul, nu il scoate niciodata afara ca sa nu ia microbi, dar este plimbat numai la vizite medicale a caror utilitate o decide singura, desi copilul e urmarit de un pediatru, el fiind sanatos pana in acest moment...
Cui trebuie sa se adreseze in asteptarea divortului ptr a si putea vedea copilul, daca pleaca din acel apartament?
Multumesc ptr eventualele răspunsuri.
Tot ce trebuie să facă este să discute cu un avocat,toate aceste probleme care par extrem de complicate au de fapt soluții juridice relativ banale.Pana la soluționarea divorțului poate solicita stabilirea unui drept de vizita provizoriu.pe calea unei ordonanțe președintialle.
Este bine sa se informeze foarte bine și sa caute avocat care sa îl sfătuiască bine după ce îl asculta.
Este o situatie foarte complicata și trebuie totul analizat foarte atent de avocat ca sa îl sfătuiască bine.
Este simplu de deschis un proces,.de gândit profund este mai greu în general din câte am observat eu.
Trebuie totul cântărit cu multa atenție.
Pe calea unei cereri adresate instantei de tutela-ordonanta presedintiala-se poate cere stabilirea in mod provizoriu a domiciliului copilului si a dreptului la vizita a celuilalt partinte cu care nu domiciliaza copilul. Se judeca de urgenta si cu precadere.
E necesar sa aiba martori pentru dovedirea relatiilor personale cu copilul, incat programul sa fie cat mai complex dat fiind si varsta frageda a micutului.
Divort cu copil
potyi59
Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)