avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Activitate dani2011

Activitate dani2011

Se aplica art. 21. alin 2, 3 si 4 pivind contestatia asupra raportului administratorului judiciar ADMINS de instanta in ceea ce priveste propunerea de intrare in faliment a debitorului,art. 107 lit D???
(2) Debitorul persoana fizica, administratorul special al debitorului persoana juridica, oricare dintre creditori, precum si orice alta persoana interesata pot face contestatie impotriva masurilor luate de administratorul judiciar.
(3) Contestatia trebuie sa fie inregistrata in termen de 5 zile de la depunerea raportului prevazut la alin.(1).
(4) Judecatorul-sindic va solutiona contestatia, in termen de 10 zile de la inregistrarea ei, in camera de consiliu, cu citarea contestatorului, a administratorului judiciar si a comitetului creditorilor, putand, la cererea contestatorului, sa suspende executarea masurii contestate.
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie similara, problema e ca eu am 3 din 5 creditori care au contribuit la starea de insolventa a societatii, desi am semnalat administratorului judiciar si judecatorului sindic aceste aspecte, in calitate de administrator special, nu mi-au sustinut punctul de vedere si astazi ma vad in procedura de faliment.
Mai mult, administartorul judiciar mi-a dat si o mana de ajutor, in sensul depunerii de marturii mincinoase impotriva mea cu referire la falsificarea unui document depus, nu si-a respectat nici atributiile pricpale de urmarire a debitorilor societatii...
MA LUPT DE 9 LUNI ASA, societatea functioneaza cu un singur om, subsemnata - asociat unic, administrator statutar , administrator special, director societate, agent de vanzari, secretara, avocat ..tot..in fine eu centrez, eu dau cu capul si ..pana la urma tot eu iau gol....mai sunt si mama unui copil intr- familie monoparentala, am si credite personale la banci (facute pentru a sustine societatea in 2008 -2009), am procese personale pe rol pentru reincredintare minor, impotriva mea sunt depuse plangeri penale pentru abuz de incredere....eu am depus plangeri penale impotriva unui creditor pentru talharie si alte infractiuni /e vorba de o mare societate de leasing de la care mi se trage totul in ultimul timp...CREDETI CA VOI SCAPA CU VIATA DIN TOATE ASTEA??? IMI VINE SA-MI IAU LUMEA IN CAP..
Termenul de depunere al planului de reorganizare este de 30 de zile de la data afisarii tabelului definitiv al creantelor. Suntem inca in faza de contestatii, care nu s-au judecat inca si au fost amanate pentru expertiza contabila.
Eram in perioada de observatie, administratorul judiciar inca de la primul raport a propus intrarea in faliment, intre timp ne-am redresat, avem activitate...incasari...Desi a fost informat de acesta, prin fax, administratorul judiciar nu a prezentat instantei situatia reala facand afirmatii mincinoase referitor la acestea.
Primul si principalul creditor este ANAF S5, numit si presedintele consiliului creditorilor. Am depus cu o zi inainte de infatisarea in instanta o petitie in acetst sens si am probat-o cu documente.
Urmeaza sa formulez plangerea penala, multuemesc.
Răspuns la discuția Inselaciune in conventii
Da, a existat un draft de contract transmis prin e-mail de cumparatorul propus de agentia noastra, contractul a fost retransmis catre noi tot prin e-mail modificat de proprietari cu refuzul acestora de a-l semna si conditioanarea pentru un pret mai mare.
Sunt specificate ca valide adresele de email privind de corespondenta.
SUNT SANSE DE CASTIG? Noi am aflat ca au vandut doar anul trecut, in august si am scos de la BCF copii dupa contactele incheiate de acestia.
Ideea este ca din octombrie 2010 societatea noastra a intrat in procedura de insolventa, Am transmis adminsitratorului judiciar informatii cu referire la acest contract, inclusiv corespondenta transmisa. Am cerut acestuia initierea unei actiuni civile/penale in recuperarea debitului. Acesta cu re-a credinta a refuzat, din cate ne-a comunicat,, intamplarea face ca cumparatorul (intermediar -pentru ca a revandut imediat unui actualului proprietar) in acesta tranzactie este o cunoastinta de-a administratorului judiciar. O mare problema este si faptul ca in urma cu cateva zile, tot acest administrator judicar, in instanta, a facut afirmatii mincinoase si a depus rapoarte mincinoase cu referie la situatia reala a societatii nostre, fapt pentru care judecatorul sindic, a dispus intrarea in procedura de faliment (desi noi am cerut reorganizarea si societatea are contracte in derulare si incasari).
Vom depune contestatii si exista o cerere de revocare adminsitartor judicar pe rol

INTREBARE!
MAI POT INITIA IN CALITATE DE ADMINSITRATOR/ASOCIAT O ACTIUNE PENALA impotriva acestor debitori, in cazu contractului de mai sus, IN PROCEDURA DE FALIMENT??? MAI POT AVEA CALITATE PROCESUALA IN ACESTA SPETA? MENTIOENZ CA EU AM SEMNAT CONTRACTUL agentiei si corespondenta cu proprietarii a fost purtata in mare parte de mine.
SENTINTA DE FALIMENT V-A FI CONTESTATA CU RECURS!
MULTUMESC.
Cum pot cere suspendarea procedurii in cazul in care administratorul judiciar a facut afirmatii mincinoase in instanta acuzand administratorul special de fals in inscrisuri si a depus rapoarte false cu privire la situatia reala a societatii???

Mentionez, ca inca de la numire si pana in prezent, sunt vreo 7 luni adminsitratorul judiciar a refuzat in repetate randuri recuperarea creantelor debitorului, motivand dupa 7 luni in intanta faptul ca nu a avut cunostinta de aceste creante(mentionez ca lista debitorilor si balanta cu contul 4311 debitat au fost depuse la dosarul de insolventa inca de la inaintarea cererii, pe langa faptul ca in conf cu art 28 alin(1), el insusi declara in primul raport ca a primit toate documentele si atasaza la dosar copii dupa borderoul actelor depuse) a refuzat formularea si depunerea de actiuni in pretentii impotriva anumitor creditori, desi i s-au adus la cunostinta situatiile reale si a intarziat in eliberarea extraselor de cont, in vederea intocmirii de catre adminstratorul special a rapoartelor lunare cerute. (am cerut in 3-4 randuri telefonic, e-mail si fax extrasele, ne-au fost transmise pe e-mail in dupa-amaiza zilei anterioare termenului).

De asemenea, in cele 3 raporte depuse concuziile finale sunt propunerea spre faliment. Intre timp activitatea societatii s-a redresat, avem incasari, contracte, deci exista activitate. ACESTE ASPECTE AU FOST ADUSE LA CUNOSTINTA ADMINISTRATORULUI JUDICIAR, prin transmiterea (fax, e-mai) a facturilor emise, desi acesta a afirmat in instanta ca nu are cunostinta de acesta.
PUTEM SCHIMBA SENTINTA DE INTRARE IN FALIMENT PRIN CONTESTATIA LA ACEST RAPORT, ARGUMENTAND INDUCEREA IN EROARE A INSTANTEI???

Am depus in instanta, la termen, o cerere de revocare administrator judiciar in baza motivelor mentionate mai sus (desi legea nu permite debitorului acest lucuru), e a doua sesizare de acest gen, prima verbala la termenul anterior, a II a scrisa si motivata. Ni s-a dat un termen lung de soutionare a cererii, instanta neluand seama de cerere datorita afirmatiilor mincinoase ale adminsitratorului. Judecatorul sindic nici macar nu s-a uitat in dosar, pentru ca piesele la care facea referire admin jud, invocand fals in acte, erau depuse de el insusi in copie la dosar. Admin. judiciar nu a luat 3 luni legatura cu admin.special, nici macar nu l-a interesat ce se intampla cu acesta societate. Cu o saptamana inainte de termen ne cere pentru prima oara inventariere si rapoarte, balante, bilant inscris la administratie, pentru care ne transmite rau-intentionat tardiv extrasele de cont.

CE FAC IN ACESTA SITUATIE? PLANGERE PENALA? AM DEPUS O CERERE DE PRESCHIMBARE TERMEN, VOI DEPUNE CONTESTATIE la ultimul raport...
AJUTATI-MA VA ROG, SUNT DISPERATA!!!
Răspuns la discuția Inselaciune in conventii
Inselaciunea consta si in faptul ca pe toata perioada exclusivitatii au colaborat si cu ati intermediari, la putine zile dupa expirarea acesteia comunicandu-ne ca au un client interesat sa cumpere.
Mai mult, ne-au conditionat in contract de un pret minim de 40 eur/mp. In momentul negocierii cu clientul nostru au ridicat pretul la 55 eur/mp, au refuzat vanzarea la pretul de 40 eur/mp si au vandut la 19 eur/mp, in perioada contractuala, dar fara exclusivitate.
Dupa cum am mentionat si mai sus in contract este stipuata o clauza privind daunele-interese in cazul in care vand fara intermedierea nostra pe toata durata contractului, nu numai in perioada de exclusivitate.
Răspuns la discuția Inselaciune in conventii
Dupa incheierea contractului, cand i-am sesizat noi de existenta acestei probleme, ne-au comunicat ca au mai incercat in urma cu 2 ani intocmirea cadastrului si li s-a cerut sa renunte la 2500 mp teren, motiv -suprapunere cu proprietatea vecina. Nu exista o notificare scrisa in acest sens din partea lor, au fost doar discutii telefonice, 75 % din proprietari locund in Germania.
Răspuns la discuția Inselaciune in conventii
Nu, tocmai ca, au refuzat acest client introdus de agentie care le-a oferit pretul contractat si au vandut la JUMATATE PRET altui cumparator ( in conditiile de crestere a preturilor in imobiliare inceputul anului 2007), in perioada contractuala.
Mentionez ca exista o clauza specificata in contract prin care se stipuleaza faptul ca, daca vand in perioada contractuala sunt pasibili la plata de daune interese in echivalentul a 10% din valoarea ceruta la vanzare.
SC agentie imobiliara, in urma cu 5 ani incheie un contract de prestari-servicii vanzare cu proprietarii unui imobil - teren forestier, fara cadastru intocmit. Se angajaza prin contract sa intocmeasca cadastrul pe cheltuiala ei si obtine o perioada de exclusivitate la vanzare de 3 luni., se stabileste un pret de vanzare fix. Ulterior se constata ca exista probleme de suprapunere, proprietarii comunica agentiei ca in urma cu 2 ani au mai avut probleme cu intocmirea cadastrului, moment in care li s-a cerut renuntarea la 2500 mp teren din 20.000 existent in acte, intarzie cu actele de succesiune si se depaseste termenul de exclusivitate. Totusi agentia aduce un client care le ofera pretul solicitat, dar cu plata in 3 transe contractul de intermediere este in vigoare, intocmeste cadastrul pe suprafata totala, recuperand astfel in favoarea proprietarilor 2500 mp de teren, insa proprietarii cer un pret mai mare si refuza vanzarea. La nici 4 luni dupa acesta, inca aflandu-se sub contract, vand fara intermediarea agentiei, la mai putin de jumatate din pretul oferit de clientul adus de agentie.
Civilul poate fi prescris, se poate demara o actiune pe penal 215 alin 2 impotriva acestor proprietari?