avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sentinta FALIMENT - atrasa de administrator judiciar ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sentinta FALIMENT - atrasa de administrator judiciar mincinos

Cum pot cere suspendarea procedurii in cazul in care administratorul judiciar a facut afirmatii mincinoase in instanta acuzand administratorul special de fals in inscrisuri si a depus rapoarte false cu privire la situatia reala a societatii???

Mentionez, ca inca de la numire si pana in prezent, sunt vreo 7 luni adminsitratorul judiciar a refuzat in repetate randuri recuperarea creantelor debitorului, motivand dupa 7 luni in intanta faptul ca nu a avut cunostinta de aceste creante(mentionez ca lista debitorilor si balanta cu contul 4311 debitat au fost depuse la dosarul de insolventa inca de la inaintarea cererii, pe langa faptul ca in conf cu art 28 alin(1), el insusi declara in primul raport ca a primit toate documentele si atasaza la dosar copii dupa borderoul actelor depuse) a refuzat formularea si depunerea de actiuni in pretentii impotriva anumitor creditori, desi i s-au adus la cunostinta situatiile reale si a intarziat in eliberarea extraselor de cont, in vederea intocmirii de catre adminstratorul special a rapoartelor lunare cerute. (am cerut in 3-4 randuri telefonic, e-mail si fax extrasele, ne-au fost transmise pe e-mail in dupa-amaiza zilei anterioare termenului).

De asemenea, in cele 3 raporte depuse concuziile finale sunt propunerea spre faliment. Intre timp activitatea societatii s-a redresat, avem incasari, contracte, deci exista activitate. ACESTE ASPECTE AU FOST ADUSE LA CUNOSTINTA ADMINISTRATORULUI JUDICIAR, prin transmiterea (fax, e-mai) a facturilor emise, desi acesta a afirmat in instanta ca nu are cunostinta de acesta.
PUTEM SCHIMBA SENTINTA DE INTRARE IN FALIMENT PRIN CONTESTATIA LA ACEST RAPORT, ARGUMENTAND INDUCEREA IN EROARE A INSTANTEI???

Am depus in instanta, la termen, o cerere de revocare administrator judiciar in baza motivelor mentionate mai sus (desi legea nu permite debitorului acest lucuru), e a doua sesizare de acest gen, prima verbala la termenul anterior, a II a scrisa si motivata. Ni s-a dat un termen lung de soutionare a cererii, instanta neluand seama de cerere datorita afirmatiilor mincinoase ale adminsitratorului. Judecatorul sindic nici macar nu s-a uitat in dosar, pentru ca piesele la care facea referire admin jud, invocand fals in acte, erau depuse de el insusi in copie la dosar. Admin. judiciar nu a luat 3 luni legatura cu admin.special, nici macar nu l-a interesat ce se intampla cu acesta societate. Cu o saptamana inainte de termen ne cere pentru prima oara inventariere si rapoarte, balante, bilant inscris la administratie, pentru care ne transmite rau-intentionat tardiv extrasele de cont.

CE FAC IN ACESTA SITUATIE? PLANGERE PENALA? AM DEPUS O CERERE DE PRESCHIMBARE TERMEN, VOI DEPUNE CONTESTATIE la ultimul raport...
AJUTATI-MA VA ROG, SUNT DISPERATA!!!
Cel mai recent răspuns: dani2011 , utilizator 22:28, 15 Mai 2011
formulati plingere penala impotriva administratorului judiciar numit in cauza si luati legatura cu creditorii societatii aratind starea economica solicitindu-le schimbarea acestuia.
Primul si principalul creditor este ANAF S5, numit si presedintele consiliului creditorilor. Am depus cu o zi inainte de infatisarea in instanta o petitie in acetst sens si am probat-o cu documente.
Urmeaza sa formulez plangerea penala, multuemesc.

PUTEM SCHIMBA SENTINTA DE INTRARE IN FALIMENT PRIN CONTESTATIA LA ACEST RAPORT, ARGUMENTAND INDUCEREA IN EROARE A INSTANTEI???

Poveste este cam lunga si incalcita ..
- puteti sa contestati raportul dar nu cred ca aveti motive !!
- referitor la sentinta de intrare in faliment .... presupun ca nu ati depus un plan de reorganizare si ca atare raspunsul este NU aveti sanse
Termenul de depunere al planului de reorganizare este de 30 de zile de la data afisarii tabelului definitiv al creantelor. Suntem inca in faza de contestatii, care nu s-au judecat inca si au fost amanate pentru expertiza contabila.
Eram in perioada de observatie, administratorul judiciar inca de la primul raport a propus intrarea in faliment, intre timp ne-am redresat, avem activitate...incasari...Desi a fost informat de acesta, prin fax, administratorul judiciar nu a prezentat instantei situatia reala facand afirmatii mincinoase referitor la acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faza de observatie esso esso daca e o societate debitoare este in insolventa faza de observatie si nu plateste facturi curente ,societatea creditoare poate cere falimentul.Mentionam ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)
AtribuÞiile administratorului judiciar rodica_post rodica_post ATRIBUŢIILE ADMINISTRATORULUI JUDICIAR ATRIBUŢIILE ADMINISTRATORULUI JUDICIAR, dupa dispunerea de catre instanta a deschiderii procedurii de ... (vezi toată discuția)