avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate doinadd

Activitate doinadd

Discuție Vecini dificili
buna ziua

citesc deseori spete fara relevanta pentru mine, dar zilele acestea am si eu o durere
suntem o asociatie de 15 proprietari nu ne intelegem perfect dar...convetuim


in 22.07.2013 m-am trezit sa imi ploua pe spoturile din tavan alarmata am sunat la nr de telefon de urgenta lasat de vecini la plecarea din tara(se intorc in septembie, 15 septembrie) vine pers si constat ca nu e inundatie o rog sa revina cand soseste instalatorul pentru a constata defectiunea si sa repar pe chetuiala mea pentrua nu avea disconfortul mizeriei, microbilor..praf etc.(am o fetita de 6 ani)


la sosirea instalatorului surpriza d-na nu mai doreste sa ne lase in apartament


rog instalatorul sa schimbe tot ce se poate schimba ca daca tot am taiat tavanul de rigips sa ilocuim instalatia veche, azi 26.07.2013 apa cuge din gheul de riziduale in capul meu la propriu, in bucatarie unde prin excelenta ar tb sa fie igiena si curat, dau telefoane din nou si sunt refuzata total" eu nu mai am cheia (in ap se vine zilnic pentru a se hrani o pisica), cheia am dat-o la sora d-nei care sta la km buni de oras..etc.. adica pur si simplu nu se doreste colaborarea.


ce pot face fara a calca legea?
Gabrielle Monique a scris:

Avocatii nu sunt obligati sa plateasca CAS la stat

"Pentru veniturile realizate din profesia de avocat, acestia platesc contributia obligatorie catre Casa de Asigurari a Avocatilor, in temeiul O.U.G. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, aprobata prin Legea 452 /2001", a explicat avocatul Valentin Geapana, intr-un comentariu pe AvocatNet.ro.

Potrivit avocatului, Legea nr. 263 /2010 privind sistemul unitar de pensii publice si normele ei de aplicare dau posibilitatea avocatilor sa aleaga daca se asigura sau nu in sistemul public de pensii.

,,Se pot asigura in sistemul public de pensii, pe baza de contract de asigurare sociala, in condiţiile prezentei legi, avocaţii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate in sistemul public, precum si orice persoana care doreste sa se asigure, respectiv sa isi completeze venitul asigurat", se precizeaza in articolul 6 alineatul (2) din Legea nr. 263/2010.

"Evident ca expesia <<se pot asigura>> semnifica posibilitatea, facultatea, optiunea avocatilor de a alege intre a se asigura sau nu in sistemul public de pensii", subliniaza Valentin Geapana.

De asemenea, avocatul Valentin Geapana a explicat ca Ministerul Finantelor a clarificat daca avocatii sunt sau nu obligati sa contribuie la sistemul public de pensii printr-o adresa transmisa Uniunii Nationale a Barorurilor din Romania.

Potrivit documentului, "persoanele care exercita profesia de avocat nu se incadreaza in categoria persoanelor asigurate obligatoriu prin efectul legeii in sistemul public de pensii si nici in categoria persoanelor prevazute la art.296^21 alin (1) din Codul fiscal".

Mentionam ca art. 296^21 alin (1) din Codul fiscal stabileste categoriile de persoane care au calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii si la cel de asigurari sociale de sanatate.

Avocatul subliniaza ca prin adresa MFP emisa catre UNBR se confirma ca avocatii nu trebuie sa contribuie la sistemul public de pensii si nu trebuie sa depuna declaratia de venit privind sistemul de pensii.


Sursa: avocatnet.ro

Adresa MFP catre UNBR poate fi consultata aici.

[ link extern ]
art 296^21 la lit d) include "persoanele care realizeza venituri din profesii libere" atunci avocatii, notarii, expertii ( de tot felul) ce suntem? cu tot respectul sunt profesie liberala prin excelenta si la luna iulie 2012 am aplicat retinerea la sursa, cu toate implicatiile de rigoare cu altceva nu sunt de acord"art.296^24 lit 7 (...) sunt obligatii finale" adica nu e ca in trecut recalculandu-se in functe de venit brut si cheltuieli deductibile ( si bineinteles .. la salar minim pe economie). dar vom vedea deocamdata nu mai exista birou de metodologie REALMENTE pe langa finante exista o suma de persoane care reiau la infinit (ca o placa hodoogita) articolele de lege fara clarificarea continutului real al legilor, unde?, cui? si cum? se aplica. Inca o armata de bugetari platiti degeaba din bani nostri Oare vor intra pe listele de restructurate posturile fara"fond" pe care le ocupa?Daca ar fi fost de folos aveam certitudini pana acum si u aplicari de frica a legilor la "maxim" de frica unor viitoare intrepretari
cum ma pot indrepta impotriva unui furnizor de soft contabil in momentul in care acesta ma trimite la plimbare cand programul da erori din cauza unor deficiente clare de programare, iar intermediarul - o firma de "vanzari" se dovedeste a nu cunoaste aspecte generale de functionare soft. Contractul de achizitie este intre mine XX-expert contabil si SC YY -cea cea conceput si pus pe piata softul. Oare cei de la conducere nu isi dau seama ca prin faptul ca nu asculta feed-back-ul direct au de pierdut, niste pierdanti de angajati(daca ar fi buni nu ar atatea probleme) preiau plangeri de la utilizatori ma trimit la plimbare si eu ... eu .. vreau sa ii trag la raspundere pentru neglijenta in care au lucrat de cand cu noul format al declaratiilor fiscale.Sunt pierduta , parte intr-un contract nu stiu cum sa imi pretind drepturile din contract.Sunt socata de incompetenta mea in a reactiona ratinal
Răspuns la discuția Ce poate si ce nu poate o P.F.A.
dar atunci de ce notari publici (una profesie liberala) nu pot functiona fara secretara? hai sa fim seriosi pt unul muma pt altu cima? sunt expert contabil(membru CECCAR-unul ravratit ma intreb cat voi mai cotiza la ei!!!) nu am avut nevoie de la inchiderea SC de contabilitate de ajutor permanent dar daca era nevoie angajam cu CIM o persoana si gata