avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate DANA MOISE

Activitate DANA MOISE

Răspuns la discuția revenire la nume initial minor
in prima fraza...ati inteles perfect!
el a dat declaratie iar copilul poarta numele mamei.
avand in vedere ca el a avut un moment de slabiciune si ca ea i-a facut promisiuni in sensul ca se vor casatori (ceea ce nu s-a mai intamplat)...ce trebuie sa faca fiul meu pentru a schimba numele copilului(l-a recunoscut si i-a purtat numele timp de 1 an)
multumesc.
Buna seara,
Acum cateva luni fiul meu si-a dat acordul pentru schimbarea numelui copilului nascut in afara casatoriei,fapt care s-a intamplat pe cale administrativa.
Ulterior mama copilului a refuzat sa se casatoreasca cu el (chiar daca casatoria a fost stabilita de comun acord).
As vrea sa stiu daca se poate reveni la numele initial al copilului pe cale judecatoreasca, mai ales ca a fost dat in judecata pentru incredintare minor si pensie alimentara.
Va multumesc,
Răspuns la discuția deportati
Sa inteleg ca nu se mai poate face nimic...
cine nu a stiut la momentul respectiv, a pierdut.
Discuție deportati
Care este actul normativ prin care se reglementeaza despagubiri pentru persoanele deportate?
Mentionez ca mama mea impreuna cu familia ei au fost deportati din Basarabia in Valea Jiului. Am auzit ca sunt persoane de origine bulgara si macedoneana care beneficiaza de astfel de despagubiri (de fapt urmasii acestora).
Multumesc
Nu am cunostiinta de acest spor! Oricum conducerea este reticienta cand este vb de drepturi salariale. Ar trebui sa ne petrecem timpul numai in instanta. Pe teme de drepturi salariale sunt cateva dosare pe rol. Noroc ca ne mai sprijina SNPPC-ul!
Răspuns la discuția Dreptul familiei
buna seara,
fiul meu impreuna cu concubina sa are o fetita in varsta de 1 an.
Inca de la inceput, 01.02.2009 relatia lor a fost extrem de tensionata iar el a fost constrans sa renunte la legatura cu mine, cu parintii lui. Am acceptat cu greu situatia, dar constat ca am facut o mare greseala. Concubina care este cu 5 ani mai in varsta decat el a reusit sa-si atinga, probabil, niste scopuri. Spun asta pt ca a dat nastere unei fetite, l-a facut sa contracteze un credit in val. de 30.000 lei, bani care s-au cheltuit cu amenajarea camerei copilului, nasterea, haine, etc, l-a fortat sa intre in ingrijire copil pana la 2 ani...
Mentionez ca fiul meu a avut drepturi salariale frumusele iar indemnizatia de ingrijire copil este de aprox.2000 lei/luna (concubina in ultimele 12 luni anterioare nasterii nu a prea lucrat).
Dupa ce l-a dat afara din casa in jurul datei de 07.01.2011 (fusese luat in spatiu, deci avea acelasi domiciliu), nu i-a mai permis sa se ocupe de ingrijirea copilului, ea avand procura pt a ridica indemnizatia de la postas.
Ce trebuie sa faca pt a-si exercita atributiile de parinte, de ingrijirea si cresterea copilului pana la varsta de 2 ani?
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil 2 ani
M-am gandit la asta...
Ziceam sa o iau sistematic, cu plingerea la politie pt ca a fost dat afara de la domiciliul la care locuiau impreuna cu parintii ei (proprietarii) care il luasera in spatiu.
Chestia asta s-a intamplat la inceputul lunii ianuarie iar pana azi a incercat pe cale amiabila sa aiba acces la copil.
Mentionez ca ea, concubina detine o procura notariala pt a ridica de la posta indemnizatia pentru crestere copil, iar el din luna ianuarie nu mai are nici un venit.
Sunt mama lui si incerc sa-l ajut, veniturile nu ne permit sa consultam un avocat...
Multumesc
lucrez si eu la o Agentie din cadrul MAI si nu am auzit de astfel de sporuri. Dimpotriva de cca 3 ani nu s-au facut incadrari cf studiilor absolvite si nici avansari.
Oare dc?
Buna ziua,
In cazul in care un tata este in ingrijire copil pana la 2 ani iar concubina (mama copilului) dupa ce l-a dat afara din casa nu-i mai permite sa-si exercite atributiile de parinte, ce poate face acesta?
Unde ar trebui sa se adreseze pentru a avea acces la copil pentru a se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia?
Este bine daca depune o plingere in acest sens la politie?
Multumesc,
In cazul in care tatal se afla in ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, iar mama nu-i mai permite de circa 2 luni sa exercite aceste atributii, ce trebuie sa faca acesta pentru a reusi sa se ocupe de cresterea si intretinerea copilului.