avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiBarbu

Activitate MihaiBarbu

Răspuns la discuția calitate procesuala
Va multumesc, am inteles, pot invoca din nou cele doua exceptii respinse chiar daca nu am facut recurs. Totusi, nu am stiut daca este important, dar spun acum: procesul a fost o data deja castigat de mine in prima instanta, oponentul a facut recurs, s-a casat hotararea si a fost trimis la rejudecare unde, abia atunci am pus aceste trei exceptii. Acum ar fi la al doilea recurs dar pentru exceptii. Schimba aceasta noua informatie datele problemei?

Totusi nu am inteles (doar din punct de vedere teoretic): mi-as ataca hotararea (anume respingerea actiunii oponentului) daca as face recurs pentru cele doua exceptii pierdute numai.

Va multumesc inca o data pentru atentie.
Buna ziua

Am un proces civil in care imi este atacat titlul de proprietate. Am facut trei exceptii peremptorii, din care am pierdut doua:
-exceptia prematuritatii formularii cererii de chemare in judecata
-exceptia lipsei calitatii procesuale active
si am castigat una:
-exceptia autoritatii de lucru judecat.
motiv pentru care oponentului i-a fost respinsa actiunea.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Acum intrebarea mea NU este daca sa fac recurs sau nu. In mod normal stiu ca nu.
De fapt intrebarile:
1) daca fac recurs pentru cele doua exceptii pierdute
a) imi atac cumva ceea ce am castigat anume respingerea actiunii oponentului
b) am mai multe sanse de castig la recurs daca ma apar pe toate fronturile adica apar si cele doua exceptii pierdute.
2) daca NU fac recurs pentru cele doua exceptii pierdute (printre care una se refera la lipsa calitatii procesuale active) si oponentul castiga pentru exceptia castigata initial de mine (exceptia autoritatii de lucru judecat) - pentru care sigur va face recurs, ramane acesta cu calitate procesuala si procesul continua?
Bun, deci as putea cere autorizatie de modificare acoperis chiar si fara a fi terenul intabulat. Inteleg din cele scrise mai sus pe pagina ca si casa o voi intabula abia dupa modificare.
Probelma cu intabularea terenului este ca o parte (nu este casa pe acea parte) este atacat in instanta si nu stiu cat mai dureaza. Poate ani, iar eu vreau sa modific acoperisul acum.
Deci pe baza actelor de proprietate casa si/sau teren pot cere autorizatie.
Multumesc pentru atentie!
Da, acum am lucrurile mai clare. Eu nu ştiam ca se intabuleaza si casa. Ma refeream la intabularea terenului (acolo nu am intabulat inca) pe care este casa, pe care am titlu de proprietate. De aceasta problema m-am lovit. Nu pot obtine autorizatie de modificare acoperis daca nu este intabulat terenul.
Deci aş avea nevoie de intabulare neapărat ca să obţin orice autorizaţie de construcţie?
Bună ziua,
Doresc să amenajez o cameră în podul casei, cu o suprafaţă de nu mai mult de 20% din suprafaţa totală a casei. Ca să o acopăr se va modifica cumva şi acoperişul de pe toată casa, altfel nu am cum să integrez această cameră în construcţie.
Am titlu dar nu am intabulat. Am găsit insă în legea 50/1991 la art. 2

(4) Prin exceptare de la prevederile alin. (2) se pot emite autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru:

a1) lucrări de supraetajare a clădirilor cu încă un nivel, o singură dată, în suprafaţă de maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurată a clădirilor, cu condiţia situării acestora în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecţie a monumentelor, după caz

Întrebarea mea este: mă încadrez la acest articol. Adică pot obţine autorizaţie fără să am intabularea făcută?

Vă mulţumesc!
Bună ziua

Doresc să fac o mansardare la casă. Îmi spune însă un amic, cum că aş avea nevoie, pe lângă autorizaţia de construcţie şi de acordul scris al vecinului, deoarece casa se află la aproximativ 1m de răzorul cu vecinul.
Menţionez că o să înalţ cam cu 1m zidul, peste care va veni acoperişul. Voi face şi un balcon, dar cu vedere la curtea mea şi nu pe partea cu vecinul.
Doresc să aflu dacă este într-adevăr nevoie de acordul vecinului.
Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția se poate face intabulare?
si daca ma prezint, nu sunt de acord si nu semnez, nu e acelasi lucru adica intabuleaza fara sa semnez acel act? Cat de valabila ar fi astfel intabularea? Sau e valabila dar usor atacabila?
Va multumesc pentru atentie!
Buna ziua,
Problema este cam asa. Am un teren pe care am si titlu de proprietate. Un vecin de-al meu a facut o actiune in constatare in instanta pe terenul cu care ma invecinez. Nu am fost de acord cu anumite limite ale proprietatii sale dar cand s-a facut masuratoarea in teren nu am fost luat in seama de nimeni. Inteleg ca a castigat in instanta (din afisarea pe internet) actiunea in constatare.
Acum insa spune ca vrea sa intabuleze si vine la mine sa ii semnez nici nu am vazut bine ce. Daca omul vrea sa intabuleze, inseamna ca are titlu cred eu. Dar dau telefon la primarie sa intreb. Imi raspunde cineva care spune ca stie despre ce este vorba, ca respectivul vecin nu are titlu dar ca poate intabula si fara, doar cu actiunea in constatare.
Intrebarea mea este: poate sa intabuleze si fara sa detina un titlu? Este posibil sa fie suficienta actiunea in constatare pentru a intabula?
Va multumesc!
Nu exista nici macar o reglementare impotriva incendiilor? Parerea unui avocat e binevenita.
Mai nou a aparut peste gramada si gunoi de la animale amestecat cu fan. Nici in aceasta situatie nu se poate face nimic?