contractul este legea partilor. cum va intelegeti, asa semnati. daca nu ajungeti la un acord de vointa, e clar ca nu veti semna. contractul de inchiriere semnat de el cu alta persoana nu isi poate produce efecte asupra dumneavoastra, pentru ca nu sunteti parte. intre dumneavoastra si proprietar se va naste un nou raport juridic, care insa se poate supune acelorasi conditii din contractul pe care locatorul il avea cu fostul chirias, daca sunteti de acord.
nu-i adevarat.... pana la 25 de ani, daca isi continua studiile , ia banii.
avem un legiuitor tampit. daca ar lucra ar pierde banii. mie mi s-a intamplat. daca lucram, aveam salar 3 milioane. daca nu lucram, primeam pensie alimentara 2,5 milioane. a trebuit sa lucrez la negru. bravo legiuitorule! in tara asta, decat sa muncesti degeaba, mai bine stai degeaba...
Cartile sa le tii aproape, vorba colegului. Dar in primul rand trebuie sa te adaptezi specificului societatii la care o sa lucrezi. Pentru ca nici colegul cu cartile lui nu ar fi in stare sa faca un contract intr-un domeniu de activitate ce ii este strain. Si ti-o spun din experienta. Poti sa fii toba de carte daca nu stii detaliile tehnice care au impact determinant asupra obiectului contractului si obligatiilor partilor. Sa te inarmezi cu modele de contracte!
Primul pas, inca, pe care trebuie sa ii urmezi este, evident dupa identificarea angajatorui, vorba altui istet, este sa te "inmatriculezi" la asociatia juristilor din orasul unde o sa lucrezi. O sa platesti o taxa, o sa trebuiasca sa iti faci stampila si roba, si vei avea o perioada de stagiatura, care e degeaba, dar e conditie sine qua non.
Ma indoiesc ca cel care a condus motocicleta sa raspunda penal. Caz in care ar fi vorba de ucidere din culpa.
Se stie ca daca participi la o competitie sportiva, iar unul dintre competitori sufera vreo vatamare corporala sau chiar decedeaza, cel care i-a produs acea vatamare sau din cauza caruia s-a produs decesul, fie vorba chiar de intentie, nu raspunde penal. Caci intentia este, sub forma ei indirecta, la toate sporturile "martiale", desi personal sunt convins ca apare si ca intentie directa de multe ori (adica adversarii isi doresc unuia altuia moartea), cu cat sporturile sunt mai violente.
Ei, deci se accepta ca frumusetea sportului sa aduca cu sine si un risc, acela de a aduce atingere integritatii fizice. In speta de fata este vorba de un spectator. Care, daca se va dovedi ca nu a stat in locul recomandat de organizatori pentru a se afla in siguranta, este vinovat de producerea accidentului.
Singurii care pot avea de suferit sunt oprganizatorii, iar nu cel care a pilotat, ca nu au avut grija ca nimeni sa nu depaseasca linia de protectie.
Si mai e un aspect. Codul rutier va specifica faptul ca un pieton este vinovat pentru ca nu traverseaza prin loc permis.... desi e impropriu, deoarece spectacolul nu se desfasura pe drumuri publice.... avocatul conducatorului motocicletei se poate prevala si de o lege penala mai favorabila.