avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... facultate in regim cu taxa = intrereuperea pensiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

facultate in regim cu taxa = intrereuperea pensiei alimentare?

buna...am si eu o mica nelamurire...fiica mea incepe de anul acesta o facultate in regim cu taxa,dar la zi.eu sunt despartita legal de sotul meu si eu sunt tutorele ei.din moment ce ea urmeaza facultatea in regim cu taxa,mai poate beneficia de pensie alimentara?cineva imi spunea (persoana necalifiicata in acest domeniu) ca nu mai primeste din moment ce nu e studenta bugetanta.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 23:11, 12 August 2007
nu-i adevarat.... pana la 25 de ani, daca isi continua studiile , ia banii.
avem un legiuitor tampit. daca ar lucra ar pierde banii. mie mi s-a intamplat. daca lucram, aveam salar 3 milioane. daca nu lucram, primeam pensie alimentara 2,5 milioane. a trebuit sa lucrez la negru. bravo legiuitorule! in tara asta, decat sa muncesti degeaba, mai bine stai degeaba...
legea nu diferentiaza continuarea studiilor in regim de taxa sau nu. conditioneaza doar varsta maxima 25 de ani si continuitatea studiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major simisf simisf Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Dupa 20 de ani de casatorie am divortat.Avem un copil de 19 ani. La data divortului era elev, acum a intrat la ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara udith udith Buna ziua, fostul sot nu plateste pensia alimentara de 3 ani,am cerut serviciul sa recuperam datoria cu un executor judecatoresc,acum primesc copia procesului ... (vezi toată discuția)