Am auzit in ultima perioada urmatorul lucru legat de creditele restante si anume ca daca ai un credit restant in romania si revii in tara dupa timp, risti sa fi retinut in romania pana iti achiti creditul sau sa fi expulzat din tara straina in care locuiesti. Este posibil asa ceva? Multumesc
Buna seara! Mama mea a mostenit din partea parintilor ei un apartament. In acel apartament locuiesc eu, toate utilitatile, inclusiv impozitul fiind platite de catre mine. Tatal meu doreste sa inchirieze sau sa vanda acel apartament. Problema este mult mai complicata deoarece mama mea este labila psihic iar tatal meu o manipuleaza cum vrea el iar mama face ceea ce ii zice tatal meu. Va rog sa imi spuneti daca exista vreo cale juridica de a ataca orice decizie a mamei mele, poate o expertiza psihiatrica pentru mama mea, astfel incat mama sa nu aibe drept de semnatura pentru acel apartament.
Buna ziua,
Am un copil nascut un Uk. Atat eu cat si tatal suntem cetateni romani. Eliberarea certificatului de nastere romanrsc se poate face si in Romania sau doarcla ambasada din tara unde s-a produs nasterea?
Multumesc
Buna ziua,
In 3 luni urmeaza sa dau nastere unui copil in anglia. Eu si cu tatal copilului nu suntem casatoriti, ambii suntem cetateni romani.
Intrebarea mea este, dupa nasterea copilului si dupa ce acest copil este recunoscut de catre tatal lui, in cazul unei despartiri acesta este onligat sa plateasca pensie alimentara copilului?
Multumesc
Buna ziua,
zilele trecute mi-a fost dat sa trec printr-o situatie foarte neplacuta la locul de munca. Am fost amenintata. Eu sunt angajata unei banci, postul meu implica munca cu clientii si implicit si un target care trebuie realizat lunar si care este foarte greu de realizat. Pana in prezent targetul meu a fost realizat destul de bine mai putin un singur produs, respectiv card de credit, nu am reusit sa fac nici unul de la inceputul anului.
Directoarea sucursalei mi-a spus ca daca pana la sfarsitul lunii nu fac un card de credit nu stie ce se va intampla cu mine :(.
Aceasta replica m-a intimidat destul de rau, ma face sa merg cu sila la servici si mi-a scazut si randamentul.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac sau cum sa procedez. Ar trebui sa merg mai sus si sa spun ce s-a intamplat, ca am fost amenintata?
Multumesc
doresc sa inchiriez printr-o agentie imobiliara un teren in bucuresti pe o perioada de 10 ani pe care sa-mi deschid o afacere. Cumva contractul de inchiriere trebuie facut la norar si avizat la administratia financiara sau cum se procedeaza? Multumesc.
in acea afacere a lui nu exista nici un document contabil. ca sa o zic pe cea dreapta, ia ceva de aici si vinde dincolo pe bani mai multi
ca sa fiu sincera, creditul nu-l face dansul deoarece lucreaza pe cont propriu si nu are carte de munca
buna ziua,
as dori si eu sa ma lamuresc in legatura cu urmatorul aspect: am un prieten care vrea sa se asocieze cu mai multe persoane pentru a deschide o afacere. acest prieten a apelat la mine, daca il pot ajuta cu o suma de bani(destul de mare cam 10000 euro), suma de bani pe care as procura-o printr-un credit bancar. aceasta afacere momentan nu este deschisa, nici macar constyructia nu este inceputa. acest prieten mi-a promis, doar verbal, ca ratele pt creditul respectiv le va achita el. as vrea sa stiu eu cum pot fi acoperita, daca pot incheia un contract la notar intre mine si el (ambele persoane fizice) cum ca el se obliga sa achite in data de... a fiecarei luni suma de reprezentand rata sau as putea sa cer sa fiu inclusa in actele firmei respective ca actionar? va rog frumos sa-mi dati un sfat, cum ar trebui sa procedez in acest caz. Va multumesc