avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
In 3 luni urmeaza sa dau nastere unui copil in anglia. Eu si cu tatal copilului nu suntem casatoriti, ambii suntem cetateni romani.
Intrebarea mea este, dupa nasterea copilului si dupa ce acest copil este recunoscut de catre tatal lui, in cazul unei despartiri acesta este onligat sa plateasca pensie alimentara copilului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:12, 13 Martie 2017
E obligat legal si moral sa isi intretina copilul. Daca nu o face insa de bunavoie, va trebui sa il actionati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara legislatie curenta Andrea28 Andrea28 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de o pensie alimentara pe care viitorul meu sot este fortat s-o platesca. Copilul este recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata german mir_ella56 mir_ella56 Buna ziua! As dori sa primesc un sfat juridic in urmatoarea situatie: nasterea unui copil in Romania, din mama cetatean roman si tata cetatean ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sorana_g sorana_g buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: ce sanse am sa obtin o pensie alimentara de la tatal copilului meu, daca nu am fost niciodata casatorita cu ... (vezi toată discuția)