avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Activitate Clau73AR

Activitate Clau73AR

Care sunt procedurile/ pasii ce trebuie urmati pentru anularea CCM activ si inregistrarea altuia nou la ITM ?
Mentionez ca CCM ul ce doresc sa l anulez mai este valabil pana in 2018.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua ,

imi puteti spune care este temenul limita de depunere a cererii de recuperare a sumelor de la FNUASS pe luna Ianuarie 2017?
Compania la care lucrez le a acordat tuturor angajaților de sărbători in luna decembrie tichete cadou ca bonus de sărbători. Valoarea minimă a fost 50 lei iar cea maximă 500 lei in functie de anumite criterii stabilite in CCM. Va rog sa mi spuneti cum se impietează aceste tichete cadou.
Multumesc ptr raspuns.
Daca pana la 31 martie nu se vor efectua toate zilele ramase de pe 2014 ce vom face cu ele? Zilele din 2014 le introduc in calculul salarial ( de ex. ptr 2015 un angajat are dreptul la 22 zile de co si mai are un rest de 6 zile din 2014 le pot contabiliza doar cele 22 de anul asta sau toate 28)?
Buna seara,
Lucrez la o companie multinationala in cadrul biroului de res umane si salarizare.
ca si in anul precedent la finele anului 2014 au ramas angajati care nu si-au efectuat toate zilele de CO la care aveau dreptul in 2014.
Ce se intampla cu aceste zile de CO neefectuate? le pot reporta si adauga la cele de pe anul 2015? sau exista un termen in care sa ii putem obliga sa isi efectueze aceste zile ramase din 2014? Daca le reportam la cele din 2015 le introduce prin programul de salarizare sau nu? Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Răspuns la discuția mostenire-succesiune
au handicap mental toti 4 .
ce insemna termenul " dezbatut succesiunile" ?
Multumesc.
Situatia e urmatoarea:
Casa si terenurile sunt in acte pe ambii bunici ( bunicul a decedat acum 15 ani, iar bunica acum 10 zile).In urma decesului bunicului nu s-a facut nici o succesiune.
tata este si el decedat, mama traieste, si mai am o sora,
pe langa noi mai sunt 2 frati ai tatalui, unul cu sotie si copil major, iar celelalt necasatorit. Acestia din urma ( unchii, matusa si nepoata) locuiesc in casa bunicilor si sunt toti analfabeti, nu au scoala si cu certificate de handicap.
problema e ca deja sunt asazisii binevoitori care le da tarcoale sa puna mana pe proprietati.
Ce trebuie sa fac sa transcriu proprietatile fie pe unul din unchii mei sau pe mine?
Discuție Formular
Buna ziua ,
As vrea sa va intreb daca careva dintre voi completeaza un formular de revenire la serviciu la un angajat care a fost in concediu medical , iar daca raspunsul e da unde pot gasi acest formular daca exista.

Va multumesc.