avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-succesiune

Situatia e urmatoarea:
Casa si terenurile sunt in acte pe ambii bunici ( bunicul a decedat acum 15 ani, iar bunica acum 10 zile).In urma decesului bunicului nu s-a facut nici o succesiune.
tata este si el decedat, mama traieste, si mai am o sora,
pe langa noi mai sunt 2 frati ai tatalui, unul cu sotie si copil major, iar celelalt necasatorit. Acestia din urma ( unchii, matusa si nepoata) locuiesc in casa bunicilor si sunt toti analfabeti, nu au scoala si cu certificate de handicap.
problema e ca deja sunt asazisii binevoitori care le da tarcoale sa puna mana pe proprietati.
Ce trebuie sa fac sa transcriu proprietatile fie pe unul din unchii mei sau pe mine?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:40, 12 Ianuarie 2015
Ce fel de handicap au? Mental sau fizic? Trebuie de zbătute succesiunile.
au handicap mental toti 4 .
ce insemna termenul " dezbatut succesiunile" ?
Multumesc.
In primul rand trebuie pusi sub interdictie , acest lucru se face de catre instanta de tutela care va numi un tutore/reprezentant legal pentru acestia. Acel reprezentant legal al lor cu acodrul instanteu de tutela ii va putea reprezenta in acte si proceduri juridice, dezbatere succesiune , eventual vanzare etc...Toate actele de dispozitie se vor face in interesul persoanei ocrotite adica pusa sub tutela.
dezbaterea succesiunilor inseamna ca dupa decesul ambilor bunici trebuie sa se emita un act care se numeste certificat de mostenitor in care vor figura mostenitorii si bunurile ce se impart in cotele ce revin fiecaruia dintre mostenitori. Fara acest certificat de mostenitor copii bunicilor si dvs nu sunteti proprietari pe bunurile bunicilor, nimeni nu poate sa vanda nimic, fara dezbaterea succesiunilor, fara cadastru si intabulare si fara punerea sub interdictie a acestor persoane cu handicap mental.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Tutela mamei bolnava de schizofrenie al1na85 al1na85 Buna seara ... Mama si cele 2 surori ale ei tocmai au mostenit un apartament in urma decesului parintilor. Mama este bolnava de schizofrenie gradul 2 ... ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate de mostenitor CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, am tot citit pe forumuri dar nu m-am lamurit daca este posibila eliberarea unui astfel de certificat. Problema este urmatoarea: am nevoie de un ... (vezi toată discuția)