avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate Pasare1

Activitate Pasare1

Am cumparat prin licitatie publica un teren dela Primaria Comunei.
A fost incheiate proces verbal de licitatie , semnat de membrii comisiei.
S-a incheiat contractul de vanzare- cumparare semnat de vanzator respectiv Primaria comunei. Act semnat de Primar si Contabil cu stampila Primariei.
Formalitatea cadastrala este in ordine. m-am prezentat la OCPI pentru a intabula terenul. Raspunsul Registratorului a fost ca trebuie sa merg cu actele la un Notar sau la Judecatorie spre autentificare. Consider ca Primaria este o institutie , juridica ,? Dece nu sunt recunoscute Documentele , respectiv Contractul de vanzare-cumparare ca fiind un act de proprietate , valabil intabularii ? Exista vreo hotarare judecatoreasca care sa fi reglementat o asemenea situatie ? Va rog sa-mi indicati Art. de lege care reglementeaza conditiile de inscriere in serviciul de publicitate imobiliara. La Primaria comunei am Rol unic si,
am achitat anual,creantele bugetare incepind cu anul 2007.
Răspuns la discuția Actiune in constatare
Va multumesc pentru faptul ca va-ti implicat in gasirea unui raspuns.
<este adevarat ar fi trebuit cazul exlicat in detaliu - dar pe aceasta pagina nu pot fi transpuse in direct , copiate documente care pot duce la expunerea concreta a cazului.>
Răspuns la discuția Actiune in constatare
Actiunea este deschisa.Mostenitoarea cere numai terenul unde se afla si casa care nu este locuita de niciunul din mostenitori.Nu o intereseaza celelalte 4 terenuri.Poate cere numai acest teren ( pct.1 +2) sau trebuie sa includa toata masa succesorala ramasa , existenta dela bunici ?( toate terenurile)
" Cu privire la compunerea masei succesorale ,arat ca nu sunt interesata decat de partajarea bunurlor indicate la pct.1 si 2 ( 1= terenul ; 2 Casa ) ,daca partile doresc suplimentrea masei succesorale au posibilitatea de a formula cerere reconventionala
sub acest aspect "
Va multumesc !
Exista masa succesorla a bunicilor compusa din 5 terenuri .Pe unul din terenuri se afla si o casa.
Parintii nostri nu au facut iesirea din indiviziune.
Acum sunten 10 mostenitori.
Unul din mostenitori ,care locuieste in zona unde se afla mostenirea , a deschis ,actiunea , avind interes numai la terenul unde se afla casa.De fapt intreaga avere ramasa dela bunici pe baza unei hotariri judecatoresti apartinea acestora sub denumirea de Lotul Nr.4 -> Intrebarea este daca actualul mostenitor poate alege din acest LOT 4 ->numai terenul cu casa la care are interes, sau trebuie in cererea de actiune in constatare sa se refere la LOT 4 care cuprinde cele 5 terenuri ? Deci actiune in constatare pentru toate cele 5 terenuri ? cu asezare geografica diferita -> Va multumesc !
Răspuns la discuția Restituire taxe timbru.
Solutia a fost:
" Admite exceptia de necompetenta generala a Judecatoriei.Respinge actiunea avand ca obiect pretentii ca nefiind de competenta instantelor romane."
Reclamantul sustine ca procesul nu a fost judecat.Cauza de fond a reclamatiei sale nu a fost judecata -dezbatuta in sedinta publica.Cum ramane cu taxa de timbru platita ?
Multumesc pentru raspuns.
Pretentii/Civil/Fond - Citatie pt.10.12.2012 Dosar intors la Judecatorie
Reclamantul pirede procesul la data de 08.09.2011 -> Judecatoria admite exceptia de necompetenta generala.Respinge actiunea avind ca obiect pretentii ca nefiind de competenta instantelor romana.
Reclamantul face recurs la Tribunal - la 27.03.2012 solutia tribunalului : Respinge ca nefondat, recursul formulat de catre reclamant impotriva sentintei Judecatoriei din 08.09.2011.Respinge ca nefondata cererea intimatilor privind obligarea recurentului la plata cheltuielilor de judecata.Irevocabila.Pronuntata in sedinta publica.
Acum reclamantul se intoarce la Judecatorie pentru Fond- Pretentii- " Restituire Taxa timbru " paratul primeste citatie pentru data de 10.12.2012 -> Intrebare : Ce implicatii poate avea paratul in aceasta cauza - paratul nu a incuviintat niciodata sustinerea unui proces la domiciliul reclamantului.Reclamantul a cunoscut dintotdeauna domiciliul paratului dar a incercat totusi de a induce in eroare instantele romane.In ce conditii poate fi restituita taxa de timbru cind reclamantul a pierdut procesul ? Va multumesc pentru raspuns !
Răspuns la discuția Teren cumparat prin licitatie .
Multumesc pentru raspunsul imediat.
Actul de adjudecare exista , intrebarea urmatoare este daca acest act ( Contract de vinzare-Cumparare ) achitat integral, este suficient la intabulare , sau se face imprealabil o trimitere la Notariat ?
Teren cumparat prin licitatie cistigata dela primarie.
Exista proces-verbal semnat de membrii participanti
si chitanta de achitare a valorii integrale rezultate in urma licitatiei.
Intrebare:
1.In ce masura sunt aceste documente titlu de proprietate ?
2.Ce putere juridica au aceste documente , valabilitate (limitata) ?
3.Este - prezentarea la Notariat obligatorie ?
4.Exista un termen de intabulare dupa cunparare ?

Va multumesc pentru raspunsurile pline de profesionalism !
Nefondat
Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei.
Respinge ca nefondata cererea intimatului privind obligarea recurentului la plata cheltuielilior de judecata.
Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica de astazi ..................
1.Mai are Reclamantul cai de atac ? Perioada ? Unde ?
2.Se face comunicarea la domiciliu Intimatului ? Numai la cererea acestuia ?
Va multumesc pentru raspunsurile pline de profesionalism .
Buna Ziua,
fiind vorba despre o cerere de recurs ( Motive) adresata si depusa Instantei la o anumita data in luna noiembrie 2011 - cu termen de recurs citat la sfarsitul lunii Ianuarie 2012 - La tremenul citat au fost prezenti cei doi parati - instanta constata ca unuia dintre parati nu-i fusese trimisa cererea de recurs ( Motivele) .- Procedura fiind neindeplinita - instanta cere - depunerea unui exemplar cerere de recurs pentru comunicarea la cel de al doilea parat.( Sa dat un termen nou)
Avocatul reclamanutului depune in acest moment ,in sedinta primit de grefiera, un duplicat...?.Cu ocazia studiului dosarului la o saptamana dupa sedinta se observa ca duplicatul este stampilat cu stampila rotunda a avocatului - reclamant- dar pe acest inscris nu se afla data si nici locul emiterii.Comparand in dosar cererea originala semnata de reclamant (semnatura privata indescifrabila) - dar care nu are nici data si nici locul de emitere - nu pot fi constatate abateri dela text in duplicat.Poate fi atins acest duplicat - de sanctiunea nulitatii- Va multumesc anticipat .