avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate craiova3

Activitate craiova3

Răspuns la discuția RCA persoana cu handicap
Unde ați găsit asa ceva? RCA gratuit pentru persoana cu handicap nu exista, nici legea 448/2006 nu prevede nimic în acest sens

bubica a scris:

pers cu handicap permanent sunt scutite de plata RCA

Poate cineva sa ma sfatuiasca cum putem avea acces intr-un apartament din asociația de proprietari, dacă acesta nu deschide nici la solicitarea comitetului asociației? Este necesar accesul deoarece se produce inundație vecinilor. Mulțumesc
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Eu sunt în pensie de invaliditate de 12 ani și am înțeles ca pot solicita CCC pentru cele doua luni și o voi face. În acest caz, voi incasa eu indemnizația pentru lunile 23 si 24, în cuantumul pe care l-a încasat soția pentru primele 22 de luni. Astfel, ea este obligata sa se ducă la serviciu? Noi am opta pentru a rămâne acasă pana la expirarea suspendării CIM. O afectează cu ceva în afara de faptul ca ea nu va avea venituri în aceste 2 luni? Mulțumesc
Bună ziua! Soția este în CCC, iar CIM este suspendat pana în 10.04.2022. Întrebarea noastră este: când trebuie sa se întoarcă la serviciu, efectiv și pentru a beneficia de aceasta inserție de un an de zile (stim ca este undeva in jur de 600 de lei lunar, timp de un an de la revenirea la serviciu). Pana acum știam ca trebuie sa se întoarcă pe 10.03.2022, respectiv după 1 ani 11 luni de CCC, dar astăzi nu știe nimeni sa ne lămurească dacă e obligata sa se întoarcă la 1 an și 11 luni sau la 1 an și 10 luni, fiind în discuție situația cu luna/lunile tatălui. Amintim ca eu, tatăl copilului nu o sa solicit CCC. Mulțumesc și sper ca de la dumneavoastră vom primi un răspuns lămuritor!
Bună ziua! Fiind în pensie de invaliditate, cod 14, stabilita în urma cu 11 ani, situație in care ma aflu si azi, mergand la comisie odata la 2 ani, se va lua în calcul ca și vechime la stabilirea pensiei de limita de varsta când se va atinge vârstă legala a pensiei de limita de varsta? Mulțumesc
Buna ziua!
De curând am fost anunțați de către administrator ca trebuie sa ne montam, obligatoriu până la finalul anului acele repartitoare pe calorifere, având încălzire de la termoficare. În același timp am fost instiintati ca exista doar o firmă în municipiu care le montează si au un anume pret, după care vom fi obligați să le achitam lunar 25 lei pentru citirea radio. Având în vedere că majoritatea locatarilor din blocurile cu încălzire de la termoficare nu au montate aceste repartitoare si in bloc majoritatea locatarilor nu sunt de acord cu pretul materialelor si montajului, neavând de unde alege oferta de pret si înțelegând că legea a avut tot felul de modificari si scadente din 2016 până în prezent, ce ma sfătuiți să fac, dat fiind faptul că a inceput distribuirea agentului termic fără ca termoficarea sa ne anunțe ceva legat de repartitoare, ei având ceasul lor la intrare în bloc pe care emit o singura factura.
P.S. Am inteles de la un instalator ca eu daca le montez si plătesc atât piesele, cât si montajul, iar ulterior întreținerea lor si citirea radio, lunar, o sa ies mult mai scump decat in prezent sau decât cei care nu-și montează si spun ca ei nu vor fi amendați între 500 lei si 1000 lei, conform modificării legii în iulie anul acesta.
Multumesc
Asta nu stiam, sunt la primul accident și nu stiam acest detaliu, credeam ca doar la cei agreați din lista pe care mi-au transmis-o ei. Chiar acum am primit procesul verbal de constatare și lista unor service-uri. O sa ma interesez si la alte service-uri. Multumesc mult pentru tot ajutorul acordat!
Multumesc pentru sfaturi, domnule Voinea!
Asa mi-a spus constatatorul la care m-au programat cei de la Euroins, ca trebuie sa astept devizul pentru a o putea baga in service-urile partenere Euroins. Nu am ales varianta de reparație în regie proprie, ca sa astept eu plata dosarului. Acolo era si service partener, dar și ei au spus că imi trebuie devizul de reparație și sa-l astept, după care sa revin. Stiu ca ei platesc foarte tarziu si din aceasta cauza am ales varianta de a repara masina la un service partener cu Euroins, asiguratorul poliței celui vinovat.
La constatarea altor accidente ale cunoscuților mei, în momentul constatării și a pozelor, pe loc au primit deviz cu ce este de reparat si masina a intrat direct la service-ul ales de respectiva persoana, pentru reconstatare si reparație, dar bineinteles ca a fost un alt asigurator.
Eu nu reclam faptul că nu fac plata cei de la Euroins, ci faptul că nu am acea foaie cu piesele de schimbat eliberată de ei ca sa am dreptul de a o baga in service.
Multumesc înca o dată pentru răspunsuri!
Buna ziua!
As avea rugămintea de a ma ajuta în privința unei întâmplări nefericite de care am avut parte în seara zilei de marți, 31.08.2021, astfel:
Am plecat din parcarea de langa blocul unde locuiesc, la volanul mașinii personale, după aproximativ 30 de metri, din stanga fără a mi se acorda prioritate, chiar dacă acel șofer avea și semnul de stop, spune că nu m-a vazut din cauza mașinilor parcate pe marginea șoselei pe care ma deplasăm eu, astfel a avut loc accidentul.
Inițial nu a recunoscut că este vinovat, dar ulterior a recunoscut și am încheiat înțelegerea amiabilă. Ulterior, am fost chemați pentru constatarea celor întâmplate, poze la masina mea avariata serios lateral stanga si fata, dar în urmă constatării de către cei de la Euroins, în loc să imi dea direct devizul, a spus domnul respectiv ca documentatia a fost trimisă și să astept o săptămână răspunsul de la daune.
Eu stiam ca trebuie sa primesc deviz pe loc, după care sa astept aprobarea dosarului la plata.
Dat fiind faptul că cei de la Euroins se află intr-o situatie destul de urâtă și din canalele media inteleg ca sunt pe cale de insolventa incepand de maine, 04. 09.2021, mi-e teama ca voi rămâne cu paguba și va trebui sa-mi repar mașina din banii mei. Mentionez ca eu am doar RCA, dar fără posibilitatea de a imi repara masina cu polița mea.
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui să fac mai departe.
Va multumesc din suflet!
Cu respect, F. S.