avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate iulian1958

Activitate iulian1958

Răspuns la discuția Dupa apel...
Materie: Proprietate Intelectuală
Obiect: drept de autor şi drepturi conexe
Stadiu procesual: Apel
Discuție Dupa apel...
Dupa judecare pe FOND, suntem la faza de APEL. Mai exista cai de atac si dupa apel? Sau aici sentinta este anulata sau devine definitiva... :(
Instanta s-a pronuntat pe 18 iunie 2013. Nici pana azi-29 mai 2014- hotararea nu s-a redactat, desi am depus si cerere de urgentare a redactarii... In curand se implineste anul ! Mai exista vreo modalitate care sa conviga Instanta sa redacteze hotararea pronuntata anul trecut ? Cererea-dupa cum se vede- a fost ignorata #-o
Mai exista cineva in situatia asta, sau suntem o exceptie?

Răspuns la discuția Pasaport pentru Serbia?
Multumesc tuturor pentru informatii. Am folosit link-urile si am ajuns la informatiile care ma interesau. Pentru oricine are treaba in Serbia le reproduc aici:

Condiţii de intrare şi regim de şedere in Serbia

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători in Republica Serbia pentru perioade de şedere de maxim 90 de zile.
Începând cu 12 iunie 2010, cetăţenii români pot călători în Republica Serbia, în baza cărţii de identitate valabile, pentru o perioadă de şedere de maximum 30 de zile. Cetăţenii români minori care nu deţin încă o carte de identitate pot intra în Serbia doar în baza unui paşaport valabil. Cetăţenii românii care călătoresc cu un paşaport valabil, pot rămâne pe teritoriul Serbiei până la 90 de zile într-un interval de 6 luni, fără viză.
Atenţie! Persoanele care depăşesc această perioadă riscă pedeapsa cu închisoarea între 5 şi 15 zile.
Trebuie să comunicaţi la postul de poliţie locală, prezenţa dumneavoastră în Serbia în maxim 24 ore de la sosirea pe teritoriul acestui stat. Organele de poliţie locale vor elibera un document, pe suport de hârtie (carton), care atestă declararea șederii. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să păstreze şi să aibă acest document, asupra lor, până la întoarcerea în ţară, deoarece, există posibilitatea ca autorităţile vamale să-l solicite la punctul de trecere al frontierei. Lipsa documentului atrage după sine aplicarea unei amenzi sau chiar pedeapsa cu închisoarea, fiind considerată o încălcare a prevederilor legale privind şederea pe teritoriul Serbiei.
În cazul în care sunteţi cazat la un hotel, obligativitatea declarării şederii dumneavoastră revine recepţiei hotelului. Declararea şederii cetăţenilor străini poate fi efectuată şi prin intermediul agenţiilor turistice.
La solicitarea personală şi în baza unei motivaţii şi a dovezilor corespunzătoare, cetăţenilor români li se poate prelungi dreptul de şedere temporară pentru o perioadă mai mare de 3 luni. Conform legislaţiei locale, prelungirea perioadei de rezidenţă trebuie solicitată autorităţilor competente din această ţară (Poliţia pentru străini) cu minimum 30 de zile înainte de expirarea dreptului de rezidenţă, obţinut anterior.
Dreptul de rezidenţă pentru o perioadă mai mare de 90 de zile se poate acorda străinilor care au drept scop, angajarea în muncă, desfăşurarea de afaceri ori activităţi comerciale şi profesionale, studii, specializări, programe de schimburi ştiinţifice, educaţionale, cercetare ştiinţifică, reunificarea familiilor şi alte scopuri legitime, în conformitate cu Legea străinilor şi tratatele internaţionale.
Legea privind regimul străinilor nu prevede explicit pedepse pentru cazurile de nerespectare a regimului intrării şi şederii cetăţenilor străini în Serbia. În practică, se constată însă că, în cazul nerespectării acestui regim, persoanele vinovate sunt arestate şi expulzate într-o perioadă de 5 până la 30 zile de la data arestării.
La intrarea pe teritoriul Serbiei, trebuie să faceţi dovada că deţineţi o sumă minimă de 50 de Euro pe zi.
Pentru o calatorie in Serbia e nevoie de pasaport ? Poate nu este locul potrivit unde sa pun o astfel de intrebare, dar poate stie cineva...(eventual un site, un link)
Istanta s-a pronuntat pe 18 iunie 2013. Azi - 20 martie 2014 - primesc de la arhiva tribunalului acelasi raspuns: "hotararea nu s-a redactat". Mai exista astfel de situatii sau suntem noi niste exceptii ? Din cate stiu, conform regulamentului, hotararea Instantei ar fi trebuit redactata in termen de 30 de zile...:O
Hotararea instantei care s-a pronuntat pe 18 iunie 2013 nu s-a redactat nici pana astazi (13.02.2014)!!! Aceata redactare dureaza mai mult decat procesul propriu-zis... Mi s-a spus ca o cerere de urgentare nu va avea nici un efect, ba chiar o sa-i enerveze. Precizez ca stadiul procesual este FOND, iar hotararea instantei a fost atacata cu APEL. Banuiesc ca- hotararea nefiind redactata nici dupa 8 luni- vom ajunge sa se judece apelul la un termen infinit.
Ce este de facut? Ma poate sfatui cineva? #-o
Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi explicati. Intre timp parata a facut apel, asa ca e posibil sa primesc citatia pentru Curtea de Apel inaintea hotararii de la Tribunalul Bucuresti... care nici macar n-a fost redactata.
Multumesc. Cred ca-in sfarsit-am inteles...:(
Intr-adevar, raspunsul de la arhiva a fost: "nu s-a redactat hotararea, pronuntarea n-a fost atacata prin apel".
Am o nelamurire, se poate considera ca publicarea pe portalul ministerului de justitie a pronuntarii este COMUNICARE? Pentru ca n-am idee de cand curg cele 15 zile.
Daca parata n-a primit comunicarea nici dupa o luna (noi n-am primit-o) inseamna ca cele 15 zile nici n-au inceput...