avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redactare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Redactare hotarare

Instanta s-a pronuntat pe 18 iunie 2013. Nici pana azi-29 mai 2014- hotararea nu s-a redactat, desi am depus si cerere de urgentare a redactarii... In curand se implineste anul ! Mai exista vreo modalitate care sa conviga Instanta sa redacteze hotararea pronuntata anul trecut ? Cererea-dupa cum se vede- a fost ignorata #-o
Mai exista cineva in situatia asta, sau suntem o exceptie?

Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:26, 30 Mai 2014
Intr-adevar, e inadmisibil ! Din pacate, in continuare nu aveti ce face decat sa faceti noi adrese. Ati putea sa sesizati CSM cu o plangere, eventual sa faceti o adresa la presedintele instantei.
Intrebati la instanta daca nu cumva judecatorul care a pronuntat hotararea a fost transferat, avansat ... etc ...
In astfel de cazuri (si nu numai) se intampla sa se mai piarda din vedere.
Cristos S-a Inaltat!
stimate user, din nefericire nu sunteti singurul in aceasta situatie, respectiv nu sunteti o exceptie.
Solutia concreta: saptamanal trimiteti prin posta, mail, fax (sau va deplasati personal la sediul instantei ) cate o noua cerere de urgentare a hotararii si in fiecare noua cerere mentionati a cata cerere este si ce nr de inregistrare vi s-a dat. Eu i-am astenizat cu scrisorile recomandate ca imi era mai usor decat sa stau la cozi intregi la registratura personal si mentionam nr recomandatei cu care expediasem urgentarea anterioara. Daca nu stati pe capul domniilor lor sa ii exasperati asa cum v-au exasperat ei pe dvs cu aceasta asteptare, nu rezolvati nimic. Iar plangerea la CSM sau alte solutii de acest gen nu rezolva nimic, vor raspunde ceva de genul ca sunt prea incarcati - volumul de munca e mare - iar personalul este putin. Ori interesul dvs este va va vedeti cat mai repede cu hotararea in mana. Bafta !
Intr'adevar sunt f incarcati - dar un an la motivat este ultra-exagerat !
la mine a durat aproape 1 an si jumnatate pana mi-am vazut hotararea in mana !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)
Sentinta a curtii de apel neredactata. ce pot face? Adrian3382 Adrian3382 Am un dosar la Curtea de Apel cu hotararea data in luna martie iar eu nu pot scoate sentinta deoarece mi se spune ca inca este la judecator. In cazul acesta ... (vezi toată discuția)
Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)