avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate rodica_ne

Activitate rodica_ne

Buna ziua.
Am doua probleme privind stabilirea unor drepturi salariale in invatamant si am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat si, daca se poate, si cu un temei legal.Am citit legislatia, si, totusi...
1.Un administrator patrimoniu II din anul 2009, angajat cu 0,5 norma la o scoala generala, dupa cat timp poate trece la administrator patrimoniu I, avand in vedere ca in fiecare an are calificativ fb?
2.Scoala are angajat cu 0,5 norma administrator financiar si cu 0,25 norma un alt administrator financiar care exercita CFP( mentionez ca acesta din urma este acum in pensie de boala revizuibila ).In ce conditii pot angaja in locul lui, pe perioada determinata, o alta persoana sa exercite CFP, si cum ii stabilesc drepturile salariale?
Răspuns la discuția CFP
Exemplific: eu, contabil sef la o scoala generala cu norma intreaga, exercit CFP la alta scoala generala care are un contabil angajat cu 0.5 norma. Deci: eu sunt platita in functie de salariul meu de baza cu norma intreaga sau sunt platita in functie de salariul contabilului pe care il verific? mentionez ca luna trecuta am fost platita cu 10% din salariul meu, aplicat la 0.5 norma, atat cat are contabilul pe care il verific. Deci am primit 5% din salariu. Solicit un temei legal pentru care salariul meu este calculat in functie de norma contabilului.
Răspuns la discuția CFP
Persoanele angajate pentru exercitarea CFP-ului nu pot fi angajate cu 0,5 norma.In MO 323/2011, respectiv L 63/2011, la metodologia de calcul a drepturilor salariale ale personalului didactic auxiliar, art.7 (1) se precizeaza ca incepand cu data intrarii in vigoare a prezenteil legi, persoanele care desfasoara activitate de CFP vor beneficia de o majorare de 10% a salariului de baza.
Asta incerc sa arat organului de control:conform legii, persoana care exercita CFP trebuie platita in functie de salariul ei de baza, nu in functie de salariul de baza al contabilului de la unitatea unde exercita CFP-ul si indiferent de norma contabilului de la acea unitate.
Răspuns la discuția CFP
Multumesc pentru raspuns, dar tocmai modul de stabilire a sumei care se trece in contract este problema.Intrebarea mea este urmatoarea: ce salar se ia in calcul la stabilirea sporului de CFP in cazul prezentat:
1.salariul persoanei care exercita CFP-ul la o alta unitate x 10%
2.salariul contabilului angajat cu 1/2 norma la unitatea unde se exercita CFP-ul x10%( in acest caz persoana care exercita CFP-ul este prejudiciata, in primul rand pentru ca salariile difera si in al 2-lea rand, ar primi doar 5%, tinand cont ca norma contabilului la unitatea unde se exercita CFP-ul e doar 0,5)
Compartimentul audit considera ca a 2-a varianta este cea corecta.Ce parere aveti?
Care varianta e cea care nu contravine legii?
Răspuns la discuția CFP
Este vorba despre doua persoane.Conform legii, nu putem exercita CFP in aceeasi unitate pentru ca suntem incompatibili ( exista angajat doar un contabil ).Persoana in cauza lucreaza cu norma intreaga la alta unitate de invatamant .Incepand cu luna iulie, va exercita CFP la o unitate de invatamant la care contabilul este angajat cu 1/2 norma.Cum i se va calcula sporul CFP: in functie de salariul pe care il are,la unitatea la care este angajat cu norma intreaga si spor de 10%, sau in functie de salariul contabilului angajat cu 1/2 norma la unitatea la care exercita CFP si spor de 10%?In acest din urma caz, sporul ar fi practic 5% .E legal?
Discuție CFP
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de CFP: un angajat au unei unitati de invatamant exercita CFP la alta unitate, unde administratorul financiar este incadrat cu 0,5 norma.Cum este corect si legal sa i se calculeze suma cuvenita: in functie de salariul administratorului financiar de la acea unitate pentru 0,5 norma, sau in functie de salariul lui.Stiu ca acum sporul pentru CFP este de 10%.Intreb pentru ca parerile sunt impartite, si biroul audit e de parere ca prima varianta e cea corecta.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția MIJLOC FIX SAU NU?
Daca firma e platitoare de TVA, e obiect de inventar.
Răspuns la discuția drepturi parinte
Multumesc inca o data pentru raspunsuri si timpul acordat.Sa aveti o zi buna!
Răspuns la discuția drepturi parinte
Multumesc pentru promptitudine.Imobilul in cauza este bunul propriu al sotului meu.Eu am avut un apartament pe care l-am vandut dupa ce ne-am casatorit, am luat si credit din banca si am cumparat un altul, pe care nu l-am intabulat inca.Avand in vedere ca am o contributie mult mai mare la cheltuielile casei si creditul, practic, il platesc eu, pot intabula apartamentul pe fete?
Buna ziua.Am o situatie mai deosebita si am nevoie de sfatul dvs.Din prima casatorie, sotul meu a avut un fiu care a decedat cu putin timp in urma.Fosta sotie l-a chemat la notar pentru succesiune. Apartamentul in care ea locuia impreuna cu baiatul l-a primit in schimbul cotei parti din casa in care ea si sotul meu au locuit pana la divort.Poate sotul meu emite vreo pretentie?Nu inteleg de ce trebuie sa mearga si el la notar.Si acum, o alta intrebare:ce se intampla in cazul decesului sotului meu? In casa am investit foarte mult de cand ne-am casatorit, dar eu nu figurez in extrasul funciar.Nu avem copii, dar eu am doua fete din prima casatorie.Fosta sotie poate sa aiba pretentii in numele fiului decedat? Dar rudele lui? Cu fetele mele ce se intampla in cazul decesului meu? Ce drept au la mostenire in ambele cazuri?Multumesc anticipat