avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate tigrutz

Activitate tigrutz

Va multumesc foarte mult. Asa mi se parea normal si mie sa fie, dar cu legile din tara asta te trezesti intr-o situatie problematica doar daca cineva are ceva cu tine si vrea pur si simplu sa iti faca viata amara. Stiti proverbul un prost arunca o piatra in apa si zece destpti se chinuie sa o scoata. Ma si vedeam in locul desteptilor care se chinuie sa dovedeasca ca e doar o calomnie.
Va rog sa ma ajutati cu stabilirea incadrarii faptei pentru urmatoarea speta :
Un imobil detinut in coproprietate de X, Y, Z, in urma decesului tatalui. X si Y locuiesc in apartament si au domiciliul legal la acea adresa, in timp ce Z are adresa de domiciliu si locuieste efectiv in alta parte.
Intr-o zi, dupa o absenta de cateva saptamani a lui X, Y schimba incuietoarea la apartament. X constata la revenire acest lucru si ii cere lui Y o cheie, Y refuza cu obstinatie. X se adreseaza politiei care incearca sa il convinga pe Y ca trebuie sa ii dea o cheie lui X si ii aduce la cunostinta lui X ca poate depune plangere, ceea ce acesta refuza. X se apuca sa schimbe el incuietoarea sa ii dea el o cheie lui Y insa nu reuseste datorita lui Y care nu ii mai permite accesul in locuinta de domiciliu,si face scandal foarte violent. X prefera sa pleace la prieteni.
Dupa trei zile de la eveniment Y se trezeste ca vrea sa depuna el plangere pt distrugere si cheama politia sa constate o presupusa distrugere la usa, pusa pe seama lui Y, care insa in realitate nu e decat o demontare a unui lacas in care intra clanta.

X depune si el plangere penala pentru faptul ca a fost impiedicat sa mai intre in apartamentul aflat in coproprietate si de domiciliu. Politistii incadreaza fapta la tulburare de proprietate.

Poate fi considerata luata in considerare acuzatia de distrugere, in conditiile formularii si reclamarii pt constatare dupa trei zile in care X nici nu a fost la apart cu pricina.?

Fapta lui Y de a dispune singur de proprietate si de a schimba incuietoarea fara acordul lui X si de a refuza acestuie o cheie de acces, in conditiile de coproprietate existenta, poate fi incadrata ca si tulburarea de posesie sau poate fi considera o alta incadrare?

Va multumesc frumos

Va rog un sfat pentru urmatoarea speta:
1. In urma decesului sotului, sotia si cei doi fii devin mostenitori ai unui imobil astfel: 60 si ceva % sotia pe care o voi denumi in continuare A si 16 si ceva % copii B si C. A si B promit cotele lor parti de mostenire, urmand ca C sa achite cheltuielile de succesiune, sa stinga o datorie a lui B catre C in contul cotei parti de mostenire, iar C sa se ingrijeasca de cheltuielile necesare intretinerii imobilului. C face succesiunea, nu mai are pretentii la datoria lui B si ii mai achta lui B o suma de bani pentru a fi onorabila intelegerea ramanand ca actele sa fie facute intr-un orizont de timp rezonabil, face investitii necesare in imobil ( reparatii si imbunatatiri), achita toate facturile. Mentionez ca A locuieste cu C iar B are propriul imobil.
Dupa o perioada de timp in care A B tergiverseaza incheierea actelor, cresc preturile la apartamente si A B nu mai vor sa recunoasca intelegerea si dorestc vanzarea apartamantului cu impartirea sumei cf certificatului de mostenitor, fara a lua in calcul nicio cheltuiala a lui C si sustinand ca va returna suma datorie la ceruse initial sa renunte C in contul cotei parti a lui B, considerand ca numeni nu l-a obligat pe C sa faca investitii. B face un transfer bancar catre C fara sa il instiinteze pe acesta cu o suma unilateral stabilita.

Ce poate face C in aceasta situatie?

2. Care este diferenta, sau in ce consta actiunea in constatare si cea in realizare si daca poate fi utilizata de C impotriva lui B pentru a-i reveni cota parte promisa si platita.

3.iesirea din indiviziune poate fi o solutie favorabila pt C? isi poate eventual recupera cheltuielile sau chiar dobandi imobilul?

Va multumesc.

As avea nevoie de un avocat capabil si bataios pentru un proces in care se va judeca rapirea fiului meu in varsta de 2 ani. Urmarirea penala a inceput de ceva vreme si parchetul urmeaza sa trimita in instanta dosarul.

De asemenea, as dori sa stiu cum pot proceda pentru a grabi parchetul in finalizarea dosarului cat mai curand si identificarea tuturor autorilor infractiunii. Precizez ca din 5 faptasi doar trei au fost identificati.

Despre ce este vorba... In iunie 2006, o masina Dacia Logan cu 5 pasageri au oprit in dreptul unui parc de copii in care ma aflam si eu cu fiul meu, in varsta de 2 ani la acea data. Doi dintre acestia au venit pe la spatele meu si mi-au smuls copilul din mana fugind cu el in masina. Eu am tinut de copil si de unul dintre atacatori si drept urmare au ales varianta de a ma urca si pe mine in masina. In ciuda protestelor mele si ale fiului meu au pornit masina si au mers cateva sute de metri cu ea, cand au consatat ca nu acesta este copilul pe care doreau sa il rapeasca si ne-au aruncat fara comentarii jos in strada, demarand in tromba masina. Evident am chemat poitia, s-a facut ancheta si a fost recomandata inceperea urmaririi penale. Dosarul se afla la procuror care mi-a comunicat ca va trimite dosarul in instanta. Problema este ca lucrurile treneaza si as vrea sa le impulsionez. De asemenea, doresc sa ma constitui in parte civila.

Astept sfaturile si parerile dvs.
Cum trebuie sa procedez pentru ca o hotarare de divort sa fie definitiva avand in vedere ca pronuntarea a fost in data de 8 octombrie 2006 si ca nu s-a facut nici un apel sau recurs? In cat timp trebuie sa imi schimb numele?

Multumesc.

Răspuns la discuția divort incredintare minor
Va multumesc foarte mult pt. opiniile dvs. As indrazni sa va mai supun atentiei inca un aspect,in speranta ca nu va dau prea multa bataie de cap. In practica judiciara de pana acum, a fost incredintat in baza dreptului la relatii personale, un minor de 2 ani, prin ordonanta presedentiala?? Asta in conditiile in care minorul locuieste cu mama si tatal a avut posibilitatea sa il viziteze la domiciliul mamei(cu martori) iar ancheta soc este foarte fav. mamei? Minorul nu cunoaste un alt mediu iar cel in care vrea sa il duca tatal in fiecare week end si toata luna august este necunoscut de catre copil. Poate fi luat un copil atat de mic de langa mama pe perioade atat de lungi in conditiile in care exista un certificat IML care atesta ca tatal are porniri violente?
Stiu ca sunt multe intrebari si va multumesc pentru disponibilitate.
Răspuns la discuția divort incredintare minor
minorul are 2 ani.
Sunt in proces de divort intentat de mine din cauza violentei sotului si am avut deja o prima infatisare in care am aflat ca sotul meu a depus o reconventionala plina de minciuni si de acuzatii de infidelitate din partea mea, de neglijente fata de minorul de 2 ani pe care il avem impreuna. Cum pot contracara aceste minciuni stiind ca probabil va aduce martori mincinosi si cum ar putea afecta minciunile astea incredintarea minorului catre mama. Precizez ca minorul a fost si este in grija mea de cand s-a nascu, am venituri substantiale iar tatal a parasit caminul conjugal de la momentul intentarii divortului. Bineinteles ca urmareste sa obtina copilul ca sa ma pedepseasca pentru cutezanta de a intenta divort. As vrea sa stiu ce sanse ar putea avea cu astfel de calomnii si daca il pot actiona in instanta pentru asta.