avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate tla

Activitate tla

Sunteti pe langa, nu am vb de demisie

Cornel Vasile a scris:

Numai pentru concediere angajatorul poate renunta la preaviz , prin revocarea deciziei de desfiintare a postului.

Demisia poate fi revocată numai prin acordul părţilor. Acordul poate fi expres, caz în care el trebuie exprimat înainte de expirarea termenului de preaviz. Acordul poate fi însa şi tacit, în sensul ca salariatul continua executarea îndatoririlor sale de serviciu dupa expirarea termenului de preaviz, iar angajatorul nu se opune la aceasta.
In acest sens, angajatul va depune o cerere prin care anunta pe angajator ca renunta la demisie. Angajatorul isi poate exprima expres sau tacit acordul cu privire la revocarea demisiei de catre salariat.

Sunt in ultima zi de preaviz dat de catre angajator; cum poate anula (scriptic) acesta preavizul daca intre timp si-a gasit front de lucru si ar vrea sa revin la serviciu?
Răspuns la discuția angajare pensionar
19 iunie 2019
Pe data de 19 iunie 2019 m-am prezentat la casa de pensii pentru a trece de la pensie anticipat partiala in pensie limita de varsta deoarece beneficiez de reducere varsta cu grupa de munca. De la ghiseul la care am depus dosarul (alt dosar continand si vechea decizie de pensionare anticipata) mi s-a spus ca in aprox.3 luni sa vin sa iau decizia de pensionare lim.de varsta. Intrebarea este daca ma pot angaja in aceasta perioada.
Discuție pensie
Buna ziua. Va rog sa-mi dati si mie un sfat. Pe data de 19 decembrie 2018 voi implini 60 de ani si as dori sa ma pensionez anticipat partial (am 37 ani vechime), deoarece nu gasesc de lucru. Este vreun avantaj daca mai astept pana in luna ianuarie 2019 sa ma pensionez pe noua lega a pensiilor, sau sa ma pensionez cu legea 263 atunci cand implinesc varsta de 60 ani, adica pe 19 decembrie 2018? Va multumesc!
Discuție somaj
Va rog sa imi spuneti cu ce art.din codul muncii pot relua somajul suspendat cu un contract pe durata determinata de 4 luni, din care am efectuat 1 luna. Va multumesc!
Am suspendat somajul cu un contract determinat pe 4 luni.
Am lucrat 1 luna. Se poate sa inchei contractul si sa reiau somajul?
Discuție somaj
Pentru intocmirea dosarului de obtinere a indemnizatiei de somaj, daca in ultimele 24 de luni am lucrat la 3 angajatori in total 13 luni, iar la ultimul angajator am lucrat 3 luni, adeverinta cu salariile (anexa 11, anexa 26 la normele metodologice) se obtine de la toti 3 angajatorii sau doar de la ultimul angajator? Multumesc.
Discuție Incetare C.I.M.
In perioada de proba din cadrul unui CIM pe perioada nedeterminata, poate inceta CIM cu art.55 litera b sau este obligatoriu cu art.31 al.3 din Codul Muncii ?
Răspuns la discuția Radiere autoturism
va rog sa ma scuzati, dar eu intrebam doar daca mai platesc impozitul la primaria de care apartin pe acel autoturism radiat din circulatie si pe care il depozitez in curtea proprie,