au dreptul asta fara acordul meu? sau nu trebuia macar sa ma anunte?
dar atat timp cat eu imi achit ratele lunare convenite cu executorul cum poate sa imi execute imobiul? secretara executorului mi-a spus astazi ca s-a interesat de apartament deoarece vor sa il puna sub ipoteca pentru ca ei sa fie sub "acoperire", adica eu sa nu il pot vinde pana nu termin de achitat ratele convenite cu ei. ma interesa daca este legal.
buna ziua. am un dosar de executare silita in urma neachitarii unui imprumut. am fost la executorul judecatoresc sa lamuresc situatia si a ramas, in urma unui angajament de plata sa achit lunar cate 500 ron. am achitat doua luni suma respectiva, iar la un moment dat am fost anuntat de catre administratorul blocului in care locuiesc, ca a fost contactat telefonic de catre secretara executorului judecatoresc pentru anumite detalii despre apartamentul meu (cati metri patrati are, daca eu sunt proprietarul sau parintii, cate camere are, etc). m-am prezentat de urgenta la biroul executorului sa intreb de ce se intereseaza despre apartament. raspunsul primit a fost ca pentru mai multa siguranta cei de la [editat] (mandatar) au cerut executorului sa imi puna apartamentul sub ipoteca pana la achitarea sumei datorate. intrebarea mea este: poate fi facut acest lucru fara acordul meu, fara copii dupa actele apartamentului, fara sa fiu instiintat? va multumesc anticipat.
am un apartament luat cu credit ipotecar, deci ipotecat, si as vrea sa fac un contract de vanzare cumparare pe numele baiatului meu (minor). pot face acest lucru si sa raman in continuare cu contractul de ipoteca, dar apartamentul sa fie al baiatului?
am un card cetelem, pe persoana fizica, la care nu am mai platit ratele. acum mi-a venit somatie de executare silita. vreau sa stiu daca poate executa silit masina mea pe care am cumparat-o pe firma pe care o detin. deci masina e pe persoana juridica. si daca imi poate pune poprire pe incasarile firmei, atata timp cat eu nu am carte de munca. am o intreprindere individuala.
deci in concluzie nu se pot lega de bunurile de pe firma si nici de apartamentul ipotecat. dar cum ramane cu masina cu care inca mai figurez la primarie desi e vanduta? dar cu bunurile din casa?
multumesc.
buna ziua. am un card [editat] pe care l-am primit prin posta fara sa semnez vreun contract pentru el. mi-am dat insa acordul telefonic la conditiile de utilizare. asta se intampla cam in jumatatea anului 2007. din iulie anul 2011 nu am mai avut posibilitatea sa platesc ratele. acum am primit somatie de executare silita in care ma obliga sa platesc "in termen de una zi libera de la primirea prezentei" suma de 10.548 ron reprezentand debit, 14,30 ron taxe judiciare si 1.100 ron cheltuieli executare silita. mentionez ca nu am pe numele meu decat apartamentul in care locuiesc dar acesta este ipotecat la banca si figurez la primarie cu o masina pe care am vandut-o acum cateva luni dar nu am facut inca un contract de vanzare -cumparare cu persoana careia i-am vandut-o. mai am pe numele meu o intreprindere individuala cu profil de transport marfuri, iar masina cu care imi desfasor activitatea este achizitionata pe firma.
vreau sa stiu daca executarea se poate face asupra intreprinderii pe care o detin si in ce conditii se pot executa bunurile pe persoana fizica (imi pot executa bunuri din casa?)
va multumesc.