avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Activitate elmo21

Activitate elmo21

Răspuns la discuția contract de garantie in numerar
Eu asa am interpretat ceea ce am citit la capitolul ''garantii'' din Lg. 22/1969, insa doream parerea unui specialist, neavand pe nimeni care sa ma ajute si nici bani pt. a ma adresa unui avocat. Deja am sesizat angajatorul,cu sase saptamani in urma, dar inca astept un raspuns la adresa trimisa. Am auzit ca termenul legal, in care trebuiau sa se incadreze cu raspunsul la sesizarea mea era de 30 zile, e adevarat?Va multumesc .
Răspuns la discuția contract de garantie in numerar
Legea prevede faptul ca garantiile suplimentare se constituie inainte de incredintarea gestiunii, iar contractul meu initial nu specifica nimic despre vreo garantie suplimentara. Eu cred ca pentru garantia suplimentara trebuie incheiat un contract separat de cel pentru garantia in numerar.
Cuantumul garantiilor in numerar, conform legii 22/1969, art.14, se stabileste intre limitele prevazute la art.12 (minim un salariu si maximum trei salarii tarifare).
Sunt administrator gestionar in cadrul unei institutii si de curand am solicitat un exemplar din contractul de garantie in numerar incheiat la angajare, in baza Lg.22/1969 si cu stupoare am descoperit ca in acest contract figureaza trecute un numar de 6 salarii tarifare in loc de maxim 3 salarii tarifare asa cum prevede legea gestiunii. Mentionez ca atunci cand am semnat contractul nu era trecut numarul salariilor ce urmau sa mi se retina, contabila spunandu-mi ca se vor completa ulterior semnarii la directia de care apartinem si stiind din lege ca limitele sunt intre 1 si 3 salarii tarifare, nu mi-am facut probleme, pana de curand cand figura s-a repetat, primind la ultima modificarea salariala un nou contract la fel ca precedentul, neavand completat numarul salariilor de retinut. De aceasta data am refuzat sa semnez contractul.Ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Va multumesc.
Va multumesc frumos pentru raspuns,am citit si eu paragraful din Lg.22/1969, acolo se vorbeste de salariul tarifar, dar salariul meu de incadrare cuprinde si un spor de dispozitiv de 25%. Pentru calculul garantiei materiale nu trebuie sa se scada acest spor din incadrare, ce ramane reprezentand salariul tarifar la care se va aplica 10%? Si inca o intrebare: in ce conditii se retin 3 + 3 salarii (asa mi-a spus contabilul nostru ca imi vor retine,dar in contract nu era trecut nimic), ca in lege nu am gasit nimic despre asta?Cu respect.
Sunt gestionar si doresc sa aflu daca valoarea garantiei materiale,este corect sa fie calculata aplicand 10% la valoarea salariului de incadrare si nu la salariul net.
La schimbarea salariului de incadrare, am primit un contract, in care nu erau prevazute numarul salariilor de retinut si nici valoarea garantiei materiale ce urma sa mi se retina, fapt pentru care am refuzat sa-l semnez, fiind incomplet. Ce ma sfatuiti sa fac?
Răspuns la discuția Calcul vehime
Din fericire am gasit singura raspunsul studiind Legea 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice,art.10 alin.(5) si art. 11 alin.(3). In orice caz comunicarea celor de la resurse facea referire doar la lege, nu si la articole si aliniate, dar m-am lamurit singura.Va multumesc.
Discuție Calcul vehime
Din 01.01.2011 trebuia sa trec la urmatoarea treapta de vechime in munca (20%),am primit in martie retroactiv,in urma sesizarii mele,dar calculul nu mi se pare in regula.Salariul de baza era 1139 si mi-a crescut la 1167,dar aplicand 5% la salariul de baza nu se ajunge la 1167,procentul primit fiind doar de 2,5%.O colega a trecut si ea in luna aceasta la urmatoarea treapta si i s-a acordat corect 5% in plus la salariul de baza.Ma poate ajuta cineva,va rog?Va multumesc anticipat.