Am revenit din concediu crestere copil pe 1.11.2022 si sunt in plata stimulent de insertie pana in noiembrie 2023.
Ulterior, am schimbat angajatorul, si sunt in perioada de proba. Noul job are un management extrem de toxic, si am impresia ca vor sa ma faca sa imi dau demisia. Eu sunt in cautare de alt job, dar oare in perioada asta au voie sa ma concedieze daca sunt in timpul platii stimulentului?
Multumesc
Am inteles, din pacate, cat de dificil ar fi procesul. Spuneam ca este aproape imposibil de a se solutiona prin proces tocmai datorita faptului ca administratia nu s-ar implica intr-un proces, datorita costurilor in primul rand, lipsei de interes, etc.
Credeti ca daca il sfatuiesc pe dl administrator sa ceara ajutorul primariei, sa i se aplice doamnei necooperante o amenda pentru nerespectarea obligatiilor de colocatar, s-ar implica primaria in asa ceva?
Incerc sa caut alte solutii, intrucat varianta procesului este total scoasa din calcul de catre administrator.
Din pacate, nu se poate remedia fara accesul in apartamentul doamnei in cauza. Tevile blocului trec si prin apartamentul dumneaei, s-au verificat toate apartamentele de deasupra si de sub dumneaei, iar problema este clara la dansa.
Apa calda este oprita in tot blocul, in cazul un care s-ar da drumul apei, toate apartamentele de la et 6 (unde sta ea), ar fi inundate... deasupra ei mai sunt 3 apartamete...
Este groaznic daca spuneti ca nici in instanta nu se poate solutiona nimic... ca este atat de dificil...
nu stiu ce o sa fac, abia m-am mutat...
Chiar nu credeti ca ar putea politia sa ne ajute pentru forta majora in conditiile in care doamna a primit notificari in scris ca afecteaza tot blocul, dar nu a intervenit???
Buna ziua.
Locuies intr-un bloc cu 9 etaje. Vecina de la etajul 6 de pe coloana mea are o mare avarie la tevile de apa calda, si nu permite accesul in apartament, drept urmare, pentru a nu inunda apartamentele de sub ea, administratorul a oprit apa calda pe toata coloana.
Doamna nu locuieste in apartament, are probleme psihice, si in mare parte s-a comunicat cu mama dumneaei. A dat o declaratie administratiei precum ca nu are nicio avarie in casa, si-a inchis telefonul si nu mai este se gasit.
Administratorul si presedintele asociatiei nu fac nimic de 3 saptamani, spun ca au intrebat la politie, dar politia "nu prea vrea" sa se bage, si ca i-au trimis doamnei mai multe scrisori recomandate fara raspuns insa.
Repet, de 3 saptamani stam fara apa calda, avem copii, 9 apartamente, e absolut oribil.
Dati-mi va rog, un sfat, cum se poate rezolva aceasta avarie, cum se poate folosi forta majora, ce si cum pot primi ajutor de la politie, sau ultima sansa este sala de judecata?
Suntem disperati, iar administratia sustine ca momentan nu avem nicio sansa.
Va multumesc
Cupcake
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi cer scuze pentru delay. Intr-adevar, nu a avut legatura cu biletele al doilea interviu, ci m-au rechemat sa imi spuna ca sunt angajat de prea putin timp (5 luni), si momentan nu ma calific pentru viza. Atata tot.
Oricum mi-am invatat lectia si nu voi mai apela la "discounturi" de acel gen.
Multumes pt sfaturi
Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa primesc pasaportul in 2 zile prin curier. Dupa cateva ore, am primit un telefon de la ambasada sa revin astazi pentru alte intrebari.
Mentionez ca am achizitionat biletele pentru calatoria in SUA printr-o persoana din UK care le cumpara prin carduri furate, iar eu i-am trimis 30% din pretul biletelor, atat mi-a cerut.
Aseara, persoana care mi-a achizitionat biletele m-a contactat sa ma anunte ca a primit mail sa trimita pasaportul meu scanat companiei aviatice de la care a cumparat biletele.
Evident, ca acesta este motivul pentru care am fost chemat azi la alte intrebari de catre ambasada.
De teama, nu m-am prezentat, iar ambasada m-a sunat din nou somandu-ma sa ma prezint maine.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint si imi abandonez pasaportul acolo?
Ce se poate intampla daca ma duc?
Mai mentionez ca nu eu i-am trimis banii acelei persoane, ci o prietena care era si ea programat astazi la viza, dar nu s-a prezentat de teama.
Va multumesc
De asemenea, antreprenorul garanteaza lucrarea 5 ani, iar instalatiile 2 ani, obligandu-se in cadrul termenului sa remedieze eventualele defecte de calitate.
1. In contract sunt trecute toate datele firmei, adresa, CUI, reprezentant. I-am contactat in urma unui anunt gasit pe OLX, recomandarile cunostintelor aveau alte lucrari.
2. Am contractul original, este semnat in 2 exemplare.
3. In fisa produsului, sunt explicate o parte din manoperele pt pare am batut palma, pretul fiind prezentat la mp. Iar la valoarea estimativa este trecut 14500 lei + tva. Atat
4. Le-am facut 5 plati in valoare de 11500 lei, pana acum, la toate dintre ele a fost martora o cunostinta, iar la 2 dintre ele muncitorii.
In aceste conditii, daca este specificat valoarea estimativa 14500 lei+tva, e corect cum au procedat?