Va multumesc tuturor pt. raspunsuri. Nu am ce sa fac la ITM, suntem SI noi tot o institutie publica ca si ITM-ul. ITM-ul "sanctioneaza" numai SRL/SA-uri.
Am depus o contestatie la Director. Nu ca as refuza sarcini in plus, ca am facut destula munca voluntara . Ma "rugau" sa ajut si ajutam. Acum nici macar nu au discutat cu mine inainte, mi-au trantit Decizia pe birou. Mi se pare "macar" o lipsa de respect.
multumesc pt.raspunsuri - nu numai ca urmeaza sa indeplinesc alte atibutii, dar raman si cu atributiile din fisa postului (si nu-i deloc mica) in continuare, fara sa primesc ceva in plus la salariu Decizia suna asa: se DELEAGA.... ca PE LANGA atributiile din fisa postului sa indeplineasca si atributiile..... Au avut grija sa treaca si art. 21 din HG281/1993 care prevede ca pe perioada DELEGARII salariatul isi pastreaza functia si salariul!! De fapt nu este o delegare - nu plec din biroul meu! -fac in continuare ce fac de ani de zile si in plus atributiile unui compartiment! Va rog sa ma scuzati dar ma revolta, mai ales ca Decizia este vizata si de Juristul institutiei,care spune ca asa se face!!
Va multumesc
Raspuns 1 - Sunt personal contractual
Raspuns 2 - La art. 44 din Codul Muncii, nu se face referire in Decizie, deci nu voi primii nici un leu in plus, nici macar ore suplimentare
- nu urmeaza sa indeplinesc sarcini asemanatoare cu cele din contab
Completare: La art.44 din Codul muncii se face referire numai la al (1) care spune durata delegarii NU si la al. (2) care prevede indemnizatia de delegare.
As vrea sa stiu daca este legala asocierea termenilor : se deleaga d-na... ca pe langa atributiile prevazute in fisa postului sa indeplineasca si atributiile din alt compartiment, daca articolele de lege care definesc delegarea se refera la:
-numai la indeplinirea altor atributii sau
-fisa postului + alte atributii
As vrea sa stiu daca este legal, eu nu vreau sa "refuz" sarcini.
Va mutumesc si va rog sa ma scuzati ca insist
Am nevoie urgent de un sfat:
Sunt angajata intr-o institutie publica la Serv. Fin.Contab, cu atributii specifice acestui compart. in plus am si decizie de CFPP.
Directorul emite o DECIZIE prin care: (textual) 'Se DELEAGA d-na.... ca PE LANGA atributiile din fisa postului sa exercite pe o perioada de 60 zile si atributiile Compartimentului Achizitii Publice, atributii rezultate din noua legislatie privind achizitiile publice (OUG 34/HG925/2006 si HG901/2005)
In preambulul DECIZIEI se face referire la art.43 si 44 (1) din Codul Muncii - unde delegare inseamna "modificarea locului muncii" - deci fara sa mai indeplinesti sarcinile avute;
si la art.21 din HG 281/1993 -din care inteleg ca delegarea presupune schimbarea locului muncii, deci nu mai indeplinesti sarcinile avute.
In decizie nu se specifica daca voi fi platita pentru ceeace urmeaza sa fac in plus fata de atributiile care le am in fisa postului.
In concluzie inteleg ca urmeaza sa indeplinesc sarcini in plus fara sa fiu retribuita.
Mai mult: anumite atributii ale Compart. Achizitii sunt incompatibile cu calitatea mea de persoana imputernicita cu exercitarea CFPP.
Mentionez ca acest compartiment trebuia infiintat anul acesta (conf.HG901/2005) dar nu s-a facut nimic in acest sens, iar persoana care lucra la compart. Aprovizionare, a demisionat in iunie 2006.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi:
-este legala aceasta DECIZIE?
-pot sa depun o contestatie (am primit-o ieri, pe 01.11)
Va multumesc anticipat.
Un duplicat al Procesului verbal il puteti obtine de la institutia cu care a fost incheiat contractul de construire. Daca acest contract este cu ICVL-ul, acum se numeste ROMCONFORT si are sediul la Universitate, langa Libraria M. Eminescu.
Documentul justificativ este FACTURA FISCALA. Vedeti pe www.anrmap.ro, la "legislatie" , ca a aparut si un "ghid privind achizitiile publice"
1. La demolare, proprietarii au primit despagubiri pt. imobil si o locuinta cu CHIRIE. Dupa 1990 aceste locuinte au putut fi cumparate.
2. Retrocedarea unor imobile cu destinatia de locuinte, preluate abuziv de stat, au putut fi revendicate conf. Legii 10/2000, iar termenul de depunere a solicitarilor a expirat in 2002.
3. Legea 247, aduce printre altele, modificari ale legii 10/2000, dar nu si referitoare la termenul de depunere a notificarilor.
4. Chiar daca a-ti fi depus cererea in termen, daca unchiul dv. a primit despagubiri pt. imobil, tot nu avea ce sa va restituie, eventual terenul aferent locuintei daca este liber se putea retroceda in natura, daca nu, primeati actiuni la Fondul Proprietatea care abia acum se organizeaza.
Din pacate nu aveti ce face LEGAL vorbind. Casa este a parintilor, ei sunt in viata si au tot dreptul sa decida cine locuieste acolo, s-o vanda/doneze fara sa intrebe pe nimeni. Daca v-ar fi facut macar o viza de flotant, sau mai bine un contract de inchiriere si aveati pe buletin domiciliul la ei, ar fi fost mai greu sa va evacuieze inainte de expirarea termenului din contract. Copii au drept legal de a locuii la parinti atata timp cat sunt minori. Nu va raman decat 2 lucruri: sa incercati sa va intelegeti cu ei s-au sa plecati de acolo pt. ca daca vor sa va evacuieze o pot face f. bine prin instanta si oricum pierdeti. Una este problema MORALA si alta cea LEGALA.
10 ani iar statele de salarii 50 de ani, vezi in Legea Contabilitatii
Aceasta lege este in vigoare. Daca se va da vreodata un act care s-o modifice sau sa o abroge vom vedea. Tatal dv. avea dreptul sa se recasatoreasca, ca orice cetatean. Ca aceasta casat. s-a facut din interes este o problema "morala" si si "legala"