avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Notificare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Notificare

De aproape un an de zile locuiesc impreuna cu sotul si copilul meu in varsta de 2 ani , in casa parintilor mei. Apartamentul este pe numele lor. Noi am avut un apartament cumparat de parintii sotului meu pe care l-am vandut, in vederea realizarii unei afaceri. Afacerea stagneaza. Noi ne-am mutat in apartamentul parintilor mei cu acordul lor. Intre timp tatal meu s-a imbolnavit (diabet), iar relatiile dintre noi s-au inrautatit. Mentionez ca in acel apartament locuieste si fratele meu , mai in varsta decat mine necasatorit. Ieri am primit o notificare, de la Curtea de Apel, Biroul Executorului Judecatoresc..., in care ni se cere a in termen de 15 zile sa parasim imobilul. Scrisoarea este redactata de mama mea. Se specifica faptul ca locuim in imobil fara a avea forme legale, ca deranjam intreaga familie si pe tatal meu care este bolnav (lucru pe care noi il consideram neadevarat , fiind mai mult plecati de acasa). Scrisoarea se incheie cu specificatia ca daca in termen de 15 zile nu ne conformam, va fi nevoita sa ne actioneze in judecata, ocazie cu care vom suporta si alte cheltuieli. Pot face ceva in situatia data, am vreun drept sa locuiesc acolo?
Astept un raspuns, pentru a-mi putea continua viata in liniste.
Cel mai recent răspuns: Droxi , utilizator 09:13, 13 Septembrie 2006
Din pacate nu aveti ce face LEGAL vorbind. Casa este a parintilor, ei sunt in viata si au tot dreptul sa decida cine locuieste acolo, s-o vanda/doneze fara sa intrebe pe nimeni. Daca v-ar fi facut macar o viza de flotant, sau mai bine un contract de inchiriere si aveati pe buletin domiciliul la ei, ar fi fost mai greu sa va evacuieze inainte de expirarea termenului din contract. Copii au drept legal de a locuii la parinti atata timp cat sunt minori. Nu va raman decat 2 lucruri: sa incercati sa va intelegeti cu ei s-au sa plecati de acolo pt. ca daca vor sa va evacuieze o pot face f. bine prin instanta si oricum pierdeti. Una este problema MORALA si alta cea LEGALA.
Merci mult pentru raspuns. Exact asta vom face. Deja am gasit sa inchiriem un apartament. Sotul meu este foarte suparat, dar asta este situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Drept civil mostenire parinti intre frati raducan42 raducan42 Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi, in ceea ce priveste impartirea mostenirii de la parinti. Suntem doua surori. Eu necasatorita, fara copiii ... (vezi toată discuția)
Se mosteneste cota parte apartament cu repartitie de la stat ? mariapopescu mariapopescu In 1983,pe numele mamei sotului meu,este repartizat un apartament cu 3 camere,oferti prin IJTL,intreprinderea de transport la care lucra, lunar platind chirie ... (vezi toată discuția)