avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate NotariatPublic

Activitate NotariatPublic

Nu v-a raspuns nimeni pentru ca la data respectiva nu erau publicate normele metodologice ale OUG 111 2010 si era normal ca nici chiar cei de la ANPS sa nu stie exact cum se calculeaza. Gasiti toate lamuririle necesare in aceste norme la OUG 111/2010 aprobate prin HG 50/2011: [ link extern ] /
De asemenea OUG 111 2010 il gasiti aici in varianta actualizata prin Legea 132/2011: [ link extern ]
rlau_ro a scris:

Cu privire la art. 74 din Constitutie sa fim seriosi teoretic e frumoasa, practic este imposibil de indeplinit de un simplu cetatean. Eu, care sunt obligat sa am un serviciu ca sa supravietuiesc cu un salariu de doi bani... nu am nici timpul si bani pentru a face o initiativa legislativa. Am citit care este intraga procedura de realizare... sunt de-a dreptul diabolice, asa ca nicio sansa pentru mine cu privire la art. 74...

Reglementarea este buna. Problema este in alta parte: poporul roman nu are initiativa in general, cu atat mai putin legislativa. Invocand mereu saracia si lipsa de timp nu ajungem nicaieri.. mai ales ca majoritatea dintre cei care "se scuza" astfel au timp sa stea ore in sir in fata televizoarelor.
Numarul mare de semnaturi impus de articolul 74 din Constitutie: [ link extern ] .

Buna seara, in speta de mai jos s-a dispus sa se plateasca reclamantului pensionar militar ca si dvs, diferenta de pensie ca urmare a revizuirii calcululuactualizat in functie de indicii de inflatie pana la data platii efective: [ link extern ]
Prodan Cristian, trimite-mi mesaj privat, cred ca te pot ajuta ;)
Răspuns la discuția testament
Din interpretarea art. 841 cod civil rezerva unui singur copil este 1/2 din mostenire. Deci, puteti castiga 1/2 daca testamentul respecta toate conditiile de forma si nu va fi anulat in instanta. Textul art 841 cod civil: [ link extern ] )
Răspuns la discuția partaj fara divort
Partajul intre soti este interzis, ca si vanzarea, in principal pentru a se apara interesele mostenitorilor rezervatari.
Insa, sotii isi pot face donatii, care pot fi supuse reductiunii si prin urmare nu pot leza interesele mostenitorilor.
Răspuns la discuția lamurire va rog...
In mod normal, da, va fi acelasi expert - dar depinde si de dispozitiile instantei si de obiectivele stabilite pentru expertiza
Răspuns la discuția testament
Dpdv juridic liberalitatea facuta prin testament este un legat care poate fi supus reductiunii conform legii. Principiul reductiunii si al rezervei succesorale poate avea aplicare aici, fiul fiind mostenitor rezervatar.
Prin urmare, depinde foarte mult de ce v-a lasat concret defunctul prin acel testament si daca bunurile respective depasesc rezerva succesorala a fiului.