avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate garnita georgiana

Activitate garnita georgiana

Răspuns la discuția testament
chiar si o vanzare cumparare ,?
bunicul a vandut un teren cu 20m front stradal si acel cumparator a luat 35 m se mai poate face ceva a trecut 13 ani de atunci si numai acum a venit acel cumparator si a pus gardul la 3 m de casa in loc de18m de la casa bunicul spune ca i-a dat 20m si ala are acte pe 35m nu a facut nici o masuratoare impreuna cu bunicu doar el singur a adus acum de curand niste masuratori si bunicul i-a aratat hotarul dar nu l-a interesat a masurat lanaga casa la 3 m
Răspuns la discuția testament
este sanatos ,dar el nu mai vede si nu mai poate scrie
acest testament poate fi atacat ?

Discuție testament
buna seara,as dorii sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri:
bunicul meu are 4 copiii ;2 fete 2 baieti ,celor 2 fete le-a dat dreptul lor si el vrea sa ne lase noua nepotilor lui (din partea baiatului)casa in care noi locuim de 30 de anisi 2h teren iar celuilalt baiat o bucata de teren ,
vreau sa-mi spuneti cum sa fac acest testament tinand cont ca bunicul are 86 de ani
poate fi atacat de cele 2 fete
chiar daca le-a dat uneia i-a facut casa ,
iar la cealalta a ajutat-o cu bani,
vrem sa evitam si succesiunea
pot sa il scriu eu de mana si el sa il semneze
sa-l legalizam prin notar
avem nevoie de adev medicala
va rog ajutati-ma
sunt disperata
Răspuns la discuția Orele de munca prestate
cate ore trebuie sa muncesc pe luna?
iar ce depaseste se considera suplimentare ? nu?
buna ziua, am si eu o nelamurire legata de orele de munca ,am un contract de munca semnat cu 8 ore pe zi ,dar muncesc 14 ore pe zi iar in ziua urmatoare sunt libera ,mai exact o zi si o zi ,intrebarea mea este cate ore trebuie sa fac pe luna si cate am suplimentare, tinand cont ca lucrez duminica si in zilele de sarbatori legale date libere ex.1dec am platita aceasta zi dublu daca am lucrat-o?
astept cu nerabdare raspunsul, multumesc
Răspuns la discuția somaj
adica sa am lucrat cel putin 1 an ,dar cei 2 ani nu sunt de la somaj, nu sunt considerati ca si un loc de munca timp de 2ani?
Discuție somaj
buna ziua ,spuneti-mi va rog pot sa mai beneficiez de somaj in conditiile in care eu am fost in indemnizatie de cresterea copilului 2 ani ,dar inainte de asta am fost in somaj si am ramas de acolo in indemnizatie ,am fost la somaj si au zis ca mai am 5 zile ramase de acum 2 ani .pot sa fac un dosar nou pt somaj, dupa ce imi platesc cele 5 zile mai exact mai am pana in data de 5 mai somaj apoi se termina
se poate sa mai iau somaj 6 luni?
Răspuns la discuția Vanzare de masina
multumesc m-am speriat ca poate face ceva si platesc eu ,dar in momentul cand el o va inscrie va fi radiata din circulatie dupa numele meu si va intra pe numele lui ,eu mai trebuie sa fac ceva?
buna seara ,am si eu o intrebare ,azi am vandut masina ,am avut actele in regula de romania ,eu a trebuit sa scriu pe talonul masini ca o instrainez respectivului cumparator si sa semnez
ce nu am facut eu e ca nu am pus data de azi doar am scris numele si am semnat ce s-ar putea intampla ca nu am pus data de azi ?
contractul de vanz cump e pe data de azi si am scos si certifiacatul fiscal de la primarie eu am scos-o de la imp de la primarie
buna seara ,vreau sa stiu daca in legea invatamantului este scris ca intr-o clasa de simultan se pot invata 4 clase mai exact la noi in sat sunt 4 clase cu un singur invatator sunt urmatorii copii :
clasa a 2 nu este
2 in clasa preg,
5in clasa 1
3 in clasa 3
2 in clasa 4
calitatea lasa de dorit spuneti-mi credeti ca avem vreo sansa sa obtinem inca un invatator pt copii nostri.
Am fost si la inspectorat dar ne-a spus ca sunt copiii putini si nu pot plati inca un invatator ,dar nu poate sa se descurce acest domn cu 4 clase credeti ca exista vreo exceptie undeva in lege putem ataca ceva sau nu ?
va rog sunt disperata copilul meu este in cl 1 si nu face nm la scoala .