avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate ela_popa

Activitate ela_popa

Am achitat la ANAF, in 8 ian.2013 suma de 2010 lei, taxa pt emisii poluante. Am solicitat restituirea acesteia la ANAF in ianuarie 2014, dar neavand dispozitii legale in acest sens, nu poate restitui pe cale administrativa.Asadar, am deschis proces in contencios administrativ impotriva ANAF,in aprilie 2014, avand o Hotarare in care actiunea mea este neintemeiata (ANAF e in ARMONIE cu legislatia, la data depunerii intampinarii). Imediat trimisa hotararea, s-a oprit evolutia procesului, acum revenind cu o citatie.
Invocand OG 40/2015 pot face intampinarea conf.careia solicit in continuare restituirea sumei cf.Art.1, 1)de restituire a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? As putea cere DIRECT la ANAF, cf acestor reglementari noi, restituirea, daca sunt in proces?
Va multumesc frumos pentru sprijin!
Sa aveti impliniri pe toate planurile personale si profesionale.
Cu stima, Popa E
Buna seara,
As avea o intrebare a carei raspuns e controversat:
La calculul numarului de ani vechime - lucrati Se scade numarul de zile de concediu medical?
Va multumesc frumos. E.P.
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind pensionarea anticipata. Femeie, nascuta in august 1958, studii superioare la zi, as vrea sa ma pensionez anticipat, cu penalizare (octombrie 2019 este data din legislatia actuala cand as putea sa beneficeiz de pensionare la limita de varsta). Intrebarea este: as putea sa imi iau concediu fara plata 1an, dar sa imi platesc contributiile la CASS, si apoi sa cer pensionarea anticipata cu penalitate, doar cu 36 luni anticipat, nu cu 54 ca acum...?:O
Va multumesc frumos pt timpul acordat si raspuns. Stiu ca sunteti amabili si va multumesc pt raspunsurile la toate intrebarile anterioare.
Cu stima, EP :)
Răspuns la discuția pensionare
Stimate Domnule Carp, va multumesc foarte mult pentru timpul acordat privind detaliile si explicatiile Dvs privind pensionarea.
Sa aveti Sarbatori fericite!Cu stima E.P.
Discuție pensionare
Buna ziua,
As aveamarea rugamintea de a ma ajuta sa aflu data posibila a pensionarii (fratelui meu) fara penalitate, in urmatoarele conditii:
1). Barbat, nascut in 1954, luna iunie
2). stagiu de cotizare in Grupa a II-a de munca= 9 ani, 6 luni
3). stagiu de cotizare 32 ani 4 luni in conditii nirmale
Stiu ca varsta se reduce cu 5 ani deci, la implinirea varstei de 60 de ani, conditie deja implinita.
Va multumesc din suflet si va doresc Sarbatori fericite, cu multe bucurii si impliniri pe plan personal si profesional.
Cu stima E.P.
Răspuns la discuția Zilier la pfa
Stimate Dl Cioca, Va multumesc pt sprijin. Cu stima E Popa
Discuție Zilier la pfa
As vrea sa va intreb daca o PFA poate sa solicite (pentru ca activitatea sa fie una legala) unui zilier prestarea unor servicii culturale, cu caracter ocazional/ spectacole? In ce conditii?Se incheie o conventie? Multumiri anticipate. Cu stima E Popa
Răspuns la discuția ascensor
Multumim pt sugestie. Asteptam si alte sugtesii legate de cote-parti costuri. EP
Discuție ascensor
Avem rugamintea sa ne indrumati pasii pe care putem sa ii urmam pentru achizitionarea unui ascensor la o scara de bloc cu 10 etaje, construit in anii 1989-1991, dotata cu putul liftului, dar care nu a mai fost montat niciodata.
In acesti 23 de ani s-au facut cateva incercari de a cumpara, dar majoritatea proprietarilor de la etajele inferioare nu doresc sa contribuie la plata cumpararii liftului, dar nici nu au fost de acord sa se poata vinde uscatorul care ar fi putut diminua efortul financiar. Acum, suntem cativa proprietari care au imbatranit si au obosit sa urce zilnic atatea etaje si dorim sa achizitionam, efortul nostru financiar este foarte mare si nu facem decat sa respectam proiectul initial al cladirii de locuinte - conf. art 42 din Legea 230/2007, iar daca din nou avem oponenti, ei nu fac decat sa contravina art.12 din Obligatii, lit (a) din HG 158/2007, in care se stipuleaza ca :Niciun proprietar nu poate încalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala al celorlalti proprietari din condominiu
Intrebari firesti:
1).Legal (daca avem astfel de instrumente) cum se paote imparti cota-parte de contributie pt cumparare/ fiecare proprietar/apartament?
2).Cum putem, legal, sa cumparam/investim doar o parte dintre proprietari acest dispozitiv, fara ca cei care nu au platit sa il utilizeze; in fond, este un bun al unei parti, al acelora care au cumparat? Desigur sunt cai de a priva accesul in lift dar sa nu aiba pretentii sa foloseasca ceva ce nu au cumparat?X-(
3). Desigur ca avem cel putin 3 oferte, le prezentam in adunarea generala, se alege oferta cea mai buna si daca unii nu sunt dispusi sa plateasca, se iau declaratii in acest sens: accept sau refuz.
Va multumim anticipat pentru sprijin!
Cu stima EP
Răspuns la discuția Nedumerire
Va multumesc pt raspuns. Scriu din nou :)