In curand urmeaza sa fac impreuna cu prietena un credit Prima Casa si dupa ce am cautat cea mai buna oferta, am ajuns la concluzia ca o sa facem la CEC. Problema esta ca acolo ni s-a spus ca o sa fie un singur proprietar, iar eu voi fi doar coplatitor. Noi dorim ca apartamentul sa fie 50 - 50, dar fiind necasatoriti, nu stim cum am putea rezolva problema.
Se poate face un act care nu poate fi contestat de rudele unei parti in caz ca se intampla ceva cu unul din noi?
Ieri am am fost la o agentie imobliara si am semnat un contract pentru rezervarea unui apartament intr-un bloc ce urmeaza a fi finalizat in septembrie.
Rezevarea a fost 1000 Euro, iar acum urmeaza sa achit inca 1200 Euro (reprezentand diferenta de pana la 5% cat e avansul la creditul prin programul Prima Casa). Prima intrebare este daca e normal sa achit cu asa mult timp avansul?
O alta clauza care mi-a atras atentia este una conform careia eu trebuie sa achit 0,5% din suma, procent care reprezinta comisionul bancii dezvoltatorului pentru retragerea banilor. Este normala o astfel de clauza?
In urma cu 6 ani am incheiat un contract cu o firma de cartier ce furniza internet, contract incheiat pe 2 ani. Dupa cei 2 ani am reziliat contractul, in momentul respectiv fiind cu platile la zi, chiar platind si o luna in plus deoarece dansii au spus ca au primit cererea de reziliere mai tarziu.
Astazi am primit un SMS in care eram anuntat ca am restante la ei. Am sunat sa aflu despre ce este vorba si mi s-a spus ca au facut un update de soft, ca nu stiu exact cat am de plata si ca urmeaza sa ma sune sa-mi comunice. In ultimii 4 ani n-am primit nicio notificare de la dansii. Partea proasta e ca nu mai am chitantele sau cererea de reziliere, am doar contractul initial.
Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta? Tin sa precizez ca sunt 100% ca nu am nicio datorie la aceasta firma, o firma care nici pe siteul lor nu au trecut un sediu unde as putea merge sa discut direct.
Mama mea are un apartament pe care dorește să mi-l lase moștinire numai mie , cu toate că am un frate (căsătorit și cu un copil) .
Care este cea mai bună metodă pentru a fi sigur că apartamentul îmi va rămâne mie și decizia nu va putea fi atacată de fratele meu.
Bună seara!
Am și eu o întrebare puțin mai ciudată , sper că am selectat categoria corectă. Am de gând să-mi fac un tricou cu mesajul ''Ne pi..m pe ungaria'' și aș dori să știu dacă pot fi amendat pentru acest mesaj (fie pentru varianta cenzurată fie pentru cea necezurată).
Mulțumesc pentru răspunsuri.