multumesc pt. raspuns dar art.21 din OUG 55/2002 a fost modificat si suna astfel: ''In cazul in care contravenientul, cu rea-vointa, nu se prezinta la primar pentru luarea in
evidenta si executarea sanctiunii, se sustrage de la executarea sanctiunii dupa inceperea
activitatii sau nu isi indeplineste indatoririle ce ii revin la locul de munca, judecatoria, la sesizarea primarului, a unitatii de politie sau a conducerii unitatii la care contravenientul avea obligatia sa se prezinte si sa presteze activitatea in folosul comunitatii, poate inlocui aceasta sanctiune cu sanctiunea amenzii"".
Buna ziua! sunt de la o primarie si avem numeroase persoane care trebuie sa efectueze ore de munca neremunerata in folosul comunitatii in urma transformarii unor p-v de contraventie prin hotatrare judecatoreasca.
ulterior primirii mandatului de executare, acestia desi au fost instiintati sa inceapa efectuarea orelor, nu s-au prezentat in termenul stabilit.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face in acest sens, unde trebuie sa ma adresez sa comunic faptul ca nu s-au prezentat sa efectueze ore si ce se poate intampla
fara un proces se poate ridica aceasta exceptie si unde?
si din experienta dumneavoastră puteti sa imi spuneti daca exista o cale legala sa fiu admis?
buna ziua. am avut calitatea de functionar public dar datorită unei condamnari cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite, conform art. 98 lit.f din Legea 188/1999, mi-au incetat de drept raporturile de serviciu.
perioada de pedeapsă a trecut și a intervenit reabilitarea de drept, deci nu mai am cazier judiciar și nu am nici cazier administrativ(conf. lg.188/1999).
am depus dosar pentru a participa la un concurs pe o functie publică intr-o instituție, întrucât la art.54 lit.h din legea 188/1999, in forma pe care o studiasem la un moment dat spunea că „h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;” si constat cu stupoare că nu pot fi admis întrucât lit. h s-a modificat, eliminându-se expresia „cu exceptia situației în care a intervenit reabilitatrea”.
Întrebarea mea este cum poate fi constituțional un astfel de articol care îti ingrădeste dreptul de a profesa și de a fi funcționar public dacă ai fost reabilitat?
buna ziua. adresez urmatoarea intrebare prin care va rog sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac pentru reabilitare in urma expirarii perioadei de executare a unei pedepse cu suspendare.
pe scurt, am fost condamnat in data de 13.12.2012 la executarea unei pedepse de 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare. prin urmare la data de 13.12.2016, aceasta perioada a expirat si ma intereseaza sa imi fac reabilitarea in vederea obtinerii unui cazier „curat”.
va multumesc.
MULTUMESC.
asa intelesesem si eu din textul de lege, dar nu inteleg poziția celor de la AJPIS, potrivit căreia nu poti realiza venituri...???
sunt în perioada de suspendare pentru crestere și îngrijire copil pâna la împlinirea vârstei de doi ani. As dori să închei un contract de muncă temporară la firma soțului meu pentru 2 ore pe zi cu un venit lunar de 200 lei, fara a fi modificat contractul inițial care este suspendat pe 2 ani.
în înțelesul art. 16 alin.3 din OUG 111/2010 înțeleg că pot realiza venituri supuse impozitului pâna la contravaloarea a 6 ISR/an.
Va rog sa mă lămuriți care sunt aceste venituri, întrucât de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială mi s-a comunicat verbal că nu pot avea un astfel de contract.
sunt una din miile de romani care au contractat credit in franci elvetieni. va rog, daca stiti amanunte referitoarea la grupul care vrea sa dea in judecata bancile pentru a plati francul la valoarea din contract sa imi spuneti cateva amanunte. va multumesc