Buna seara! am si eu o intrebare legata de concediul pt cresterea copilului. Am intrat in concediu pt cresterea copilului si am optat sa stau 1 an de zile, cu conditia sa ma reintorc la servici inainte de a implini copilul 1 an pentru a beneficia de suma de 500 lei oferita decatre stat pana ce copilul implineste 2 ani. intrebarea mea este daca pot sa-mi reiau activitatea la o alta societate decat la cea la care am lucrat pana a intra in concediu pt cresterea copilului. Va mulatumesc!
va multumesc pt raspunsul dat!
372 de lei am primit pe luna decembrie nicidecum pe luna noiembrie
pe noiembrie am primit in jur de 650 lei. pe mine asta ma ingrijoreaza, daca este calculat corect?
multumesc pt raspunsul dat! problema este ca eu am fost in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani si am revenit la servici pe 29 august. pana sa revin la servici am ramas din nou insarcinata si am lucrat de la 29 august pana la 14 noiembrie. din 14 noiembrie am intrat in prenatal. cat am stat acasa 2 ani am luat 600 lei indemnizatia. pe luna decembrie am luat banii pe concediu 372 lei. este posibil sa iau asa putin?
buna seara? am si eu o intrebare: cum se calculeaza concediul pt sarcina si lehuzie la un venit brut de 740 lei sau un venit net de 517 lei pe luna?
precizez ca sunt in aceasta situatie si acesta este venitul meu lunar daca as lucra in mod normal. va multumesc!
buna seara! ma numesc cristina si am o problema in legatura cu o banca:
in urma cu cativa ani mi-am ajutat tatal sa faca un imprumut la BANCA BANC POST, iar eu sunt girantul. anul acesta el a decedat in luna august, am fost la banca sa anunt decesul si sa rezolv cu creditul. cand s-a facut imprumutul s-a facut si o poilita de asigurare pe viata dar tatal meu nu a primit la mana nici o copie a politei. cand am fost la banca, cei de acolo mi-au raspuns ca polita a fost reziliata si ca mi s-a trimis acasa o scrisoare de instiintare de spre acest lucru, ceea ce nu este adevarat pt ca nici macar in ziua de azi nu am primit acea scrisoare cu toate ca pana in prezent am primit toata corespondenta de la BANC POST. mentionez ca tatal meu a decedat pe 4 august si cei de la banca au spus ca polita a fost reziliata la sfarsitul lunii iulie si ca afost facuta cu cei de la EFG SERVICE RETAIL. ce este de facut in acest caz pt ca povestea cu polita este cusuta cu ata alba si cei de la banca vor sa ma oblige sa platesc eu imprumutul, ceea ce nu mi se pare corect atata timp cat este polita de asigurare si se poate beneficia de ea.
buna seara! am depus cererea de reluarea activitatii la incheierea CCC, si am invocat in cerere si prevederile art.10 alin,7 din Legea nr.202/2002. tot in aceeasi zi am fost sunata si chemata sa-mi reiau activitatea in societate.
va multumesc pt consilierea acordata!
buna seara! am revenit din nou cu o noua problema: pe data de 29 august ar trebui sa revin la servici pt ca mi se termina concediul pt cresterea copilului de pana la 2 ani. azi am fost la firma sa vorbesc cu sefa mea si mi-a spus clar ca nu ma primeste si sa imi caut un alt loc de munca. intrebarea este : nu ar fi trebuit sa am locul de munca asigurat dupa ce termin concediul? i-am spus si ca sunt insarcinata si nici nu a vrut macar sa stea de vorba cu mine spunand ca nu o intereseaza si ca este problema mea. am vorbit si cu juristul de la firma si mea spus sa depun o cerere de reluarea serviciului. in cazul in care raspunsul este in continuarie negativ ce este de facut?
Va multumesc pt raspunsul dat si as mai avea o intrebare: daca pot beneficia de concediu medical dupa ce incep serviciul si cate zile ?
buna! as avea si eu o nelamurire: momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani. mai am de stat in concediu cam 2 luni si ma intorc la servici, dar am ramas insarcinata. cand am sa ma intorc la servici voi avea 4 luni de sarcina. intrebarea este daca angajatorul este obligat sa ma tina pana voi naste? si voi beneficia dupa nastere de indemnizatie pt cresterea copilului ?