avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... girant intr-un contract de credit...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

girant intr-un contract de credit...

buna seara! ma numesc cristina si am o problema in legatura cu o banca:
in urma cu cativa ani mi-am ajutat tatal sa faca un imprumut la BANCA BANC POST, iar eu sunt girantul. anul acesta el a decedat in luna august, am fost la banca sa anunt decesul si sa rezolv cu creditul. cand s-a facut imprumutul s-a facut si o poilita de asigurare pe viata dar tatal meu nu a primit la mana nici o copie a politei. cand am fost la banca, cei de acolo mi-au raspuns ca polita a fost reziliata si ca mi s-a trimis acasa o scrisoare de instiintare de spre acest lucru, ceea ce nu este adevarat pt ca nici macar in ziua de azi nu am primit acea scrisoare cu toate ca pana in prezent am primit toata corespondenta de la BANC POST. mentionez ca tatal meu a decedat pe 4 august si cei de la banca au spus ca polita a fost reziliata la sfarsitul lunii iulie si ca afost facuta cu cei de la EFG SERVICE RETAIL. ce este de facut in acest caz pt ca povestea cu polita este cusuta cu ata alba si cei de la banca vor sa ma oblige sa platesc eu imprumutul, ceea ce nu mi se pare corect atata timp cat este polita de asigurare si se poate beneficia de ea.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:06, 8 Septembrie 2011
Solicitati motivarea rezilierii politei la data pretinsa de catre asigurator.Daca motivul este neplata primei/ratei, motivul poate fi intemeiat.In scopul elucidarii acestei situatii, solicitati bancii detalii privind modalitatea in care se plateau ratele, scadente etc. si daca ultima a fost achitata.
Daca rata la credit a fost platita in luna iulie atunci in mod sigur s-a platit si rata la asigurare pt ca nu se inmana polita de viata clientului ci se emitea doar un certificat de asigurare care ramanea consemnat in baza de date a bancii. Daca ar fi adevarat ca vi s-a schimbat asiguratorul inseamna ca acesta a preluat imediat riscurile cu tot cu istoricul asigurarii. Vina in acest caz o poarta banca pt ca nu avea voie sa schimbe nimic fara acordul scris al asiguratului asa cum s-a petrecut in cazul dv. Puteti sa actionati in instanta banca pt tot cumulul de greseli pe care l-a facut. Angajati-va un avocat care sa va apere interesele in instanta si actionati.
Incercati sa va dovedeasca ca ati primit acea instiintare de reziliere a politei de viata. De regula aceste documente se transmit cu confirmare de primire. Daca banca nu face dovada ca ati luat la cunostinta prin semnatura de aceasta situatie, puteti chema banca in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca in urma decesului vyce vyce Buna ziua, am si eu o nelamurire daca puteti sa ma ajutati: tatal meu a decedat luna aceasta si avea un IMPRUMUT DE NEVOI PERSONALE la o banca, imprumutul ... (vezi toată discuția)
Asigurator si client silviu35 silviu35 ANUL trecut am facut la o banca o asigurare in caz ca imi pierd locul de munca ca sunt somer sau altceva se intampla suporta asiguratorul rata. AM primit ... (vezi toată discuția)
Aigurare casa ipotecata alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas ... (vezi toată discuția)