avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate DorinaCet

Activitate DorinaCet

Mulțumesc!

Un producător agricol, care nu are formă juridică, ci doar atestat de producător, poate angaja muncitori sezonieri? Îmi puteți spune câte persoane se pot angaja și în ce condiții? Vă mulțumesc anticipat!
Și dacă pun și imagini cu paginile din cronici, e o problemă cu sursa de unde le descarc? Mă gândesc că, fiind puse la dispoziția publicului și permit descărcarea lor, pot să le folosesc. Însă nu știu în ce măsură pot avea caracter comercial. Scuze pentru insistență.
Mulțumesc frumos.
Bună ziua!
Pot încărca material pe YouTube, constând în pagini din cronici vechi (de peste 100 de ani), descărcate liber de pe internet, de la diverse biblioteci internaționale, la care să adaug traducerea proprie, în subtitrare?
Mulțumesc!
Mulțumesc. Și dacă nu a specificat în procură cât vrea, este normal ca împuternicitul să facă partajul cum crede el? Pe actul de partaj, la sfârșit, sunt scrise numele fiecărui moștenitor în parte, pentru ca acesta să fie semnat. La cei care au trimis procură, scrie ''prin împuternicire''.
Partajul voluntar.
Mama mea este moștenitoarea părinților ei, alături de încă 5 frați. Unul dintre nepoți s-a ocupat de dezbaterea moștenirii, cu procură. După dezbatere și ridicarea certificatelor de moștenitor unde toți frații au cote egale din moștenire (ce constă în diferite terenuri agricole, vie și pădure), revenindu-le câte 21 000 mp de fiecare. Fiind terenurile fărâmițate și în diferite zone, nepotul împuternicit a făcut un Act de Partaj Voluntar unde a împărțit loturile la fiecare din cei 6 frați. Problema mea este că mamei îi revin doar 10 000 mp dintr-un lot de 30 000. Unul din frați, din același sat cu nepotul, e trecut cu o suprafață totală (alcătuită din mai multe parcele) de peste 30 000mp. Toți frații au mai mult, doar mama, care locuiește la 250 km depărtare și care este bolnavă, are cel mai puțin. Am înțeles că nu se mai poate face nimic, odată ce s-a făcut acest act de partaj. Totuși, întrebarea mea este: Actul de partaj, nu trebuie să reproducă și să împartă moștenirea, în funcție de procentul (egal) ce revine fiecăruia, conform Certificatului de Moștenitor? Mi s-a spus că nu se mai poate face nimic decât în instanță. Vă mulțumesc.
Discuție Munca zilieri
Bună seara, cum se pot angaja zilieri pentru munci agricole la un producător agricol (cu carnet de producător) și ce trebuie făcut? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Bună ziua. Dacă mama i-a făcut procură unui nepot care o va reprezenta la dezbaterea moștenirii, iar procura este gen reprezentare în toate situațiile, inclusiv vânzări-cumpărări, semnătura nepotului fiindu-i opozabilă, nu doar în dezbatere... se poate modifica? În sensul că mama ar vrea să modifice această împuternicire, să fie doar pentru reprezentarea la dezbaterea moștenirii părinților ei. Ea nu se poate duce, este în altă localitate. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Răspuns la discuția Dezbaterea moștenirii.
Mulțumesc pentru răspuns. Totuși am o nelămurire. Dacă cel care deschide dezbaterea nu este de bună credință sau nu știe de existența altor moștenitori sau nu dau de ei, pur și simplu...ce se întâmplă? Notarul nu mai face dezbaterea? Eu îmi aduc aminte că am primit citație de la notariat ca să mă prezint la moștenire, acum vreo 20 ani...când a murit bunica din partea tatălui meu decedat. Totuși în cazul de față, nu știu dacă e nevoie ca mama să trimită mătușii copii legalizate (având în vedere că nu sunt transmisibile).