avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate carmen-rodica

Activitate carmen-rodica

Va multumesc pentru raspuns! Insa in cazul in care sediul social ramane in locatia veche de resedinta (care e in alt judet decat cel in care locuieste in prezent persoana ce detine PFA), unde se platesc taxele si impozitele? In mod logic, ar trebui sa se plateasca in judetul unde se presteaza activitatea PFA-ului, nu? Deci acolo unde are noul domiciliu detinatorul PFA-ului?
PFA-ului este infiintat de cateva luni in locatia domiciliului vechi, iar domiciliul s-a schimbat in decursul acestei luni.
Mai este necesara mutarea sediului PFA in localitatea noua de domiciliu?

Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca trebuie schimbat sediul PFA in cazul in care persoana isi schimba dupa infiintarea PFA-ului domiciliul in alta localitate/judet?
Dar ce diferenta este intre concesionare si arenda? Se refera strict la locul unde se afla terenul: intravilan sau extravilan? Sau la alte aspecte juridice? Am incercat sa aflu exact ce inseamna fiecare...si nu sunt lamurita.
Inca o data trebuie sa va multumesc pentru amabilitate!
:)
Terenul va fi folosit pentru construirea unei balti piscicole....nu stiu sigur daca este in extravilan sau intravilan....cum e considerat scopul: activitate agricola sau constructie?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,

V-as ruga mult sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: ce este mai usor, avantajos pentru ambele parti si neatacabil din punct de vedere legal -concesionarea, arendarea sau inchirierea unui teren? Mentionez ca partile sunt rude prin alianta...fara drept de mostenire a celui care doreste una din variantele mai sus enumerate, iar terenul se afla in proprietatea mai multor persoane; nu se pune problema unui act de vanzare-cumparare.

Va multumesc anticipat!
Va multumesc pentru raspuns! Dar de ce spuneti ca este o 'donatie' simulata? In mod normal, eu pot sa vand fratelui meu orice la un pret onorific...nu cred ca cineva gaseste ca este ilegal...sau inselaciune, intrucat nimeni nu este pagubit.
Multumesc mult pentru raspuns! Deci inteleg ca este perfect legal si nu voi intampina probleme la notar cand voi incerca sa fac acest lucru....exista cumva vreo reglementare 'legala' in acest sens?

O seara placuta!

Buna seara! As dori sa alfu daca exista vreo scutire de impozit ( sau impozit mai mic ) la vanzarea unui apartament intre rudele de gradul I si II. Parintii si fratele vor sa faca un contract de vanzare-cumparare pe apartamentul lor ( excluzand act de donatie ) si precizez ca in aceasta tranzactie nu se "manevreaza" nicio suma de bani, parintii si fratele oferindu-si apartamentul gratis.
Va multumesc frumos!

O zi frumoasa!