avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate cosmin_cristici

Activitate cosmin_cristici

Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta.

Doi copropietari, sot si sotie, ai unui imobil dobandit in timpul casatoriei acestora, convin ca in urma divortului sotia sa plateasca o sulta sotului pentru cota lui din imobil.
La momentul partajului, imobilul era sub sechestru in baza unei sentinte penale a sotului care are o datorie fata de un creditor.
In urma partajului, in baza hotararii judecatoresti, sotia intabuleaza imobilul cu cota de 1/1, dar in extrasul de carte funciara se mentioneaza in continuare ca imobilul este sub sechestru in baza aceleiasi sentinte penale a sotului.
Executorii judecatoresti ii trimit sotiei o somatie imobiliara invocand ca o data cu plata sultei, sotia si-a asumat si sechestrul instituit asupra imobilului, acesta fiind inscris anterior partajului. Acestia cer plata intregului debit de catre sotie in termen de 15 zile urmand ca in cazul neplatii imobilul sa fie pus la vanzare.
Intrebarea este, ce poate face sotia pentru a radia sechestrul din cartea funciara si cum poate scapa de executori, ea nefiind implicata cu nimic in dosarul sotului?
Discuție Amenda tahograf
Buna ziua,
In urma cu doua zile primit o instiintare de amenda in valoare de 1400 de euro trimisa de catre Oficiul Federal pentru transportul de marfuri din Germania (Bundesmat fur Guterverkehr).
In aceasta instiintare spune ca, in urma unui control din data de 04.10.2013 am fost amendat in baza § 8 alin. 1 pct. 2 lit. b din Fahrpersonalgesetz - FPersG (Legea cu privire la conducatorii de autovehicule si tramvaie), § 23 alin. 2 pct. 11 din Fahrpersonalverordnung – FPersV (Regulamentul de punere in aplicare a legii cu privire la conducatorii de autovehicule si tramvaie) si art. 15 alin. 7 lit. a sau b din (CEE) nr. 3821/85, pentru neprezentarea tuturor diagramelor cu timpii de conducere pentru cele 26 de zile dinaintea controlului.
Situatia este urmatoare: In octombrie 2013 am apelat la un prieten care detine o autoplatforma cu remorca, ambele inmatriculare pe persoana fizica pe numele acestuia, sa imi aduca din Germania doua autoturisme. In perioada aceea prietenul meu nu putea sa conduca deoarece avea permisul suspendat si in siutatia aceasta am hotarat sa plecam impreuna urmand sa conduc eu ansamblul de vehicule care avea masa maxima autorizata de 6.5t (Mercedes Sprinter 3.5t + remorca 3t). In momentul in care am intrat in Germania am decis sa introducem o diagrama in aparatul tahograf pentru a prevenii orice discutie pe tema aceasta, in cazul unui eventual control. In seara de 04.10, dupa ce am cumparat si al doilea autoturism, am parcat pentru a lua pauza de odihna obligatorie de 11 ore, dar in toiul noptii ne-a deranjat un echipaj de politie care patrula prin zona si care voia sa verifice actele masinilor. In urma unui control amanuntit, mi s-a cerut sa ii urmez la sectie unde mi-au fost solicitate diagramele. Dupa ce am prezentat cele doua diagrame pe care le aveam, acestia le-au scanat, mi-au inapoiat toate documentele si mi-au dat drumul sa plec, ca dupa patru luni sa primesc aceasta instiintare de amenda, pe care mi-au dat posibilitatea sa o contest in termen de doua saptamani.
Conform art. 3 lit. h din Regulamentul (CE) nr. 561/2006 se stabileste ca, pentru un autovehicul sau un ansamblu de vehicule cu o masa maxima autorizata care nu depaseste 7.5t si care efectueaza transport in scop necomercial, nu se aplica acest regulament al tahografelor.
Va rog sa imi spuneti ce lege defineste transportul in scop necomercial, si cum pot sa demonstrez ca transportul pe care l-am efectuat a fost in scop necomercial, avand in vedere ca autoturismele pe care le-am transportat au fost cumparate pe numele meu si folosite in interes personal, dar ansamblul de vehicule pe care au fost transportate era inmatriculat pe numele altei persoane fizice.
Ce sanse credeti ca am sa obtin anularea amenzii?
Caut urgent un avocat care cunoaste bine legislatia in domeniu pentru a-mi intocmii contestatia.

Răspuns la discuția Problema RCA emis in rate
Va multumesc pentru raspunsul dvs. precizez ca nu am semnat niciodata nicun fel de norme interne, singurul act pe care l-am semnat este contractul de mandat. Singura metoda prin care firma ne informeaza despre atributiile pe care le avem este transmitere mesajelor scrise prin intermediul platformei online, dar referitor la emiterea RCA-urilor in rate la anumite societati nu au fost transmise niciun fel de mesaje informative.
Buna seara,

Astazi am primit un telefon de la un angajat al firmei de brokeraj unde activez ca agent. Acesta mi-a spus ca figurez in sistem cu o polita rca emisa in rate cu o luna in urma si ma roaga sa merg de urgenta la banca sa achit integral contravaloarea ratelor ramase deoarece a primit o sesizare de la asigurator in care se spunea ca in cazul unui accident asiguratul nu va fi despagubit deoarece polita nu a fost platita integral. L-am intrebat de ce trebuie sa platesc eu diferenta de 900 de lei si mi-a spus ca ar fi trebuit sa stiu ca este data o lege de CSA care spune ca emiterea politelor rca in rate se face doar de catre persoane juridice care au autorizatie de la societatea de asigurari. I-am spus ca nu stiu nimic depsre aceasta lege si nici nu am fost informat cu privire la asta in cadrul cursului de pregatire continua mai mult decat atat platforma de emitere a politelor nu mi-a impus nicio restrictie asa cum o face in cazul altor tipuri de polite. Mi-a raspuns din nou ca ar fi trebuit sa stiu si sa fac plata cat mai repede deoarece in cazul unui accident eu voi suporta daunele.
Intrebarea mea este daca exista aceasta lege si care este aceasta pentru ca eu nu am gasit-o nicaieri?
Cum pot fi tras la raspundere in cazul unui accident?
Buna seara, pe data de 13.06.2011 am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera pe B-dul. Tineretului motivand ca am circulat pe contra sens. Am inmanat actele agentului, iar dupa cateva minute s-a intors cu procesul verbal in care scrie asa,, A condus auto B .. ... pe bld.Tineretului dinspre str. Pridvorului catre Palatul Copiilor pe sensul opus de circulatie punand in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic", iar eu grabindu-ma foarte tare am acceptat sa semnez in trei locuri fara sa mai stau la comentarii cu agentul. In urma acestora am primit 6 puncte amenda si suspendarea permisului pe 60 de zile cu dovada de circulatie valabila 15 zile. Ajungand acasa am constatat faptul ca locul unde am savarsit fapta este Calea Vacaresti nr.324 si nu B-dul. Tineretului asa cum este mentionat in PV. in plus numele agentului nu se poate descifra iar la rubrica ,,Martor asistent" nu exista nicio semnatura. Mentionez faptul ca in momentul in care am fost oprit mai eram cu cineva in masina si ca sunt aproape sigur ca nu exista nicio proba video. Intrebarea mea este daca merita si daca se mai poate sa depun contestatie dupa ce am semnat PV-ul, avand in vedere ca la sfarsitul lui iulie am nevoie foarte mare de permis. Credeti ca am vreo sansa sa obtin o anularea a PV-ului?
Va multumesc anticipat!