avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate cucucristian

Activitate cucucristian

Buna ziua,
In urm adecesului sotului in anul 2015 am optat pt pensie de urmas (50% din pensia acestuia in sistem public),
Pensionat in anul 2012 in sitem public, cotizatia acestuia se compunea atat in sistem public cat si sistem militar (20 ani).
In anul 2018 am solicitat deschidere pensie in sistem militar,raspunsul casei de pensii MAI , era ca nu am dreprul la pensie de urmas in sistem militar pe motivul ca nu avea deschis acest drept. Conform legii 263 /2010 pensiile se cumulau pana in anul 2015.
Convorm noii legi as avea dreptul si la pensie de urmas in sistem militar.
Multumesc.
Răspuns la discuția MOSTENIRE
Multumesc,
Parintii materni pe perioada vietii au fost intretinuti de mine, pt am fost singura fata care a ramas in curte cu ei.Pot obtine ceva in acest sens?
Răspuns la discuția mostenire copil infiat
Numele este acelasi , iar la parinti apare numai mama adoptiva.
Discuție MOSTENIRE
Buna ziua,
la varsta de 12 ani am fost infiata de o sora al tatalui , care nu a fost casatorita niciodata.
Am dreptul la mostenirea parintilor materni?
Va scriu in numele mamei
buna ziua,
la varsta de 12 ani , am fost infiata de o matusa (sora tatului).
Acest fapt sa intamplat in anul 1963 .
Vin cu intrebarea -am dreptul la mostenirea parintilor materni?
Pricizez ca parinti materni au fost ingrijiti si intretinuti la batranete de mine pana la moarte.
Buna ziua, sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas in sistem militar ,daca acesta nu era pensionat militar.
In anul 2013 cand s-a pesionat in sistem de stat(conform legii 263/2010 pensiile se cumulau cu o vechime de 17 ani in MAI)
Discuție pensie de urmas
Buna ziua,
In urma decesului sotului in 2014 am optat pentru pensie de urmas ( avand peste 15 ani de casatorie), cuantuml de 50% fiind mai mare decat pensia mea.
Conform decizie privid stabilirea pensiei emisa CJP Iasi , sotul a avut stabilit un stagiu de cotizare de 43 ani din care 20 ani in sistemul militar.
Vin cu rugaminte la dvs sa imi comunicati daca as avea dreptul si la o pensie de urmas din sistemul militar.
Multumesc.
Buna ziua,
In anul 2011 am achizitionat un credit "Prima casa " la CEC.
Pe parcurs, am rambursat anticipat creditul cu anumite sume, optand pentru reducerea perioadei de creditare, prin completarea cererii cu toate datele, mai putin perioada cu care se reduce creditarea(aceasta rubrica o completau ei).
In tot acest timp am fost inselat , de catre banca, prin faptul ca aceasta nu a calculat corect perioadele ce se reduceau din durata creditului, dupa fiecare rambursare anticipata .
Am cerut de nenumarate ori sa-mi comunice procedura de calcul ,raspunsul fiind "asa calculeaza sistemul "sau "se apasa niste taste".
Am intocmit o plingere la OPC.
In urma plingerii am fost contactat de banca in care a recunoscut ca au calculat incorect ,dar nu au fost de acord cu suma pe care am cerut-o ca fiind incasata necuvenit .
Rugamintea este: care sunt pasii pentru recuperarea sumei in instanta ,si daca pot intocmi si plingere pentru furt si abuz de incredere.
Multumesc!

Buna ziua,
Poate benificia de debitele constituite ,si urmeaza a fi restituite conform hotaririi de Guvern din 2014,cei care au optat sa beneficieze de 50 % din pensie de urmas?
Multumesc!
detin un credit prima casa la cec bank cu dobinda variabila ,si soldul creditului din garificului emis de banca este mai mic decit soldul creditului la ei.Dupa spusele lor a crscut rata din cauza dobinzii dar dar soldul creditului a scazut?
Mai este cineva in aceasta situatie?
:(