avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua,
la varsta de 12 ani am fost infiata de o sora al tatalui , care nu a fost casatorita niciodata.
Am dreptul la mostenirea parintilor materni?
Cel mai recent răspuns: cucucristian , utilizator 16:04, 5 August 2019
Buna ziua,
O veti mosteni pe mama adoptiva.
Daca aceia a decedat atunci veti veni la mostenirea bunicilor (parintii mamei adoptive) prin reprezentare.
Nu veti mai mosteni pe niciunul din parintii biologici nici direct si nici prin reprezentare decat daca se pune problema sa mosteniti prin reprezentarea mamei adoptive la mostenirea fratlor ei.
Multumesc,
Parintii materni pe perioada vietii au fost intretinuti de mine, pt am fost singura fata care a ramas in curte cu ei.Pot obtine ceva in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am ca copil adoptat cu toate efectele unei filiații firești? Marinela Marin Marinela Marin Sunt o persoană cu vârsta de peste 30 de ani și am fost adoptată de către bunicii mei paterni la vărsta de 4 ani și jumătate după ce m-am căsătorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Buna seara!!! am si eu o intrebare ! am fost 2 frati de acelasi ... Fddflo90 Fddflo90 Buna seara!!! Am si eu o intrebare ! Am fost 2 frati de acelasi nume de o mama si de un tata din acceasi casatorie…insa mama in 1997 a murit si fratele meu ... (vezi toată discuția)