Buna ziua,
In anul 2011 am achizitionat un credit "Prima casa " la CEC.
Pe parcurs, am rambursat anticipat creditul cu anumite sume, optand pentru reducerea perioadei de creditare, prin completarea cererii cu toate datele, mai putin perioada cu care se reduce creditarea(aceasta rubrica o completau ei).
In tot acest timp am fost inselat , de catre banca, prin faptul ca aceasta nu a calculat corect perioadele ce se reduceau din durata creditului, dupa fiecare rambursare anticipata .
Am cerut de nenumarate ori sa-mi comunice procedura de calcul ,raspunsul fiind "asa calculeaza sistemul "sau "se apasa niste taste".
Am intocmit o plingere la OPC.
In urma plingerii am fost contactat de banca in care a recunoscut ca au calculat incorect ,dar nu au fost de acord cu suma pe care am cerut-o ca fiind incasata necuvenit .
Rugamintea este: care sunt pasii pentru recuperarea sumei in instanta ,si daca pot intocmi si plingere pentru furt si abuz de incredere.
Multumesc!
OPC trebuie sa va raspunda in scris ce a constatat si cum s-a rezolvat problema dintre dvs si CEC. Nu se poate face plangere pt furt si abuz de incredere fiind vorba de niste calcule eronate. Sunteti sigur ca nu calculul dvs e gresit? Daca ati optat pt reducerea perioadei de rambursare a creditului inseamna ca suma lunara (rata) a ramas aceeasi si atunci despre ce sume spuneti ca au fost incasate necuvenit?(.Eventual banca nu a redus corespunzator numarul de rate luare in graficul de rambursare ). Mai aveti de platit rate la credit sau ati lichidat?
Dobanda banca
STANCIU71
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am luat un imprumut de 20000 euro pe 25 ani cu 7,5% dobanda anuala. Timp de 10 ani am achitat lunar rata + dobanda, dobanda ... (vezi toată discuția)