avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rambursare partiala credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rambursare partiala credit

Buna ziua,
In anul 2011 am achizitionat un credit "Prima casa " la CEC.
Pe parcurs, am rambursat anticipat creditul cu anumite sume, optand pentru reducerea perioadei de creditare, prin completarea cererii cu toate datele, mai putin perioada cu care se reduce creditarea(aceasta rubrica o completau ei).
In tot acest timp am fost inselat , de catre banca, prin faptul ca aceasta nu a calculat corect perioadele ce se reduceau din durata creditului, dupa fiecare rambursare anticipata .
Am cerut de nenumarate ori sa-mi comunice procedura de calcul ,raspunsul fiind "asa calculeaza sistemul "sau "se apasa niste taste".
Am intocmit o plingere la OPC.
In urma plingerii am fost contactat de banca in care a recunoscut ca au calculat incorect ,dar nu au fost de acord cu suma pe care am cerut-o ca fiind incasata necuvenit .
Rugamintea este: care sunt pasii pentru recuperarea sumei in instanta ,si daca pot intocmi si plingere pentru furt si abuz de incredere.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 12:10, 17 Iunie 2017
OPC trebuie sa va raspunda in scris ce a constatat si cum s-a rezolvat problema dintre dvs si CEC. Nu se poate face plangere pt furt si abuz de incredere fiind vorba de niste calcule eronate. Sunteti sigur ca nu calculul dvs e gresit? Daca ati optat pt reducerea perioadei de rambursare a creditului inseamna ca suma lunara (rata) a ramas aceeasi si atunci despre ce sume spuneti ca au fost incasate necuvenit?(.Eventual banca nu a redus corespunzator numarul de rate luare in graficul de rambursare ). Mai aveti de platit rate la credit sau ati lichidat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu de catre banca abuziv. bobuscristian bobuscristian Buna ziua . Ieri 03.06.2016 in jurul orei 13.30 m-i sa virat salariu pe contul curent de salariu BRD ,seara la 23.30 cind am iesit de la munca am mers la ... (vezi toată discuția)
Dobanda banca STANCIU71 STANCIU71 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am luat un imprumut de 20000 euro pe 25 ani cu 7,5% dobanda anuala. Timp de 10 ani am achitat lunar rata + dobanda, dobanda ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului din culpa bancii petrusfree petrusfree Am un credit ipotecar semnat in 2007, cu o banca din Romania. In cei 7 ani scursi din contract, din cei 30 initiali, banca a intreprins urmatoarele: 1. la o ... (vezi toată discuția)