Buna ziua socrul meu în vârstă de 75 ani este bolnav psihic grad accentuat,soția mea are tutela specială pe 15 ani fiind unicul copil,întrebarea mea este ,se poate trece bunurile socrului pe soția mea cu drept de uz fruct viager pe socrul?
buna ziua am o intrebare vizavi de compensatia de chirie am avut o locuinta data din fondul m.ap.n.care am vanduto acum aproape 5 ani din motive bine intemeiate si de atunci stau in chirie in garnizoana in care imi desfasor activitatea dar domiciliul il am in alt judet la o distanta de 84 km de locul de munca.am incercat anul trecut sa obtin compensatia de chirie dar raspunsul a fost cel prin care un militar daca a detinut o locuinta si a vanduto nu mai poate beneficia de compensatie de chirie.asa ceva nu am putut intelege in acesti ani 23 de activitate,situatia este ca nu mai pot face fata cheltuielilor acum copilul va merge la facultate iar acasa mai am o fata care merge la scoala.platesc 500 lei plus cheltuieli in campia turzii iar eu am domiciliul in blaj si am in ingrijire de 12 ani si o persoana cu schizofrenie paranoida care este internata in sanatoriu.multumescX-(
nu ati inteles eu vreau sa raman legal cu bunurile dar dupa ce socrul nu va mai fi pot sa le intabul pe noi pentru ca vreau sa mai fac o constructie linga cea existenta
vreau sa va intreb daca se poate trece bunurile aflate in tutela sotiei in proprietatea ei,mentionez ca sa dat o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care sotia este tutelar al tuturor bunurilor tatalui ei aflat in sanatoriu de boli pshice.in casa respectiva traieste si bunica sotiei care a fost curator special al tatalui sotiei pina la hotarirea definitiva aflata in favoarea noastra dar ea sa trecut ca uzufructuar viager in contractul de pe casa.multumesc anticipat
sotia mea il are pe tatal ei la un azil de bolnavi neuripshiatrici si se gandeste ca atunci cind tatal sau nu va mai trai sa nu ii ia azilul bunurile pe care acum le gestioneaza bunica ei ,este instituita tutela asupra acestor bunuri.astept un raspuns.