avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate Vladzor

Activitate Vladzor

Buna ziua,

Se da urmatorul caz:
Persoana A are un cont in banca. Acesta o imputerniceste pe persoana B sa administreze contul. Persoana B retrage toti banii, cu acordul verbal al titularului.

In cazul decesului persoanei A, un potential mostenitor poate emite pretentii la sumele transferate de persoana B din cont?

Multumesc.
Va multumesc.
Ati putea sa precizati legea/legile in care se regasesc aceste informatii?
Imi cer scuze, poate am formulat gresit. Din cate am inteles, salariile se platesc pe perioada de la concediere si pana la reincadrarea in munca (chiar daca intr-o alta companie). Intrebarea mea se referea la posibilitatea de a considera contractul de drepturi de autor ca fiind reincadrarea in munca.
Buna ziua,

Sotia mea a obtinut o sentinta favorabila in urma unei concedieri abuzive.
In acest caz, am inteles ca se platesc salariile din momentul concedierii, pana la momentul incadrarii in munca. Dupa acest loc de munca, ea insa nu a lucrat cu carte de munca, ci avand contract pe drepturi de autor.
Se vor plati salariile de la momentul concedierii pana la sentinta, sau doar pana in momentul inceperii contractului de drepturi de autor?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Dispozitie repartizare somaj
Va multumesc.
Răspuns la discuția Dispozitie repartizare somaj
Si cum anume anunta angajatorul faptul ca a angajat pe cont propriu o persoana pe locul vacant? Si unde anume se face acest anunt, la AJOFM corespunzator judetului in care se afla angajatorul, sau judetului unde se afla in evidenta noul angajat?
Răspuns la discuția Dispozitie repartizare somaj
Domnule Tudor, puteti sa ne spuneti in ce cazuri este obligatorie dispozitia de repartizare, si in ce conditii se acorda? Puteti eventual cita legile/ordonantele respective? Va multumesc.