avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate sandu_valentin

Activitate sandu_valentin

Pentru un II. mai este nevoie sa merg cu Registrul -Jurnal de incasari si plati la ANAF sa imi puna sigiliu dupa numerotarea filelor acestuia ? Iar plata de taxe si impozite( 16% si CAS) se trec la plati in registrul-Jurnal?
Răspuns la discuția Contributia la pensii
Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale pentru persoanele fizice autorizate este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig. Contribuabilii al caror venit ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub nivelul minim mentionat, nu datoreaza contributie de asigurari sociale.

Potrivit Legii nr. 187/2014 Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 961 din 30 decembrie 2014, castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015 este de 2.415 lei.

2.415 x 35% = 845 lei
2.415 x 5 = 12.075 lei
Deci daca eu nu am venituri mai mari de 845 lei/luna sa inteleg ca nu sunt obligat sa completez d.600 si sa platesc catre bugetul asigurarilot sociale de stat?
Am I.I. pentru care pana acum am platit comf. deciziei de impunere 16% impozit si 5,5% sanatate; intrebarea mea este daca este obligatorie si plata contributiilor la pensii ;atata timp cat eu nu insusesc venituri mai mari de 10.000 RON/an ?
Buna seara,
As fi interesat sa aflu daca o persoana cu o boala cronica(ex.HIV sau Hep.C) la angajare in domeniul frizerie/coafor este nevoit sa declare aceasta problema catre angajator? Daca medicul de medicina muncii ar putea sa il declare "inapt" pentru angajare in domeniul mai sus enuntat ,datorita unei boli cronice?
As vrea sa aflu care sunt pasii si actele necesare pentru radierea/inchiderea unei firme- SRL.?
Răspuns la discuția tulburare liniste publica
Multumesc mult pentru sfat...da,am sunat la sectia de Politie si....eu le explicam k"sunt bombardat" de cei ce-mi izbesc in geamuri iar ofiterul imi spunea sa astept o sapt. ca atat dureaza sa se solutioneze plangerea depusa la ei; ca nu este f.grav daca nu au spart geamul.
multumesc mult pentru raspuns....dar,totusi ,inteleg ca nu trebuie sa fac abuz de a apela la 112;dar ei daca imi sparg geamurile cu pietre sau cu pumnii in toiul noptii si injura membrii familiei mele,cum sa clasez ...la probleme de medie importanta sau...?
am incercat si aceasta varianta...dar mi-e teama sa nu-mi sparga geamurile daca ei tot continua sa imi izbeasca cand cu pumnii cand cu pietre ..:(
Am o mare problema,la care nu stiu cum sa-i gasesc o rezolvare : stau la bloc intr-un apartament situat la parter. De ceva vreme intamplin probleme cu un grup de tineri,rau voitori care frecvent imi bat cu pumnii in geamurile apartamentului,,distrug spatiul verde din fata blocului,tulbura linistea publica dupa orele 22.00 ,sunt recalcitranti,obraznici.Am sunat de fiecare data la apelul de urgenta 112 dar mi s-a spus ca nu este o fapta f. grava si nu au venit, m-au indrumat sa depun o plangere la Politie.Nici macar dupa aceea nu au rezolvat nimic,deoarece imi solicita identificarea acestora;lucru oarecum imposibil,recunoscand din grupul lor decat un singur individ;acesta fiind fiu de politai;deci...va inchipuiti...! Care ar fi pasii legali ai unei astfel de probleme? Ce am de facut?X-(
Va rog mult ,ma puteti ajuta si pe mine cu un model de cerere de dizolvare a unui SRL?
Am un model dar nu stiu cat de bun este :

SC****************SRL
LOC***STR***NR***
J*****, RO ****

HOTARARE

NR. XXX / ***
Subsemnata ***, cetatean roman , fiica/ fiul lui Nicolae si Irina , nascuta in data de *** in mun. Resita , jud. Caras-Severin , domiciliata in mun. Timisoara , str. *** , nr*** , jud*** , identificata prin C.I. seria ** , nr. ****** , eliberat de *** , la data de *** , CNP ************* , in calitate contractuala de asociat unic , referitor la S.C.*****S.R.L. , avand sediul in ****, str*** , nr*** , jud *** , inmatriculata la O.R.C. sub nr J 35 / ******, CIF RO ******* , hotarasc :
Art. 1 Referitor la dizolvarea societatii :
1. Se va dizolva societatea comerciala XXXXXXXS.R.L. ,fara lichidare , conform art 235 alin.3 dinLegea 31/ 1990 modificata prin Legea 441 / 2006 , prin repartizarea activelor ramase asociatului Unic .
2. Ca urmare a dizolvarii , situatia activului si pasivului este evidentiata in Raportul de stingere a activului si pasivului intocmit la data de ...............
Prin balanta de verificare intocmita la data de .................... se constata ca sunt stinse toate obligatiile societatii catre bugetul de stat , bugetul local , bugetul asigurarilor sociale de stat , somaj si sanatate , precum si fata de tertele persoane cu care societatea a avut relatii contractuale sau de orice alta natura economica .
3. Asociatul unic va pastra registrele societatii timp de 5 ani si va anunta organele financiare si celelalte organe locale despre prezentul act .

Celelalte dispozitii ale actelor constitutive raman neschimbate. Prezenta hotarare s-a redactat si semnat in 3 ( trei ) exemplare originale , in data de ............... , de catre asociatul Unic .
Asociat Unic ,
Nume , prenume , semnatura

*are cineva, va rog, un model mai recent?