avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate independent

Activitate independent

Va multumesc foarte mult pentru solicitudine.
Multumesc forte mult pentru raspuns insa daca institutia plateste pe langa impozitul aferent si contributiile pentru concedii si indemnizatii,(nu am cunostinta daca se prevede in contractul civil de prestari servicii incheiat acest aspect), in aceasta situatie poate beneficia de concediu medical?
Lansez o intrebare al carei raspuns concret nu reusesc sa il gasesc in hatisul de acte normative ce reglementeaza domeniul:
Un pensionar care presteaza activitate de aproximativ 3 luni in baza unei conventii civile de prestari servicii, poate, daca situatia medicala o impune, beneficia de concediu medical si cat ar avea dreptul? Daca se poate indica temeiul legal...?
Multumesc
Ciobanu vasile a scris:

Din pacate pt. dvs. persoana respectiva nu poate fi inlaturata de la succesiune.
Pentru rezolvarea problemei aveti mai multe solutii:
- prin mediere, asfel cota ce revine copiilor, se imparte la 4 in loc de 3. In urma decesului tatalui., mamei ii revine 1/2 din total mostenire, plus 1/3 din cota de 1/2 a tatalui, in calitate de sot supravetuitor. Copiilor adica celor 3+1, le revine 2/3 din cota ramasa.
Singura parte din succesiune care se imparte este cota de 2/3, ramasa din partea tatalui, cota care se imparte la 4. Bine inteles daca toata lumea accepta.
- la notar, vor fi urmati aceiasi pasi
-prin justitie.

Buna ziua,
Stimate domn mediator, sunteti sigur ca ati facut bine imparteala mostenirii. Copii sunt mostenitori rezervatari iar sotul vine in concurs cu aceasta clasa ceea ce presupune alta cota. Analizati materia de specialitate sau poate nu sunteti jurist si atunci este bine sa nu faceti apreciari.
Buna ziua,
Stimate domn mediator, sunteti sigur ca ati facut bine imparteala mostenirii. Copii sunt mostenitori rezervatari iar sotul vine in concurs cu aceasta clasa ceea ce presupune alta cota. Analizati materia de specialitate sau poate nu sunteti jurist si atunci este bine sa nu faceti apreciari.
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti pe fond funciar - modificare titlu de proprietate. Aceasta a fost investita cu formula executorie si eu ma gandesc sa fac o notificare la comisia locala sa solicit punerea in executare, si daca da ma puteti ajuta cu un model de notificare. Cum ma sfatuiti sa procedez? Ma gandesc ca acesta ar fi primul pas deoarece cred ca nu trebuie acum sa apelez lanotificare prin executor .
Multumesc mult
Imi pare rau ca totusi nimeni nu a dorit sa exprime o opinie, nu cred ca la acest subiect nu exista raspuns dar .....asta este, sunt subiecte mai interesante probabil in acest forum
Buna ziua,
Au si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva avizat, multumesc anticipat.
Am fost declarata anul trecut mediator - birou mediator, nu am realizat venituri de la momentul declararii pana in decembrie 2011 cand am solicitat suspendarea si in acest sens am fost la administratia financiara si am cerut incetarea impunerii, am completat declaratie cu venituri zero. Am primit acasa instiintare cu incetarea impunerii. Intrebarea este - anul acesta mai trebuie sa depun declaratie pe zero?

Chiar nimeni nu vrea sa raspunda, sa ma lamureasca si pe mine
Buna ziua,
Au si eu o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva avizat, multumesc anticipat.
Am fost declarata anul trecut mediator - birou mediator, nu am realizat venituri de la momentul declararii pana in decembrie 2011 cand am solicitat suspendarea si in acest sens am fost la administratia financiara pentru a declara acest fapt si am completat declaratie cu venituri zero. Intrebarea este - anul acesta mai trebuie sa depun declaratie pe zero?