avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate asedy

Activitate asedy

Mulțumesc pentru lămuriri ,seară bună!

POPA GHEORGHE a scris:

Puteti cere, dar mai sigur este sa depuneti o noua adeverinta pentru ce nu ati primit. Vechea adeverinta poate fi considerata avuta in vedere ca luata in calcul, in urma hotararii judecatoresti definitive de care ati beneficiat.

Eu am o problemă si anumr .Am o Adeverintă ,din 2008 ,cu 3 rubrici : acord ,beneficiu şi prime .Am făcut proces în 200şi mi s-au aprobat pentru recalcularea pensiei doar acordul si primele ,,ceeace s-a şi întâmplat .La toți colegii mei în procese ,cu alte completuri de judecată li s-au aprobat însă toate cele 3 tipuri venituri . Credeți că dacă solicit acum Casei de pensie să-mi ia în recalcularea mică beneficiile din adeverința pe care o am la dosar din 2008 ,în lumina Legii 360 se va face recalcularea ?

POPA GHEORGHE a scris:

In perioada 10.09-31.12. 2024 se ia in calcul la recalculare beneficiul anual, daca ati depus adeverinta la CJP.

Buna ziua .La mica recalculare , vă rog ,se ia în calcul Beneficiu anual ? Este similar cu Prima anuala prevazută in anexa veniturilor nepermanente a Legii 360 ? Multumesc
Buna seara.Vă rog să-mi spuneți care este Decizia prin care Curtea Constituțională a respins modificarea Legii pensiilor speciale ca fiind neconstituțională .Mulțumesc mult
Vă mulțumesc.Am pus întrebarea deoarece in anul 2008 tribunalul a respins valorificarea veniturilor" beneficii" la recalcularea pensiei invocând art.2 din Decretul nr.389/1972. Am citit articolul , acum ,nu in 2008,,şi nu cred că a fost corectă Hotărârea.! Vă rog un sfat Mai pot face ceva ca totuşi beneficiile să fie introduse acum în recalcularea actuală?
Cu stimă şi respect,

Cornel Vasile a scris:

Nu am gasit text de lege explicit in acest sens ( Decretul nr.389/1972 , Legea nr.3/1977, Legea nr.49/1992)

Am lucrat in perioada 1972-2000 la Stat.

Cornel Vasile a scris:

In ce perioada ati primit aceste sume?

Seara bună. Pentru beneficiul care se primea la sfârșit de an Întreprindera plărea CAS ?
Buna seara,,sunt o pensionară Am avut venituri din aplicarea unui Brevet de invenție in 1998.Vă rog să-mi spuneți dacă atunci cf.Legii ,se plăteau sau nu şi CAS. Doresc să ştiu pentru a depune sau nu acte la Casa de Pensii în vederea recalculării pensiei .Mulțumesc
Buna ziua ,Pot să vând la notar cota mea parte dintro moştenire la oricine sau trebuie să am obligatoriu acordul celorlalți coindivizi pentru aceasta ? Vă mulțumesc pentru lămuriri .
Dupâ pronunțarea respingerii apelului ,definitivă, ce trebuie să fac pentru a avea Hotărârea instanței legală ,in vederea solicitării parții reclamate să dea curs obligației din Hotărârie ?