avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate Banika

Activitate Banika

Problema este că sunt mai multe demersuri care sunt efectuate în acelasi timp, la instituții diferite, deci dosare diferite. Chiar dacă ulterior o anumită instituție îmi eliberează originalul certificatului ca urmare a cererii mele, asta se face numai după soluționarea dosarului.
Voiam să știu dacă sunt duplicate ale certificatului sau extrase după certificatul de nastere.
Cetățenii francezi, din câte am înțeles, când sunt într-o situație similară se prezintă la primăria pe raza căreia s-au născut și obțin o copie ștampilată, autentificată numită ,,extrait de naissance” prin care primarul certifică că este conformă cu originalul, Acest ,,extrait de naissance” își pierde valabilitatea după 3 sau 6 luni și poate fi eliberat în șai multe exemplare.
Deci funcționarii de aici aplică același principiu și în cazul cetățenilor români fără să conceapă că avem un sistem diferit al actelor de stare civilă.
Locuiesc în Franța de ceva timp și am decis să cer cetățenia.
Am început demersurile necesare în acest scop și am constatat că a apărut deja o problemă. Autoritățile de aici îmi cer de fiecare dată originalul certificatului de naștere, prin urmare mi-ar trebui vre-o 5, 6. În plus certificatele nu trebuie să fie mai vechi de 3 sau 6 luni.
Ce sfaturi îmi puteți da, ținând cont de faptul că nu mai pot obține de la Oficiul Stării Civile acest act iar aici nu sunt acceptate copiile legalizate? Alte variante? Vă mulțumesc anticipat.
Discuție Amenda penala
Se poate transforma amenda penala in inchisoare in caz ca nu e platita?
Conditii?
Se pot cumula in vederea iesirii la pensie, anii lucrati in cadrul grupei 1 de munca, in tara cu cei dintr-o alta tara, membra a Uniunii Europene?
Am obtinut decizia de schimbare a numelui pe cale administrativa in 2008. Deoarece am fost nevoit sa plec in strainatate nu am avut timp sa solicit inscrierea noului nume in documentele de identitate. In momentul de fata mai e valabila acea decizie, ce trbuie sa fac pentru a reusi sa-mi schimb numele si in acte?