Deci sotia presedintelui a fost pusa ca si avocat in acest proces fara sa fim intrebati. in ceea ce priveste apelul inutil nu stim care a fost situatia si nu puteam sa dam in judecata pe cea care a delapidat banii deoarece nu se facuse inca o expertiza contabila la acea vreme. iar fara o hotarare judecatoreasca definitiva cum puteam sa procedam...intrebarea era ce este de facut de acum incolo, deoarece nu anunta nimeni nimic...
Buna ziua ,
In continuarea articolului de mai sus, as vrea sa completez cu urmatoarele informatii, pentru mai multe clarificari:
RADET a dat in judecata Asociatia de Proprietari, procesul s a derulat pe parcursul mai multor ani practic din anul 2018 pana in iunie 2024; s a efectuat expetiza contabila, dar valoarea datoriei a scazut f putin de la 155.000 practic cu vreo 30.000 lei mai putin; nimeni nu spune nimic, presedintele nu a mai facut nicio sedinta din 2018; persoana care a delapidat banii sta bine mersi in bloc (care a fost administrator) si in urma careia s a acumulat aceasta datorie .. din 2021 a preluat o firma independenta de contabilitate dar care nu are acces la informatiile legate de proces nici la documentele contabile anterioare; pe site ul Tribunalului la, dosarul in cauza apar urmatoarele:
19.06.2024
ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC x, ALEEA ....sect 4. Apelant Contestator
REGIA AUTONOMĂ DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI TERMICE BUCUREŞTI Intimat
Ora estimata: 08:30
Complet: Minori şi Familie Apel 1 Civil
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței, azi, 19.06.2024.
Document: Hotarâre xxx/2024 19.06.2024
Am bifat cu x detaliile legate de dosar si asociatia de proprietari; de aici reiese ca hotarea este definitiva si practic Asociatia a pierdut, si nu mai poate fi revizuita sau contestata... cum sa procedam, nimeni nu spune nimic iar dl Presedinte nu vrea sa ne dea o copie a acesteia (banuiesc ca a primit o prin posta din 19.06.2024)..
Mentionez ca am fost reprezentati in proces de sotia dansului, in calitate de avocat.. in 2021, am facut o cerere sa am acces la dosarul electronic dar mi a fost refuzata pe motiv ca suntem reprezentati in proces de aceasta doamna avocat,, ea si dl presedinte stau la alta scara..
intrebarea este;
1.unde ma pot adresa sa intru in posesia unei copii a acesti Hot judecatoresti
2. deoarece am dovada platii cheltuielilor de intretinere la zi nu doresc sa ne fie bagate pe gat cheltuieli suplimentare..
3. cum pot actiona in judecata pe penal, administratora de la acea data (care a delapidat banii, presedintele si cenzorul), deci intreaga echipa... ce ma sfatuiti
banuiesc si mai mult ca sigur ca locatarii din bloc (majoritatea in etate 70-80 ani) habar nu au si vor plati fara sa stie,
Si de asemenea avocatul trebuie ales pe domeniul penal ... ar fi bine sa gasim un avocat care sa ne reprezinte pe toti
Problema este ca fratele meu a decedat. Sotia lui sta in continuare cu mama,,e destul de dificil sa evacuezi un om aflat intr o asa suferinta. Intrebarea era ce se intampla daca dupa decesul mamei (sper sa fie cat mai tarziu posibil), vreau sa vand casa. Atat cumnata mea cat si baiatul ei care nu sta acum cu ea, au mutatia facuta pe adresa locuintei trecuta pe numele meu (unde sta acum mama)...
Deci nepotul meu s a mutat de 4 ani in casa lui (achizitionata prin PRIMA CASA), dar nu inteleg de ce nu si a schimbat buletinul? ce poate sa insemne asta..
Multumesc
Da. baiatul este fiul fratelui si al cumnatei; nu a fost o donatie deghizata din moment ce a fost facuta cu contract de vanzare cumparare acum 27 ani, ei la acel moment avand un apartament pe numele fratelui; pe care asa cum am spus l au pierdut ulterior in 2012. Asa au consideta parintii mei ca e corect si fata de mine.. problema este , in situatia in care voi dori sa vand apartamentul, daca va fi cazul peste ani, cum procedez cu cumnata si nepotul meu care nu si a facut mutatia in casa care locuieste.. fac plangere la politie: sau cum.. corect ar fi sa gasim o solutie amiabila..dar tupeul este mare pt ei..ce sa zic
Astept un feed back
Buna ziua,
As dori sa semnalez o situație. Parintii mei mi au incheiat un contract de vanzare cumparare inainte de casatorie , aproximativ in anul 1996, cu includerea drept uzufruct pt ei , in sensul ca nu pot vinde apartamentul decat dupa moartea lor. Intre timp unul dintr parinti a decedat in anul 2006, tatal meu . In acest apartament a locui pana de curand fratele meu, decedat in martie a.c si a ramas sa stea impreuna cu mama, in continuare, cumnata mea. Ei au avut impreuna un apartament pe numele fratelui, dar din cauza unor probleme legate de niste imprumuturi bancare cu ipoteca, banca le a luat casa. Fratele intotdeauna m a urat spunand ca aici este si dreptul lui si ca mama nu ia dat nimic, ca acel apartament a fost cumparat de el, dar stiu ca la momentul respectiv parintii mei au facut un CAR sa il cumpere..in fine ..nu asta e pb.. Problema este ca atat fratele meu si sotia lui au avut ulterior buletinul incepand din 2012 pe adresa apartamentului meu, respectiv unde sta acum cumnata si mama.; (mentionez ca eu stau cu sotul intr un apartament pe aceeasi scara cu mama (soarta) , dar acesta este in aceeasi circumstante trecut inainte de casatorie pe numele lui.).. Problema semnalata este ca atat cumnata mea cat si fiul ei, care intre timp s a mutat si si a contractat o casa prin PRIMA CASA au ramas cu mutatia aici.. nepotul meu chiar daca s a mutat de 4 ani din apartamentul mamei (mentionez ca eu figurez la DIRECTIA IMPOZITE SI TAXE LOCALE , unde platesc impozitul), nu si a schimbat buletinul. Am intrebat o pe cumnata mea si a zis ca nu e problema mea... in prezent mama este incadrata si in grad de handicap cu dementa mixta, si am grija de ea. Cumnata mea sta in continuare cu mama, nu s a pus problema sa o evacuez, dar la o adica, dupa decesul mamei, daca vreau sa vand apartamentul nu stiu daca o sa am probleme cu ei, cu ce o sa m a confrunt...
Ce sfat imi dati?
Multumesc
Buna ziua
Am următoarea intrebare de transmis catre dvs..
Mama mea in varsta de 88 ani, cu probleme de sanatate a fost diagnosticata in luna ianuarie 2023 pe baza documentelor medicale (referate) eliberate de medicii de specialitate (neurologie, psihiatrie, psihologie si depuse de mine la Consiliul Local Sector 4. Ulterior pe baza evaluării efectuate la domiciliu de către Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, i s a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap, grav cu asistent personal. Actele au fost depuse de mine , fiica ei.
1. Prima intrebare este ce demersuri pot efectua la notariat astfel ca cele doua indemnizatii pe care le primeste mama (pensie limita de varsta si pensie invaliditate), pe care le primeste acum prin posta , in numerar sa le putem primi intr un cont bancar... mentionez ca in prezent pesnia este primita de o vecina de la postas, mama nu are acces la usa ..deoarece sta mai mult in pat... avand lanaga ea 4 ore pe zi o persoana care o ajuta.. fiind dependenta de ajutorul ei... dar nu i pot incredinta posibilitatea de a lua ea pensia mamei..
Deci ce acte trebuie depuse la notar pt a ma imputernici si a deschide un cont pe numele mamei la care sa am acces..(mentionez ca mama nu este deplasabila)
Intrebarea era legata de veniturile sotiei. fratele a decedat.. sotia poate primi poprire pe salariu ? in contul debitului fratelui? daca acesta a decedat? ea nu a girat cu nimic la contractarea creditului si nici nu are vreo mostenire /proprietate pe numele ei, sau a fostului sot... la asta , m am referit...poate nu sunt explicita
Am uitat sa va spun ca fratele avea o masina Dacia Solenza, mai veche din 2005 pe numele lui, dar pe care nu a mai putut sa o foloseasca. Din cele transmise de dvs mai sus, sa inteleg ca sotia si baiatul lui nu ar trebui sa faca nici o succesiune (neavand sotul ei/tatal alte bunuri, proprietati sau bani in conturi curente pe numele fratelui meu),, pana cand creditorul inceteaza sa mai depuna cererile de executare la executorul judecatoresc si astfel se incheie PV prin care debitorul este declarat insolvabil.