Da, un testament poate fi oricând revocat de către testator, atâta timp cât este în viaţă...
Dar, ...nu eşti prea tânără să te gândeşti aşa de departe ?!?!?!
Profesorul nu este rasist ci xenofob, întrucât şi noi şi spaniolii/italienii suntem de rasă caucaziană (indo-europeni)...
În plus, el face şi o confuzie între etnii...
N-am văzut prea multe familii de români sadea să aibă 20 de membri şi absolut toţi să fie plecaţi în "grup compact" în Spania/Italia...
Organizarea familiei de etnie română este, de regulă, de 3 maxim 5 membri - însemnând părinţii şi copilul/copii...
Chiar sunt studii sociologice efectuate în România care atestă că familia tradiţională românească a trecut în ultimii 30-40 de ani de la un nucleu cu 4-5 copii, la cel cu 1 maxim 2 copii.
În plus, ai cerut să-ţi ofere şi ţie acel studiu, sau a spus că se bazează pe simpla observaţie personală...???
Eu mi-am facut firma cand inca eram student, in anul 3, deci nelicentiat, si evident ca la firma mea am fost si Asociat Unic si Administrator fara nici o interdictie - firma a fost facuta in baza acelei legi de ajutor pt studenti prin care am beneficiat de ceva facilitati si am devenit Asociat Unic pt ca nu ma puteam asocia decat cu o alta persoana care sa fie la randul ei student, nu puteam sa fac firma impreuna cu cineva din familie care sa nu fi fost student, si alti studenti in familie nu mai erau...:)
Conform CAEN, ai dreptul sa desfasori prin firma ta orice activitate pe care o ai trecuta in domeniul de activitate - atat principal cat si secundar - in afara de acele activitati pentru care sunt necesare nite autorizatii speciale pe care le poti obtine in urma unor cursuri sau studii de specialitate, sau in urma experientei de munca pe acel domeniu - contabil, avocat, notar, administrator de condominiu, consultanta intr-un domeniu specializat.
Eu, de exemplu, prin firma mea pot sa produc si sa vand "componente si piese de schimb pentru subansamble aerospatiale" dar nu pot sa ofer servicii de administrare de condominiu (adica administrator de bloc) daca nu as face acele cursuri care sa-mi ofere respectivul atestat de administrator de bloc.
Iar daca persoana respectiva, care este contabil, ti-a sugerat sa-l pui si Administrator si Contabil, e un lucru cam straniu - ar avea acces la toate actele contabile ale firmei plus drept de semnatura in banca pentru conturile firmei si asta nu e bine.
La banca nu te intreaba daca esti actionar la firma X ci daca esti Administratorul firmei si ai stampila cu tine, si cu asta basta...:)
In concluzie, din experienta mea - poti fi si Asociat unic si Administrator la firma ta inca de la infiinare - iar pentru a putea oferii servicii de consultanta in management poti initial sa ai un angajat cu studii si experienta in domeniul respectiv, iar mai tarziu, cand iti vei termina studiile, sa devi tu persoana din firma care are autorizarea respectiva.
Scuze - nu am stiut ca site-ul nu suporta diacritice...:(
ªi în ce constă această taxare inversă ?
Mai trebuie eu să plătesc ceva în plus faţă de preţul serviciului respectiv ?
Spre exemplu - serviciul respectiv costă 49,5 Euro, iar firma respectivă va factura pt acea sumă, eu mai trebuie să plătesc apoi către statul român taxa de 24% din suma facturată, reprezentând TVA-ul, sau rămân doar cu plata celo 49,5 Euro şi doar atât ?
Mulţumesc anticipat pentru amabilitate.
Aş dori să ştiu un raspuns cât maisigur pt următoarea situaţie:
Am o firmă înregistrată în România şi care este plătitoare de TVA.
Vreau să achiziţionez pentru firma mea spaţiiu de web-hosting de la o firmă din SUA, pe un server care se află tot în SUA.
Aş vrea să ştiu dacă trebuie să achit TVA pentru factura respectivă ?
ªtiu că firma respectivă îmi va factura fără taxe, dar aş vrea să ştiu sigur dacă nu cumva statul român îmi impune să plătesc TVA pentru produsele achiziţionate din afara spaţiului UE.
Pe de altă parte, am înţeles că există o anumită sumă minimă, în relaţia comercială cu state din afara UE, pentru care nu se plătesc taxe/TVA ?!?!?!
Aş vrea să-mi spuneţi dacă există o astfel de sumă minimă pentru care nu se plătesc taxe/TVA, şi care este aceasta ?
Mulţumesc anticipat pentru amabilitate.