avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate rdrani2005

Activitate rdrani2005

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Explicai angajatorului ca puteti sesiza ITM-ul/inspectia Muncii daca nu e deacord. Aparativa drepturile .
Discuție Somaj 2017
Buna ziua,

As dori sa stiu si eu ce condintii sunt pentru a intra in somaj si cum se calculeaze , ce vechime, ar putea intra in somaj si o angajata care a fost in crestere copil 2 ani si acum lucreaza?
1. Angajatorul nu poate concedia salariatul căruia i se plăteşte stimulent de inserţie. Această interdicţie se poate extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
2.Plata stimulentului de inserţie încetează din ziua următoare după ce:
- beneficiarul nu mai realizează venituri impozabile;
Buna ziua,

Poate sa imi spun si mie cineva ce documente trebui depuse la administratie pentru Eliberarea Certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane juridice straine ?
Multumesc,
Răspuns la discuția In caz de demisie
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția In caz de demisie
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si daca din punct de vedere juridic o angajata venita din concediu crestere copil pana la 2 ani si reintoarsa la serviciu cu 60 de zile inainte (reangajata din nou) are dreptul sa fie data afara ?Eu stiu ca nu .

O alta intrebare . Eu am prins si veghea legea cand am stat pana la 1 an si m-am reintors si atunci mai devreme cu 30 de zile (feb) Cand m-am reintors directorul ne-a dat la toti salariatii sa semnam niste acte aditionale in care ni se acorda 6 salarii compensatorii in cazul in care suntem dati afara . Numai ca actul semnat de mine era cu ianuarie iar eu am venit in februarie . Poate fi anulat in cazul acesta? Deoarece eu vreau sa le fac o propunere . Sa imi dau demisia si sa imi de-a 6 salarii compensatori si sa ma plateasca cele 6 luni in care nu au dreptul sa ma de-a afara . As dori un raspuns cat mai rapid posibil. Multumesc!
Răspuns la discuția asigurare turist/insolventa
Buna ziua,
De curand am primit de firma de asigurari raspunsul la cererea de despagubire pentru serviciu neefectuat de agentia dream treavel. Raspunsul lor comunica faptul ca cererea a fost respinsa . Citez : potrivit lin. 1 din anexa aferenta contractului. 930 /28.05.2012 incheiat de mine cu soc dreams travel si in baza prevederilor cap. 3 lit .b din conditiile de asigurare impuse prin ordinul nr .235 /06.06.2001 emis de minist turismului, publ in MO nr. 433/ 02.08.2001. Ce pot sa fac in aceasta situatie , sa ma lamureasca si pe mine cineva ca numai inteleg , pentru ce exista asigurarea de insolventa , sau si firma de asigurare vrea sa traga teapa ????
Poate sa-mi spuna cineva, estimativ ce costuri ar fi la incheierea contractului de intretinere ?
Multumesc ptr raspunsuri