avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare apartament - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare apartament - mostenire

Buna ziua,

Am o batranica de care care am grija si vrea sa-mi lase apartamentul cum se procedeaza in acest caz ? Trebui sa mergem la un notar si sa semnam un act de vanzare cumparare si gata ??? Trebui sa scoata cadastru , intabulare , carte funciara etc ???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Arhire , Avocat 12:29, 20 Noiembrie 2012
Buna ziua,

veti merge la notar si veti face un contract de intretinere ( contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere). Apartamentul trebuie sa fie intabulat pentru a se face acest contract . Ar fi bine sa cereti unui notar, mai inainte sa semnati actul un model, ca sa vedeti ce se trece intr-un asemenea contract. In acest mod veti sti exact ce obligatii va asumati.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
In prezent nu mai pot fi incheiate acte de instrainare a bunurilor imobile (vinzarea unui apartament, de exemplu) fara ca acestea sa fie inscrise in Cartea funciara.
Multumesc ptr raspunsuri
Poate sa-mi spuna cineva, estimativ ce costuri ar fi la incheierea contractului de intretinere ?
Sunt aceleasi consturi ca si la un contract de vinzare cumparare, in sensul ca se taxeaza la valoare. Fiind un contract ce transfera proprietatea, daca bunul a fost dobindit in ultimii trei ani, se va plati si impozitul de 3%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere de intabulare petschovschi petschovschi Sunt novice in aceste probleme asa ca va rog sa-mi scuzati intrebarile care pot parea puerile: 1. Ce se intimpla cu exemplarul original al unui act de ... (vezi toată discuția)
Intabulare mihaisandubv mihaisandubv Buna ziua,am dezbatut mostenirea dupa decesul mamei mele,si as dorii sa vind apartamentul.Notarul unde am dezbatut mostenirea,ma asigurat ca in 3 saptamini va ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la proprietari divortati care nu au facut partaj etudoana etudoana Buna ziua, Am urmatoarea problema. Doresc sa achizitionez un apartament care este detinut de doi proprietari, care au fost sot si sotie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)