avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate Hallen

Activitate Hallen

Buna ziua si multumesc pt empatie.
Sotia mea a fost diagnosticata anul trecut cu cancer pulmonar stadiu IV. Nu am deschis dosar penal. Cauza decesului a fost stop cardio respirator. A fost preluata de SMURD pe data de 08.01.2023la ora 03.00 si internata la spitalui ELIAS, terapie intensiva. A doua zi dimineata la ora 08.45 a fost declarat decesul. Situatia ei medicala era f.grava. Ceea ce nu pot sa uit este ca a fost lasata sa sufere neintervenindu-se decat foarte tarziu cu calmante puternice ( morfina ).
Pe mine ma chinuie faptul ca nu sunt convins ca s-a intervenit imediat cand a facut SCR. Cred ca au gasit-o dupa un timp in SCR si de abia atunci au intervenit. Daca ar exista aceste inregistrari sau marturii mi-as putea linistii gandurile si durerea pe care o port in suflet.
Vreau sa stiu daca ma puteti ajuta in acest sens punandu-va la dispozitie documentele necesare.
Multumesc,
Buna ziua,
Sotia mea a decedat pe 09.01.2023 la Spitalul Elias. Certificatul de deces
l-am scos pe data de 10.01.2023. Ce trebuie sa intreprind sa pot vizualiza inregistrarile video ale monitorizarii din sectia unde era internata.
Sotia nu putea sa vorbeasca tare, sa tipe, sa fie auzita cand nu mai suporta omeneste durerea. Doar gesticula si se agita in pat pentru ca nimeni din personalul medical nu venea timp indelungat sa o asiste.
Multumesc,
Stimate Doamne/Stimati Domni,

La depunerea rezultatelor masuratorilor pentru cadastru la un teren cu constructie din Bucuresti sect. 1, mi s-a raspuns ca exista o suprapunere cu cadastrul vecinului pe 0.8 m. Am fost convocati de catre inspector si s-a stabilit sa se refaca masuratorile la mine si la vecin. Dupa multe amanari vecinul nu mai intentioneaza sa refaca cadastrul. Intrebarea mea este care sunt documentele care trebuie prezentate in instanta pentru declansarea procedurii de efectuare a acestei verificari cadastrale ?

Multumesc anticipat pentru un raspuns documentat.
Locuiesc in Voluntari, Ilfov si vecinul meu si-a amenajat curtea prin inaltarea cu pamant peste nivelul curtii mele cu cca. 40-50 cm.. Suntem despartiti printr-un gard din plasa de sarma. Mai mult decat atat si-a montat la 20 cm. de gard o instalatie de udat iarba cu duze care stropesc si la mine in curte. Cu toate ca l-am rugat sa regleze duzele sa stropeasca numai inspre curtea dansului sau sa puna niste panouri in dreptul lor ca sa nu mai stropeasca la mine nu a intreprins nimic.
Acum nu stiu de a carui competenta este reglementarea acestei situatii: politie, primarie, inspectie constructii...
Ma poate ajuta cineva cu o indicatie ? S-a mai intalnit cineva cu o astfel de
situatie ?

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Răspuns la discuția Mostenire nepot
Alex_Munteanu a scris:

Act de donatie. Oricum pe timpul vetii mama poate face ce doreste cu proprietatile ei si daca le vinde, mostenitorii nu vor putea contesta vanzarea decat daca ar fi donatie simulata, care nu este in cazul de fata.

In actul de donatie trebuie specificat ceva anume referitor la banii donati din vanzarea apartamentului ?

Multumesc
Va rog frumos, poate cineva sa-mi dea un sfat ?
Multumesc anticipat.
Spuneti-mi ce act ar trebui facut in momentul cand soacra mea ii va inmana banii pentru ca in viitor dupa moartea mamei sotiei mele sa nu ne trezim ca nepotul solicita alti bani.
Discuție Mostenire nepot
Mama sotiei mele a fost casatorita de doua ori. Din prima casatorie a rezultat un baiat si din a doua o fata ( sotia mea ). Baiatul, fratele vitreg al sotiei mele, a purtat numele primului sot al mamei. In anul 1983 a murit tatal sotiei mele. Mostenitori au fost sotia mea si mama ei. In bunurile imobile din masa succesorala este apartamentul in care locuieste mama sotiei mele cu o cota indiviza de 1/2 iar restul de 1/2 formeaza cota de bun comun a sotului supravietuitor. In certif. de most. scrie ca sotiei supravietuitoare ii revine 1/4 din masa succesorala si sotiei mele 3/4.Fratele sotiei mele a murit in 1995. El a avut un fiu.
Acum sotia mea si cu mama ei vor sa vanda apartamentul. Mama ei doreste ca dupa vanzare sa-i dea si nepotului ei o parte din suma obtinuta pe vanzarea apartamentului, ca mostenire ca si cand ar fi murit.
Intrebarea mea este care este cota indiviza din acest apartament care i-ar reveni nepotului dupa moartea mamei sotiei mele si care este cota sotiei mele ca unica fiica in viata ?