avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate mariamn

Activitate mariamn

Daca o somatie de plata trimisa de executor neprimita si nesemnata de debitor prin recomandata, dupa mai multe incercari, in ce masura afecteaza procesul de executare silita?
Răspuns la discuția Licitatie imobiliara
Ar fi interesant de stiut ce se intampla daca un imobil nu-si gaseste cumparator, in cele din urma in proprietatea cui ramane, al debitorului sau al bancii?
Cel mai rau e daca executorul bancar devine executor judecatoresc si ramane in continuare tot angajatul bancii. Sa spunem ca daca ar deveni angajatul statului nu ar fi chiar dezastruos.
Am tot citit diverse articole despre desfiintarea executorilor bancari incepand cu luna iule ( sau luna septembrie in alte aricole). In cazul asta documentele emise de executori bancari mai au valabilitate? Cum pot sa aflu daca publicatia de vanzare a imobilului este valabila (actul este emis in luna iulie), pt ca pe portalul instantelor de judecata la incuviintari silite nu este trecut decat creditorul, nu si debitorul, iar pe documentul respectiv nu este trecut decat un nr de dosar dat de executor bancar, fara un nr de dosar instanta si nici nu se pomeneste de vreo hotarare judecatoreasca? Mentionez faptul ca este vorba de un credit ipotecar.
Daca din iulie dispare functia de executor bancar, atunci cum se explica faptul ca Publicaia respectiva este emisa, stampilata si semnata de executor bancar? Iar referitor la titlu executoriu, stiu ca contractele de credit sunt investite cu titlu executoriu, dar nu le trebuie o incuviintare de la justitie cu o data un nr de inregistrare, altfel fara incuviintarea asta este posibila vanzarea unui imobil la licitatie? Potentialul cumparator cum isi face actele noii proprietati, pe ce baza?
Eu nu sunt lamurit daca documentul respectiv este valabil sau nu.
Somatia care ar trebui trimisa inaintea publicatiei de vanzare este trimisa de executor bancar sau executor judecatoresc, ar trebui trimisa prin posta ca recomandata cu confirmare de primire sau se poate trimite pur si simplu ca orice plic?
Punctul 2 se refera numai la nr dat de executor bancar, nu si la un nr dat de executor judecatoresc (un nr de inregistrare a dosarului in instanta), iar punctul 14, referitor la stampila si semnatura executorului judecatoresc, lipseste cu desavarsire, ce inseamna asta? Actul este valabil sau nu? Mentionez ca am citit pe diverse sit-uri ale bancilor de licitatii ale executarilor silite si au un nr de inregistrare a dosarului in instanta.
In primul rand va multumesc pt raspunsuri si as intreba in continuare, Publicatia de vanzare nu ar trebui sa aiba pe langa nr de dosar dat se executorul bancar si un nr de dosar dat de instanta, eventual si o referire la o hotarare judecatoreasca numerotata, datata, altfel cum se va stii ca acel document este valabil? Mentionez ca documentul respectiv este redactat , stampilat si semnat numai de executorul bancar.
Daca un imobil este supus executarii silite si scos la vanzare, unde trebuie sa apara Publicatia de vanzare si de catre cine? Numai de catre executor judecatoresc sau si de catre executor bancar? Apare cumva afisat anuntul si la Judecatoria de care apartine debitorul sau nu e absolut necesar afisarea la judecatorie?
Multumesc pt raspunsuri, cred ca o sa platesc o alta asigurare pana pe 6 august.