avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate macmillan

Activitate macmillan

freeelis a scris:

Daca va iesi la pensie pentru limita de varsta atunci poate cumula pensia cu salariul , numai daca pensia neta incasata nu depaseste valoarea salariului mediu brut pe economie - 2223 lei.

Cunosc acest aspect...dilema mea e daca un pensionar poate ocupa un post prin concurs, pe perioada nedeterminata?!
freeelis a scris:

De ce nu s-a inscris vechiul contabil , daca se doreste reangajarea acestuia?

Daca va ocupa postul prin concurs, CIM va fi pe perioada NEdeterminata. In aceste conditii, e eligibila o persoana care indeplineste cumulatic cele 2 conditii (vechime+varsta)?

Da, e vorba de sectorul bugetar. In aceste conditii, functionam fara contabil? Am organizat concurs (cu acordul celor de la salarizare), doar ca nu s-a inscris nimeni. E vorba doar de 1/2 norma, in mediul rural...sanse minime sa se prezinte cineva in viitor (vom mai organiza inca o data).
Am gasit in Codul muncii, art.56, faptul ca CIM devine nul la indeplinirea cumulativa a conditiilor de varsta si vechime (acte pentru stabilirea contributiei minime, detine iar varsta, conform CNP- o are). Intrebare: dupa incheierea CIM conf art 56,(1), i se poate incheiea un alt contract pe perioada determinata, pana la ocuparea postului de contabil, prin concurs?
Buna ziua,

as dori, daca se poate, un model de actiune in vederea prelungirii pensiei de intretinere pana la varsta de 26 de ani, in cazul unui copil major ce-si desfasoara studiile la Facultatea de medicina. Mentionez faptul ca detine o decizie valabila pana la varsta de 24 de ani, care a expirat, in acest moment, nemaiprimind pensia respectiva. Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Va prezint urmatorul caz concret. Contabilul institutiei noastre, desi e la varsta pensionarii (in data de 1 iulie ac, se organizeaza concurs), nu si-a depus dosarul deoarece nu-si mai gaseste cartea de munca. Practic, singurele acte pe care le are sunt d ela locul actual de munca (incepand cu anul 2006) si eventual de pe vremea cand a fost viceprimar intr-o comuna (prin 2000). Ce obligatii are angajatorul?Cum se procedeaza in cazul in care la concursul pentru ocuparea postului de contabil, nu se prezinta nimeni?Poate fi angajat actuala persoana (pe perioada determinata...). Va multumesc anticipat.
Si ca sa revin la intrebarea initiala, cazul de mai sus, se incadreaza in termenul de prescriptie?freeelis a scris:

Orice salariat are dreptul de a promova o astfel de actiune daca este in termenul de prescriptie.


da, am depus cu nr de inregistrare.
Poate deschide o asemenea actiune- in nume propriu- si directorul institutiei de invatamant?
Având în vedere faptul că în anul 2009 eu (ca si toate cadrele didactice de altfel) nu am beneficiat de ajutorul financiar stabilit de Legea nr. 315/2006 (100 euro), as dori sa stiu daca nu e prea tarziu sa întocmesc documentația pentru a deschide acțiune în instanța de judecată cu scopul obținerii acestui drept.
Mentionez faptul ca prin Prin Legea 315/2006 s-a stabilit acordarea unui ajutor financiar cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, în vederea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice. Acest ajutor s-ar fi acordat anual, iar pentru anul 2009, conform art. 3 alin. 1 din Normele metodologice de aplicare a Legii 315/2006, aprobate prin HG nr. 453/2007, beneficiarii ajutorului trebuiau să formuleze cererea de acordare a ajutorului financiar până la 1 noiembrie, la unitatea de învăţământ la care solicitantul are funcţia de bază. Pentru 2009, plata ajutorului financiar de 100 de euro s-ar fi efectuat începând cu ianuarie.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi, exista discriminare NEcauzatoare de prejudicii?!andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Răspunderea civilă este normală pentru o faptă cauzatoare de prejudicii.

Evident, nu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va acorda despăgubiri, dar așa cum apare din speța dvs, cel prejudiciat poate folosi o petiție admisă, pentru a proba discriminarea.

Dacă discriminarea i-a cauzat prejudicii, nu văd de ce nu le-ar solicita prin deschiderea unei acțiuni în justiție.

Cu stimă.